Ocakların ayak sesleri...
Reklam
Ümit Aydın

Ümit Aydın

Ocakların ayak sesleri...

24 Aralık 2014 - 22:03

Sevgili okurlar bu seferki yazımın konusu son aylarda ismini çok sık duyduğumuz Osmanlı Ocakları olacak. Bu sivil toplum kuruluşunun teşkilatlanması, kurulum amacı nedir, hizmetleri nedir sorularına, Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanı Sayın Faik Çağlayan ile yaptığımız sohbet sonunda öğrendiklerim eminim cevap olacak.

Osmanlı Ocakları 2005 yılında dergi olarak kurulmuş daha sonra 2009 yılında merkezi Ankara'da olup şuan 56 ilde şubeleri bulunan İllerde de ilçe şubeleri açan kadın kolları, gençlik kolları teşkilatlanması olan bir sivil toplum kuruluşudur; genel başkanı Sayın Kadir Canpolat'tır...

Derneğin amacı ise ecdadindan aldığı hoşgörü ve ahlak üzere tüm insanlığa pusula olabilmek ve tüm varlık haklarının koruması için seferber olabilmek.

Osmanlı Ocakları'nın herhangi bir parti ile organik bağı yoktur; ancak Türkiye'de ilk defa mezhep, ırk, dil, din ayrımı yapmayan, kardeşlik duygusu ile yeni Türkiye'nin vizyonunu çizen ve yön veren Ak Parti'nin kurucu genel başkanı, dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden bir bağ var. Burası kesin. Hatta ocağın Osmanlı düsturu ile Kürt ve Alevi açılımında hükümete açık destek vermişlerdir.

Osmanlı Ocakları hangi partiye gönül vermiş olursa olsun Osmanlı ruhunu, terbiyesini kendisine şiyar edinmiş herkese kapılarının açık olduğunu söyleyebiliriz.

Ak Parti sözcüsü sayın Beşir Atalay'a yaptığı basın toplantısında Ak Parti ile yakınlığı olduklarını belirten Osmanlı Ocakları'yla partisinin ilgisi olup olmadığı sorularına "Değişik illerde bu gündeme geliyor. Son MYK toplantısında da gündeme geldi, teşkilat Başkanımız da açıklama yaptı, bu örgütle hedefi nedir, kimlerdir tanımıyorum.Partimizle yoğun irtibat içinde olduklarını ifade ediyorlar. Partimizin o ve bunun gibi örgütlenmelerle irtibatımız yok. Bu kuruluşla Ak Parti'nin hiç bir irtibatı bağı sorumluluğu yoktur " demişti.

Zaten dernek başkanının da söylemi aynı; hiç bir parti ile organik bağımiz yok şeklinde...

Ama Osmanlı misyonuna yakın olan partileride benimsemiyor değiller...

Zaten kuruluşun amacı Osmanlı kültürü ile haşrolan bir STK.

Ancak burası çok önemli lütfen dikkat!

Osmanlı Ocakları genel başkanı sayın A. Kadir Canbolat "Ahlak, hoşgörü, kültür, sanat, edebiyat, hukuk, barış, özgürlük, İhlas gibi temel amaçları üzerine kurulmuş, bu değerleri üzerine sindirmiş ve benimsemiş kişilik olarak kabul ettiğimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Onun fikirlerinden kimsenin bizi ayırıp koparmasina izin vermeyeceğiz. Mürşidi olmayan bir sofinin, mürşidi nasıl şeytan oluyorsa, lideri olmayan bir kurumun da lideri şeytandır" diyor.

Diğer illeri bilmiyorum ama Osmanlı Ocakları İzmir il başkanından tutun da Ak Parti

Konak ilçe ve diğer ilçelerde bizzat tanıdığım dava adamlarının ocakta yer alması Ocakların Ak Parti'yi çok iyi tanıdığının göstergesi gibi geldi bana.

Sadece Ak Partili de değil; bir çok siyasi partiden insanlarında var olmasının anlamı açıkca şöyle okunabilir.

Biz bu davaya benim davam diye sahiplendik, ötekileştirmek, kin, enaniyet, haset, mevki, makam ve hırs Osmanlı Ocaklarında yoktur...

Ez cümleyle...

"Biz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, hedef 2023-2071 misyonunu benimsemiş ak gönüllerden oluşmuş, kefenli liderin kefenli askerleriyiz"

Bizede Rabbim yardımcınız olsun demek düşer.

YORUMLAR

  • 0 Yorum