Bayramların Önemi Ve Kul Hakkı!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Bayramların Önemi Ve Kul Hakkı!

06 Temmuz 2016 - 19:03

Orta yaşın üzerindeki insanlarımız "nerede o eski bayramlar?" diye şikayet ediyorlar.

Dini bayramlar denince dostlukların, arkadaşlıkların, komşulukların, akrabaların biraraya geldiği yardımlaşmanın, paylaşımcılığın yaşandığı, hastalara ziyaretlerin yapıldığı, varsa bir ihtiyacının birlikte halledildiği sevgi, saygı içinde mutlu günler olarak beynimize kazınmıştır.

Eskilerde herkes birbirine yardım eder, el birliği ile düşene destek olunur, hayır duaları alınırdı.

Yaşadığımız bu zamanlarda ne dostluk kaldı, ne merhamet, ne de vicdan!

Alın teri dökmeden, haram kul hakkı yiyenler gün geçtikçe azalacağına artıyor da artıyor.

Türk örf ve adetlerimize asla uymayan bu çıkarcılar, dinimiz İslam'ın gereklerine de uymamaya ama Müslüman geçinmeye çalışıyorlar.

Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim ayetleri ne yazıyorsa tersini yapan bu çıkarcılar, dinden çıktıklarının da farkında bile değiller.

Farkında olanlar da ceplerine dolan paralarla mallar mülklerle rüşvetlerle mutlu olup haşa Allah'ı peygamberi bile çoktan unutmuşlar.

Kutsal kitabımızda haram kul hakkı yiyenler için bakın ayetlerde ne yazıyor!

"Kul hakkı ile ilgili ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 188. Ayet

Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hakimlere (rüşvet olarak) vermeyin.

4. Sure (Nisâ Suresi), 10. Ayet

Yetimlerin mallarını haksız yere yiyenler, ancak ve ancak karınlarını doldurasıya ateş yemiş olurlar ve zaten onlar çılgın bir ateşe (cehenneme) gireceklerdir.

4. Sure (Nisâ Suresi), 160. Ayet

Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kimseyi Allah yolundan alıkoymaları, kendilerine yasaklanmış olduğu halde faiz almaları, insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle önceden kendilerine helal kılınmış temiz ve hoş şeyleri onlara haram kıldık.İçlerinden inkar edenlere de acı bir azap hazırladık.

İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.

eş-ŞUARÂ, Ayet 183

Ve ey kavmim! Ölçüyü ve tartıyı adaletle yapın; insanlara eşyalarını eksik vermeyin; yeryüzünde bozguncular olarak dolaşmayın.

HÛD, Ayet 85 "

Allah ayetlerinde böyle diyor da kim buna uyuyor?

Bizler dinimizin emirlerine uymaya çalışıyor, başkasının hakkı olan mal mülk ve paralara asla göz dikmiyor vicdanımızla hareket ediyoruz.

İnsanım diyenlerin de kul haklarına uymaları ve paylaşımcı olmaları halinde dünyada kötülüklerin kalmayacağına eminim.

Bayramınızı en içten duygularımla kutlarken 1 ay boyunca oruç tutanlara Allah kabul etsin diyor, önce sağlık sonra huzur ve mutluluklar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum