Reklam
Rifat Sait

Rifat Sait

EXİM Terör

01 Nisan 2016 - 09:52

İhracatın İngilizcesi Export, İthalatın ingilizcesi İmport olarak karşılık bulur. İhracat ve İthalatın birlikte kısa okunuşu EXİM'dir.
Dış ticarette Support yani destekler vardır. Örneğin Avrupa Birliği kendi bünyesindeki süt üreticilerine Sübvasyion uygular. İşte aynı Avrupa'nın bazı ülkelerinin , destek verdiği (support) terör belası Türkiye'ye ihraç edilmiştir. Bu terör sanayisi gelişmiş ve tabiri caizse Reexport olmuştur. Reexport yani ithal edilen bir ürünün yeni bir isimler ihraç edilmesi demektir. Örneğin Avrupa'dan bir ürün ithal edersiniz ve bu ürünün ismini ve ambalajını değiştirip bir başka ülkeye ihraç edersiniz. Dış ticarette bir de ihraç fazlası vardır. İşte tüm bu kavramlar adeta terör belasında makes bulur. Reexport terör ve ihraç fazlası terör.Yani terörü ihraç edenler, yıl sonunda hasat mevsimi gelince ithalata başladılar. Buna da terör ithalatı diyoruz. Terörü ihraç edenler şimdi ithal etmeye başladılar. Rüzgar eken fırtına biçer. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bumeranga benzettiği olay da budur.

Besle kargayı oysun gözünü
Terörün tüm dünyada bilinen ve kabul edilen ortak özellikleri vardır. Terörün dini ve imanı yoktur. Terörün hiç bir kuralı yoktur. Terör için yaşlı, genç, bebek, siyah, beyaz, Türk, Arnavut, Amerikalı, Belçikalı, Müslüman, Hıristiyan fark etmez. Terör hiç kimseye fayda vermez,sahibi ve hükmedeni yoktur. Kuranı da destek vereni de yok eder. Biz de besle kargayı oysun gözünü deriz ya aynen öyle. Terör kontrol edilemez ve bu yüzden yok edilmelidir.
Terörle direk veya endirekt ilgili ülkeler
Bazı ülkeler direk terör uygular. Teröristlere direk destek verirler. Onların yaşam kaynağı terördür. Onlar için kendi ülke menfaatleri her şeydir. Gerekirse tüm dünyayı yok edebilirler. Mesela İsrail böyledir. Ya da silah endüstrisi yapan ülkeler vardır. Savaşlar ve terör o ülkeler içindir. Bu ülkelerin de kim olduğunu biliyorsunuz. Bir de taşeron veya etki altında kalan küçük ülkeler vardır. Yukarıda bahsettiğimiz karga veya bumerang en çok bu ülkeleri vurur. Son olarak bunların hiç biriyle ilgisi olmayan ama terörün ana hedefi olan ülkeler vardır. Bunların ya petrolü vardır ,ya Batıyı korkutan İslam inancı, ya stratejik konumları. Türkiye, Suriye, Irak gibi.... Tabi bütün bunların dışında bir de Allah'ın bir planı vardır. B Planı değil, sonunda Nurunu mutlaka tamamlayacağı planı.

Kontrolden çıkan ve biten bir PKK
Türkiye'deki PKK terörü bitiyor. Hükümetin bu konudaki kararlı tutumu ve dik duruşu terörü bitirmeye getirdi. Bununla ilgili güçlü emareler var. PKK'nın dağlarda sesinin kısılması ve şehir merkezlerindeki bombalı eylemlere başlaması dikkat çekiyor. Terör örgütünün çocukları ve kadınları kullanması bir başka emare. Eceli gelen cami avlusuna yaparmış derler ya, aynen öyle, bölgede dini istismar eden terör örgütü camilere de saldırmaya başladı. PKK, tipik bir terör örgütü özelliği ile kontrol edilmemeye başladı. Ne zindandaki terörist başını ne meclisteki siyasal uzantılarını dinlemiyor. Kontrolden çıkıyor. Neden, çünkü bitiyor.

Korkuyu ve ölümü korkutmak
Bütün bunlar yaşanırken ülke olarak Türkü, Lazı, Kürdü, Arnavudu, Sünni'si, Alevisi, vatansever olması şartıyla CHP'lisi, MHP'lisi AK Parti'lisi bu teröre karşı bir olmak zorundadır. Zira mevzubahis olan vatan ise gerisi teferruattır. Tam bu zamanda Devletimize güveniyoruz ve destekliyoruz. Aklımıza Peygamber efendimizin (SAV) savaş sırasında Hz. Hamza için söylediği şu sözler geliyor: Uhud savaşında en önde Hz. Hamza belinde 2 kılıcıyla beraber yürüyordu ve düşmana korku salıyordu bilinir ki gözünün gördüğü hiç bir şeyden korkmazdı ve öyle bir heybetli yürüyordu ki efendimiz ey Hamza öyle heybetli yürüme yürüyüşünle ölümü korkutuyorsun
demişti.Örnek almak gerek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum