Çevrecilere Karşı Çıkmak…
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Çevrecilere Karşı Çıkmak…

07 Ekim 2016 - 07:57

Peygamber efendimiz "kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı toprakla buluşturun" diye hadisinde açıklamış.

Günümüzde bunu tersine çeviren rantçı, çıkarcı kesimler düşüncemize göre şöyle yorum yapıyorlar; "kıyametin kopacağını bilsen, AVM dikin, yeşili yok edin, altın madeni açın, çevre ve doğa yeşilini bırakın, kıyamet kopmadan yeşil dolarları ceplerinize indirin, kıyamet kopunca diğer dünyada sizlere o paralar lazım olacak"

Allah Kuran ayetlerinde hep yeşilden, ağaçlardan, bitkilerden, bahçelerden bahsediyor bunları sizlerin için yarattık istifadenize verdik diyor.

İşte o çok sayıdaki çevre ve doğayı koruyan Kuran ayetlerden bazıları,

"Bakara Sûresi, 164. Ayet

Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar sağlayacak şeylerle denizde seyreden gemilerde, Allah'ın gökyüzünden indirip kendisiyle ölmüş toprağı dirilttiği yağmurda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için deliller vardır.

Kaf Sûresi, 6 - 10. Ayet

Üstlerindeki göğe bakmazlar mı? Onu nasıl bina ettik, nasıl donattık! Onda hiçbir düzensizlik ve eksiklik yoktur. Yeryüzünü de yaydık ve orada sabit dağlar yerleştirdik. Orada her türden iç açıcı çift bitkiler bitirdik Bütün bunlar, içtenlikle Allah'a yönelen her kulun gönül gözünü açmak ve ona öğüt ve ibret vermek içindir. Gökten de bereketli bir su indirip onunla kullar için rızık olarak bahçeler ve biçilecek taneler (ekinler), birbirine girmiş kat kat tomurcukları olan yüksek hurma ağaçları bitirdik ve böylece onunla ölü bir beldeye hayat verdik.

En'âm Sûresi, 38. Ayet

Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan (ümmetten) başka bir şey değildir.

Nûr Sûresi, 41. Ayet

Göklerde ve yeryüzünde bulunan kimselerle, sıra sıra (kanat çırparak uçan) kuşların Allah'ı tespih ettiğini görmez misin? Her biri duasını ve tespihini kesin olarak bilmektedir.

Duhân Sûresi, 38 - 39. Ayet

Biz, gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları, eğlenmek için yaratmadık

Biz onları ancak hak ve hikmete uygun olarak yarattık. Ama onların çoğu bilmiyorlar.

Rahmân Sûresi, 1 - 13. Ayet

Rahmân Kur'an'ı öğretti. İnsanı yarattı. Ona beyanı (düşünüp ifade etmeyi) öğretti. Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir. Otlar ve ağaçlar (Allah'a) boyun eğerler. Göğü yükseltti ve ölçüyü koydu. Ölçüde haddi aşmayın. Tartıyı adaletle yapın, teraziyi eksik tutmayın.

Allah yeri yaratıklar için var etti. Orada meyve(ler) ve salkımlı hurma ağaçları vardır. Yapraklı taneler, hoş kokulu bitkiler vardır. O halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?"

***

Şimdi Kuran ayetleri böyle yazıyor da sen gel çevrecilere düşman ol!

Gerçek çevrecileri Allah diğer kullarından farklı yaratmıştır!

Onlar asla ceplerini düşünmezler yaşam savunucusudurlar, daha sağlıklı çevrede yaşamayı, yaşatmayı, çevrenin korunmasını sağlamak için her yolu seçerler.

Rantçılar ve çıkarcılar sadece yeşil kâğıtları, dolarları ve paraları görürler!

Gözleri bu kâğıtlardan başka hiçbir şey görmeyen insanlar çevrecileri kendilerine ayak bağı oldukları ve kazançlarına kesik attıkları için hiç mi hiç sevmezler.

Peki, rantçılar ve çıkarcıların içinde kendilerine "Müslümanım" diyen kesimler niye ceplerini, çıkarlarını asla düşünmeyen "çevrecilere düşmanlar?" Bu konuyu anlamakta güçlük çekiyoruz.

Allah çok sayıda Kuran ayetinde "çevrecilikten, ağaçların, bitkilerin, doğanın nasıl insanlar için yaratıldığını" açık açık yazarken Müslümanlar nasıl Kuran ayetlerine karşı çıkarlar ve çevrecilere düşmanlık yaparlar?

Bundan böyle "Çevre ve çevreciliğin korunmasında desteklenmesinde Allah'ın kitabı yani kutsal kitabımız ve ayetleri bize esastır" ayetlerden haberi olmayanlar ve Allah'ın emirlerine karşı çıkanlar vazgeçenler varsa onlara hatırlatmamızdır!

Kuran ne yazıyorsa doğrudur "çevreye ve çevrecilere düşman olanlar Allaha ve peygamber efendimize de karşı çıkmaktasınız" diye uyarıyoruz.

Unutmayalım çevre ve doğamız katledilmekte ve insan eliyle küresel ısınma meydana gelmekte, kıyamete dört nala gitmekteyiz bilesiniz.

Kuran ayetlerindeki yeşil ağaçların, bitkilerin çevre ve doğanın korunması ile ilgili kısımları okuyalım, okutalım, dinimizin yaşam emirlerini Allah'ın peygamber efendimizin emirlerini herkese yayalım.

Yaşamı savunan çevrecilere de bundan böyle düşmanlıktan vazgeçelim gerçek Müslüman olalım.

Saygı ve sevgilerimle

YORUMLAR

  • 0 Yorum