Muhalefete Sorularım!
Reklam
Süleyman Gök

Süleyman Gök

Süleyman GÖK ile Genç Gündem

Muhalefete Sorularım!

08 Mart 2015 - 10:17

Haziran 2015 genel seçimleri hızla yaklaşırken partilerin seçim programları ve beyannameleri de belli olmaya başladı. Ben bu yazımda, ana muhalefet partisine ve aday adaylarına, onların destekçilerine 10 soru sorarak, iktidar olmaya en yakın parti olması hasebiyle neler düşündüklerini, bu konularda ne gibi projeleri ve çözüm önerilerinin olduğunu öğrenmek istiyorum.

1-Enerji darboğazını nasıl aşacaksınız?

2-Para ve maliye politikalarını nasıl şekillendireceksiniz?

3-Sosyal Politika öncelikleriniz neler olacak?

4-AB ile müzakere sürecini nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz? Son dönemde oluşan handikapları aşmak için bir programınız bulunmakta mıdır?

5-Dış politika da nasıl bir anlayış ile hareket edeceksiniz? Kıbrıs, Ermenistan, Ortadoğu gibi önemli sorunların olduğu alanlarda çözüm aşamasında nasıl bir inisiyatif kullanmayı düşünüyorsunuz?

6-Seçim sistemi yönetimde istikrarı ön plana alırken, temsilde adaleti olağanüstü bozan bir yapıdadır. Seçim sistemini reforma tabi tutmayı düşünüyor musunuz? Nasıl bir seçim sistemi tasarınız mevcuttur?

7-Son yıllarda tartışılan cumhurbaşkanın görev ve yetkileri ile Cumhurbaşkanın seçim yöntemi hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Sizin alternatif somut önerileriniz var mıdır?

8-Türkiye hala bireysel ve kolektif özgürlükler açısından yasal düzenlemelere ve uygulama etkinliğine ihtiyaç duyuyor. Bu konuda öncelikleriniz nelerdir?

9-Yargı alanında ne gibi reformlar öngörüyorsunuz?

10-Eğitim politikanız nedir? Bu konuda ne gibi projeleriniz bulunmaktadır?

Muhalefet partisi mensuplarının bu sorulara içtenlikle cevap vermesini ve somut projelerini bizlerle paylaşmasını temenni ediyorum. Aksi takdirde, eylemsiz bir muhalefet olarak kalmaya devam edeceklerini, -ne yazık ki- iktidar alternatifinden uzak bir seyir izleyeceklerini belirtmek istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum