Dünya Beleş Petrol İçin Savaş Mı İstiyor?
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Dünya Beleş Petrol İçin Savaş Mı İstiyor?

18 Şubat 2016 - 15:24

Yıllardır izliyorum, dünyanın neresinde kan ve gözyaşı varsa orada çıkarcı emperyalist güçlerin çıkardığı savaşlar var.

Tarihe bakın tüm savaşlar çıkarlar ve genişleme, daha bereketli stratejik bölgeleri, toprakları ele geçirmek için çıkarılmış.

Ortadoğu'ya geliyoruz!

100 yıl önceki Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşan güçlerin tamamı bölgede adeta katliam ve kentsel dönüşüm yapıyorlar.

Bölgedeki zengin petrol yatakları bu çıkarcı güçlerin ağızlarını sulandırıyor.

Yeni BOP plan ve projelerine göre 100 yıl önce kendilerine rüşvetler ve altınlar karşılığında yardım eden Osmanlı İmparatorluğu'nu sırtından vuran Arap milleti süper güçlerce sözde hedefe konmuş!

Bölgeyi Araplardan temizlerken soykırım ve insansızlaştırma, boşaltma projesi sürüyor.

Küresel eli kanlı güçler bu defa kendi askerleri yerine ihale ile taşeron tutup maaşlarını verdikleri lejyoner paralı askerleri teröristleri maşa olarak kullanıyorlar.

Ancak son olaylarla tüm dünyanın sözde "insan hakları, özgürlüklerini savunan süper ileri ülkeleriyiz" diyenlerin maskeleri bir bir düşüyor, bütün kirli pazarlıklarla eli kanlı teröristleri nasıl kullandıkları ortalıklara dökülüyor.

Masum dünya bu küresel güçlü ülkelerin kirli pazarlıklarla, rüşvetlerle çıkarları beleş petrol için nasıl telaş içinde saldırdıklarını görüyor, hayretlerle olanları düştükleri bataklıktaki çok kötü hallerini izliyorlar.

Süper güçler büyük bir telaş içinde aceleyle bölgede istediklerine bir an önce ulaşmak isterlerken düştükleri durumları tarihe geçiyor, hafızalara kazınıyor.

Peki bu Birleşmiş Milletler kısa adıyla BM ne iş yapıyor, neden olaylara, katliamlara, kentlerin yakılıp yıkılmalarına müdahale etmiyor, edemiyor?

Dünyanın tamamını 5 süper güç aralarında paylaşmışlar.

Ayrıca vurgunları, çıkarları, büyük zenginlikleri hazineleri 40 haramiler gibi aralarında bölüşüyorlar.

Bu 5 süper güç içinde tek 1 devlet dahi kendi çıkarına ters durum oluşunca veto yetkisini kullanıyor.

Bu nasıl bir dünyadır ki yaklaşık 193 devletin bulunduğu ülkelerin çoğunlukla aldığı kararları tek bir süper devlet veto edebiliyor?

Kısacası 5 süper devlet nereye el atmışlarsa, komşu olsun olmasın, hırsızlar gibi, dolandırıcılar gibi malı alıp götürüyor veya aralarında anlaşıp ganimet bölgelerini bölüşüyor, zenginken daha da zenginleşiyorlar.

Kimseler çıkıp bu 5 süper güce "ya siz nasıl böyle haksızlıklar yaparak dünyayı pasta gibi bölersiniz?"diyemiyor.

Süper devletlerin beleş petrol için kendilerine bağlı besleme teröristleriyle Ortadoğu bölgesini büyük bir telaşla yakıp yıkarak Müslüman Araplardan temizlemeye çalışırlarken geldiğimiz noktada neredeyse dünya savaşını çıkarmayı bile göze aldıklarını net olarak görmeye başladık.

Fakat bu telaş ve kargaşada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu savaş bize bulaşmaz, ilgilendirmez diyemeyiz.

Sorun bölge ve süperlerin çıkarları zengin beleş petrol yatakları olunca, ülkemiz savaşın ortasında kalmış bulunmaktadır.

Kuzeyden Rusların da bölgeye el atması ile tek Irak devletini 3 devlete bölmelerini dahi beceremeyen, başaramayan beleşçi emperyalist devletler telaşla her gün yeni yeni hatalara imzalarını atıyorlar!

Geçmişte Irak, şimdi de Suriye'nin insansızlaştırılması için her gün binlerce bombayı gözlerini kırpmadan acımadan masum insanların üstlerine atıyor, onları göçe zorluyorlar.

Dünya 3 milyona yakın Suriyeli Arap göçmenin Türkiye'ye sığındığını görüyor ama kimseler çıkıp da "ya bunca insanı Türkiye hangi ekonomik gücü ile besleyecek, barındıracak, onlara iş verecek karınlarını doyuracak" haksızlık ediyoruz demiyor.

Sadece AB göçmenlerin tamamının kendilerine akıp gelmesinden büyük rahatsızlık duyarak 3 milyar euro ayıp rüşveti gözden çıkarmış, utanmadan bize jandarmalık edin sınırlarımıza gelmesinler diyorlar.

Madem kendi çıkarlarınız için o Suriyelilerin ülkelerini kendi verdiğiniz, ürettiğiniz silahlarla, yine kendi besleme teröristlerle vurdunuz, o zaman suçlu olarak bu masum insanları alıp baksanıza?

Osmanlıyı sırtından vururken Arapları satın aldınız da şimdi ne oldu da onları düşman bellediniz?

Bize göre işin içinde oyunlar oynanıyor!

Yoksa süper güçler bu kadar çok Arap mülteciyi sınırlarımızdan içeriye sokup ileride tahta at, diğer bir örneği ile Karaman'ın koyunu yapıp içimizden vurmayı planlıyor olmasınlar?

Israrla milyonlarca Arap mülteciyi sınırlarımızı açıp içeri alacağız ve besleyip, barındırıp iş ve aş vereceğiz.

Türk ulusu ve milleti olarak bolca süren TV dizilerini seyredip uyuşmak yerine hızla uyanmak zorundayız.

Yoksa bu gidişle bölgemizde hızla gelişen savaş her yanımızı sarmadan tedbirleri almak durumundayız.

Her gün süper güçlerin teröristlerinin vurduğu polis ve asker şehitlerimize acıyan baş sağlığı dileyen dünyada tek bir dostumuz veya devlet kaldı mı?

Türk'ün tek dostu yine Türk milletidir.

100 yıl önceki düşmanlarımız şimdi daha güçlü olarak karşımıza dikilmiş olup, onlara karşı artık tek yumruk olma vakti gelmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum