Romanlar İçin Roman Yazmak
Reklam
Rifat Sait

Rifat Sait

Romanlar İçin Roman Yazmak

07 Mart 2016 - 18:25

Her şeyden önce Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz...

Birileri için roman veya senaryo yazılacaksa 5 şeyi merak ederim. 1-Nedeni, 2-Konusu, 3-Kimin yazdığı,4-Ne kadar okunduğu, 5-Finali…

Türkiye’de roman veya senaryo yazılacak o kadar grup var ki. Birileri için yazıldı, birileri için yazılıyor, birileri için gerektiğinde ve zamanı geldiğinde yazılacak. Kimler mi? Kürtler, Romanlar, Aleviler, Yahudiler, Ermeniler, Arnavutlar, Boşnaklar, Yezidiler, Süryaniler, Araplar….Hepside Türkiye’nin asli unsuru. Türkiye’nin zengin kültürünün birer parçası.

Türkiye’nin zengin kültürünü hedef alıyorlar

Halen Kürt kardeşlerimiz için yazılan Romanı okuyoruz. Bu romanı, kim ve neden yazmış biliyoruz. Amaç, bizi birbirimizden ayırmaksa , bunu kim ister diye sorduğumuzda, yazarı da çıkıyor apaçık. Siz eğer jeopolitik ve jeostratejik açıdan önemliyseniz, (jeo) genetiklerinizle birileri oynayacaktır. Evet, Türkiye zengin bir Kültüre sahip. Ama aynı zenginlik, düşmanlarınız için size karşı kullanabileceği birer risktir. Bu riskin enerji ihtiyacı ise fitnedir. Kürt, Arnavut, Alevi, Sünni, Roman fark etmez. Fitneyi attın mı ateşin alevi bütün Türkiye’yi sarar. Ne oldu ki, Osmanlıda milleti sadıka (Sadık millet) olarak bilinen Ermeniler, sonra ne duruma geldiler. Çanakkale savaşında bu güzel vatan için şehit olup yan yana yatan Türk ve Kürt şehitlerin bazı torunları nasıl düşman gibi oldular? Osmanlıda temel bireylerden olan ve hatta yeniçerilerinin çoğunluğunu oluşturan Bektaşiler veya Anadolu’nun Bir Sultan Abdalları, Aşık Veyselleri, Neşet Ertaşları, Yunusları, Mevlanaları, Alevileri…Bu ülkenin renkleri, renk körü olan birilerince sadece siyah veya beyaz görülmek istenince acıklı dram romanlar yazılmıyor, yazdırılıyor.

Dışarıdan gelen fitne

Romanlar için roman yazmak, orijinal bir fikir. Bu neşeli ve tatlı insanlar için güzel romanlar yazılabilir. Ancak ülkesine bağlı bu insanları fitne ile karıştırmaya çalışan bazı yazarlar var gibi. Birileri Türkiye’deki Roman STK’larını etkilemeye çalışıyor. Geçenlerde Romanya’da Türkiye’deki bazı Roman STK temsilcilerine bir eğitim verilmiş. Kendilerini Roman aktivisti olarak tanıtan yurtdışı destekli ilginç isimler Türkiye’de kol geziyor. Çok dikkatli olmak lazım. Google efendiye sorduğunuzda bunları size açıklayacaktır. Yada bu yazıyı okuduklarında ilk tepkiyi koyanlara dikkat ediniz.

Hükümetin Roman çalışmaları

Çok şükürler olsun ki; devletimiz bunların farkında. İlk kez Sayın Cumhurbaşkanımızın masaya çıkardığı Roman açılımı bugün Sayın Başbakanımızın ve hükümetin en önemli konuları arasında yer alıyor. Başbakanımız İzmirli Romanlardan bir kardeşimizi kendisine danışman olarak atadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir Roman danışman ataması olabilir. Romanların, istihdam, sağlık, barınma, eğitim, ayırımcılık ve erken yaşta evlenme ile ceza alan Roman babaları ile ilgili sorunlarına çözüm için hükümetin ciddi çalışmaları var. AK Parti Genel merkezde Genel Başkan yardımcısı ve Sivil Toplum Halkla ilişkiler Başkanı Doç.Dr.Sn.Selçuk Özdağ bu konuda görevli ve çok önemli çalışmalara imza atıyor.Dünya Romanlar günü olarak bilinen 8 Nisan’da İstanbul’da harika bir kutlama olacak. Müjdeler gelebilir. Kısacası Hükümet Roman kardeşlerimizi önemsiyor ve bu konuda projeler üretiyor.

Romanlarla ilgili 8.8 Milyon Avroluk proje

Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımızın öncülüğünde güzel şeyler yapılıyor. Bunlardan biri 8,8 Milyon Avro’luk önemli bir Roman projesi. Türkiye’nin 12 vilayetinde uygulanacak olan bu proje iki yıl sürecek. Proje’nin uygulanacağı vilayetlerinde var olan Sosyal Hizmet merkezlerinde Romanlar için yer ayrılacak. Bu merkezlerde aralarında en az bir Roman’ın da görevli olacağı, Milli Eğitim Bakanlığından iki, Aile ve Sosyal politikalar bakanlığından bir, dışarıdan bir birim yöneticisi ve arabulucu olarak bir kişinin de olacağı toplam 5 kişiden oluşan ekip Roman kardeşlerimize hizmet verecek. İzmir, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Tekirdağ,Hatay, Antalya ve Mersin gibi illerimizde birimler oluşturulacak. Bu çalışmalarla ilgili eski Çeşme kaymakamı Sayın İnci Sezer hanım Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı Aile Toplumu Hizmetleri Genel müdürlüğüne getirildi. İzmir’de Bayraklı, Karabağlar ve Konak (Yenişehir) olmak üzere 3 Sosyal Hizmet merkezinde toplam 15 kişi hizmet verecek. Hayırlı olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum