Milletvekili Aday Adaylarına Tavsiyeler - 1
Reklam
Süleyman Gök

Süleyman Gök

Süleyman GÖK ile Genç Gündem

Milletvekili Aday Adaylarına Tavsiyeler - 1

26 Şubat 2015 - 09:53

7 Haziran 2015 genel seçimler öncesinde siyasi partiler çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedirler. Bu hareketlilik aday adaylığı sürecinde de kendi göstermektedir. Örnek vermek gerekirse, İzmir’de hâkim parti konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylık takvimi daha bitmemiş olmasına rağmen adaylık başvurusu her geçen gün artmaktadır. Aynı yoğunluk, Adalet ve Kalkınma Partisinde ’de yaşanmaktadır. Adaylık takviminin dolmasının ardından açıklanan sayılara göre İzmir’de 193 kişi Ak Parti’den adaylık başvurusunu gerçekleştirmiştir. Kısaca diyebiliriz ki, partiler arası seçim yarışının yanı sıra, aday adayları arasında da örtülü bir rekabetin olduğunu belirtebiliriz.

Bu süreçte aday adaylarını gerek parti teşkilatlarında gerekse de kamuoyunda ön plana çıkaracak bazı çalışmaların yapılması onların bir adım öne çıkarmasını kolaylaştıracaktır. Bu yazı dizimizde, aday adalarına tavsiyelerimize yer vermeye çalışacağım. Öncelikle bu süreçte yapılması gerekenleri kısaca bahsetmek gerekirse;

Aday adayları için teşkilat mensupları ve seçmenlerin tercihleri önemlidir. Seçmen davranışlarını bilmek ve doğru analiz etmek siyasi partiler açısından ne kadar önemliyse aday adayları için de o derece önemlidir. Seçmen davranışı bilinmeden yapılacak propaganda ve tanıtım faaliyetlerinin başarı şansı düşüktür. Bu çerçevede adaylar bu alana özel önem vermelidirler.

Teşkilat çalışmaları sırasında yapılacak faaliyetler esnasında da iletişim faktörü unutulmamalıdır. Her ne olursa olsun, parti mensupları da birer seçmendir. En önemlisi ön seçim ve temayül aşamalarında aday adayları onların oylarına talip olmaktadır. Bu bağlamda, ikna ve algı yöntemleri ikinci plana atılmamalı başarılı bir çalışma takvimi oluşturulmalıdır.

Aday adaylarının her şeyi kendilerinin yönetmesi imkânsızdır. Bu yüzden tek bir merkezden herkesi ve her şeyi idare etmek yerine, oluşturulacak ekip ile birlikte çalışmalar sürdürülmelidir. Özellikle, değişim ve dönüşümün hız kazandığı günümüzde, klasik iletişim araçlarının yanı sıra sosyal medya araçlarını iyi kullanan ve sivil toplum kuruluşları ile iyi ilişkiler kurabilen kişiler ile birlikte hareket edilmelidir.

Özet olarak iletişim, ikna ve algı yönetimidir. Potansiyel seçmenlerinize ulaşmak ve bu sürecin kendi lehinize olumlu olarak sonuçlanmasını istiyorsanız doğru, tutarlı ve akılcı mesajlar vererek kendinizi diğer adaylardan ve partilerden ayırmanız, farklılaştırmanız gerekmektedir.

Yazı dizime devam edeceğim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum