Amerika, Yaptığı Hataları Sorgulamaya Başlamalıdır!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Amerika, Yaptığı Hataları Sorgulamaya Başlamalıdır!

18 Ağustos 2016 - 13:10

Bizde bir söz vardır "çanak çömlek patladı" deriz.

Kısaca yapılan yanlışlar ortaya döküldü ve kral çıplak oldu manasında kullanırız.

Yazılarımı Amerikalıların anlayacağı tarzda yazmaya çalışacağım.

Geçmişte sahibi olduğum "Ege ulusal haber" sitesine yazdığım köşe yazılarımın otomatik olarak Amerika sanal sitelerinde hemen yayına girmesinden biliyorum ki oralarda da okuyucularım vardır.

Amerika'yı son 3 yıldır hep eleştiren yazılar yazdım!

Orta Doğu'da ne işleri var, çıkarları için bölgeyi bataklığa çevirdiler kendileri de bu gidişle o yarattıkları bataklıkta boğulacaklardır dedim durdum.

Bağırlarında besleyip büyüttükleri terörist darbeci FETÖ'nün bir gün gelip Amerikalıların ellerinde patlayacağını çok iyi biliyordum.

Amerika büyük ülkedir ama büyüklüğünü ve en önemlisi "dünyadaki güvenirliliğini" son terör ve darbe olaylarıyla kaybetmiştir.

Saddam'ı asmakla Irak'ı, Kaddafi'yi halkına linç ettirmekle Libya'yı kazanamadığını, FETÖ'ye uçaklarını düşürtmekle Ruslarla Türklerin artık kavga ettirilemeyeceğini ülkelerin savaştırılamayacağını Amerika görmek anlamak teşhisi koymak zorundadır.

Yine bir Türk atasözü der ki "yanlış işler Bağdat'tan döner"

Evet Amerika'nın yaptığı yanlış işler artık Bağdat'tan dönmekte. Dünyadaki çıkarlarını hızla bir bir kaybetmektedir.

Suriye'yi istikrarsızlaştırarak Akdeniz'e petrol boruları yapmak bölgeye sahip olacağını sanmak nasıl bir aptallıktır!

Onca besleme ve semirtme yapılmış çıkarlar için silahlandırılmış ama başsız başıboş bırakılmış teröristlerin bir gün gelip zıvanadan çıkacaklarını dünyaya yayılıp Amerika dahil tüm devletleri halklarını huzursuz edeceklerini kısaca bela olacaklarını niye hiç hesaplamazlar?

Sahi nerede o anlı şanlı Amerika ve müttefiklerinin karadan giden askerleri ve silahları?

Çünkü atılan radyasyonlu radyoaktif silahların enkazları mühimmatları ile dolu ve bölge insanlarını artık kanser yapıyor değil mi?

Amerika Vietnam'da silahlarını denedi de ne oldu?

Yazık değil mi Japonya'da binlerce ölen insana 2 şehire?

Sahi unutmadan hatırlatalım!

Amerika büyük ülke ya nükleer başlıkları var ya dünyayı caydırıcı ya!

Sadece Amerika değil diğer nükleer silahlara sahip ülkelerde bu bombaları silahları artık kullanamayacaklar ve yakında derin kuyulara gömmek zorunda kalacaklar!

Çünkü "küresel iklim değişikliği" ile dünya okyanusları, denizleri kısaca kutuplar dahil sular devasa buharlaşıyor ve başta Amerika olmak üzere kar yağışı ve yağmur olarak kendilerine dönüyor bu yağışlar değil mi?

Siz kalkar da nükleer bir silahı atom bombasını dünyanın öbür ucundaki bir ülkeye atmaya kalkarsanız, bombadan çıkacak serseri mayın gibi havada dolaşan yağmur yüklü bulutlarla birleşen küresel ve radyasyon yüklü bulutları başta Amerika'ya taşırlar ve ülkenize yağan karlar ile atomu atan ülke olarak "ava giderken avlanırsınız" en büyük zararı çekersiniz bunu bile hesap edemiyor mu NASA ve bilim adamlarınız?

Amerikalıların akıllarını başlarına alma vakti son tahlilde gelmiştir, hatta geçmektedir.

Büyük ülkeyim derseniz Kuzey Kore'de bize göre zır deli biri çıkar size meydan okur hatta bu zır deliler gün geçtikçe çoğalır da çoğalır başınıza bela olurlar sonunda uyanın artık.

Dünyadan petrol, maden stratejik çıkarları olanların birbirlerini öldürme zenginliklerine el koyma zamanını çoktan geçmiştir.

Petro dolarlar bundan sonra insan sağlığına, açlığa, çevreye ve küresel iklim değişikliğine harcanmazsa dünyanın kıyametine doğru hızlı adımlar gerçekleşmeye başlayacaktır.

Amerika büyük ülke olmaktan çıkmış olup artık çıkarlarını değil gerçek dostlukları seçmek zorunda olup "tekrar güvenilir bir ülke" olabilmek için çok büyük çabalar ve trilyon dolarlar harcamak durumdadır.

Amerika bugüne kadar başta Kızılderililer olmak üzere, son FETÖ darbesi için Türkiye'den ve ne kadar zarar verdiği ülke varsa Dünyadan çıkıp özür dilemek durumundadır.

Amerikan silahları ile donatılmış bir NATO üssünde 1971-1974 yılları arası askerliğimi yaptım ve o silahlar radarlar füzeler için kurslar gördüm, uzman oldum, hatta çok başarılı olduğum için Türk Hava Kuvvetlerinden üstün hizmet "Takdir belgesi" dahi aldım.

Ancak Amerikan silahları içindeki insan sağlığı için son derece zararlı radyasyonlu, radyo aktif maddeler başta cihazlardaki lambalar ve diğer mağnetron gibi radar zararlıları ile o tarihlerde haşır neşir olduğum için şimdilerde sağlığımı kaybettim kanser oldum (kısaca Amerika sağlığımı benden aldı.)

Bu FETÖ örgütü dağdaki masum çobanların bile hayvan sürülerine el koyup tüm gelirlerini himmetlerini Amerika'ya aktardığını biliyor musunuz?

Amerika sadece Kızılderililerden değil ülkemden ve dünya ülkelerinden özür dileyerek, onlara verdiği zararları son kuruşuna kadar tazminat olarak ödemek durumundadır diye düşünüyorum.

Büyük ülkeyim demekle asla büyük olunmuyor.

Büyük ülke soyan, öldüren değil veren verdikçe daha çok alan saygın bir devlet süper güvenilir bir ülke olmalıdır.

Amerika bundan sonra aklını başına almalı ve kendilerine "nerelerde hata yaptık, bu korkunç hatalarımı nasıl telafi ederim yeniden saygın güvenilir olurum" deme düşünme ve yapmak durumundadır.

Yoksa her çıkışın bir inişi hatta süper hızlı inişi vardır.

Çevreci Kızılderili şefi rahmetli Seatle'nin söyleyip uyardığı gibi "beyaz adam bir gün paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacaktır" sözü siz Amerikalıların kulağına küpe olsun diyorum.

Artık tüm dünyada yaptığınız korkunç hataları sorgulamaya başlama zamanı gelmiştir diyoruz.

Karar sizin...

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kara Reis
    4 yıl önce
    Umit Bora cennetin mekaninin olsun guzel adam, ne guzelde yazardin be