Dünya Bizi Salak Mı Zannediyor Ne?
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Dünya Bizi Salak Mı Zannediyor Ne?

11 Şubat 2016 - 10:23

Yıllar öncesine gidiyorum!

1916-1918 tarihleri arasında bir İngiliz ajanı veya casusu Birleşik Krallık İrtibat Subayı olarak Ortadoğu'ya ve Arabistan'a gönderiliyor ve bölgede yaşayan Arapları Osmanlı'ya karşı örgütleyip ayaklandırıyor.

Asıl adı Thomas Edward Lawrence, takma adıyla Arabistanlı Lawrence olarak geçen şahıs, bölgede yaptığı hizmetler ve başarılarından ötürü üstün hizmet madalyası ve Fransız şeref lejyonu madalyası ile ödüllendiriliyor.

O tarihlerde bölgede İngilizler ve müttefiklerinin para, altın, silah ve mühimmatları ile servetlere kavuşan Araplar silah kuşanıyorlar ve Osmanlı askerlerininin içlerinde yaşları 15 olan delikanlılarımızın da olduğu askerlerimizin ordularını arkadan sırtlarından vurup çökertiyorlar. (Hani bu Araplar Müslümanlardı, nasıl aynı dine mensup askerleri sırtlarından vurdular?)

Yemen türküsünde olduğu gibi sözü edilen Elazığ Redif Kışlası yani o zaman ki tek asker toplama kışlasından trene binen kutsal toprakları korumaya Yemen'in Huş kentine giden askerlerimizden tek bir asker geriye dönmüyor.

İşte Arap milletine Türklere olan bu kin ve nefreti ta o tarihlerde İngilizler ve müttefikleri aşıladılar.

Günümüzde Arapların Türk milletini sevdiğini kimse çıkıp iddia etmiyor, edemiyor biz Türkleri düşmanları gibi görüyorlar.

Peki, Arapları satın alan İngilizler, Osmanlıyı ve ordusunu perişan ederken esir aldıkları askerlerimizi ne yapıyorlar?

Mısır'da "haydi bakalım yıkanma saatiniz geldi soyunun topluca göle girin" dedikleri suya bu suyun içinde bir şeyler var diye itiraz eden, girmek istemeyen Osmanlı askerlerini tüfeklerin dipcikleri ile suya gömüyorlar.

İngilizlere esir düşen Osmanlı askerleri sudan çıktıklarında gözlerinin görmediği ve kör olduklarını anlıyorlar.

Peki, Irak çöllerinde Arapların kalleşliği ile İngilizlere esir düşen Osmanlı askerlerine ne oluyor?

O askerler savaş bitmesine rağmen yine esir olarak Hindistan'a götürülüyorlar.

Yıllarca Türkiye'ye mektuplar yazıyorlar, bir gün tekrar Anadolu'ya dönüşü hayal ediyorlar, nafile hepsi bir daha doğduğu yaşadığı toprakları göremeden ölüyorlar.

Mezarları Hindistan'da zaman zaman oraya giden araştırmacıların yok olmakta olan esir Osmanlı askerleri mezarları görüntüleniyor, ülkemize aktarılıyor.

Bu mazlumların ara sıra memleketlerine ulaşan mektuplarını hala okuyanların gözyaşları sel oluyor.

Gelelim günümüze... Yine Ortadoğu'da aynı oyunlar bölgedeki zengin petrol kaynakları için oynanıyor ve bölge halkını kullanan batılılar ve AB'liler kendi ürettikleri silahlarla, kendilerine çalışan maaş alan paralı askerleri teröristleriyle ve mühimmatlarla bu defa Arapları vuruyor, bölgeyi insansızlaştırmaya asla sevmedikleri Müslümanlardan arındırmaya çalışıyorlar.

Afganistan'da Ruslara karşı radikal İslamı ve teröristlerini çok iyi kullanan sonuç alan batılılar bu defa onları Ortadoğu'da Araplara karşı kullanmayı deniyorlar ama bataklığa saplandıkları her geçen gün ortaya çıkıyor.

Çünkü kendi besledikleri, semirttikleri gerçek İslamla ilgisi alakası olmayan radikal teröristleri ellerinden kaçırmak üzereler.

Çünkü bol paraya servete bölgedeki petrolü satarak, pazarlayarak kavuşan teröristler batılıları dinlemez oluyorlar.

Bu defa onları bölgeden çıkarmak için dünyada ne kadar lejyoner paralı asker ve keskin nişancı varsa silahlandırıp bölgeye gönderiyorlar.

Bölgedeki petrol ve diğer stratejik çıkarları tehlikeye giren Rusya ve İran, ellerindeki kaynakları batılılara kaptırmamak için bölgedeki teröristleri bir o yana bir bu yana çekip batılılarla aralarında paylaşıp duruyorlar.

Üzerlerinde şeytanların en büyüklerince oyunlar oynanan Araplar içinde son olarak Suriyeliler üzerlerine salınan çok sayıda teröristlerden ve tepelerine inen uçaklardan atılan bombalardan yıllardır doğup büyüdükleri ekmeklerini yedikleri vatan topraklarını savaşmadan terk edip ülkemize sığınmaya çalışıyorlar.

Resmi rakamlarla şimdiye kadar 2 milyon 200 bin Suriyeli mülteci göç edip ülkemize sığınmış durumda (Ege Denizi ülkemizden AB'ye gitmeye çalışan Suriyeli göçmenlerin her gün mezarları oluyor, boğulup ölüyorlar.)

Şimdi de son gelişmelerle Rusların uçaklardan atıkları bombalardan 600 bin Suriyeli akın edip sınırlarımıza dayanmış ülkemize girmek için fırsat kolluyorlar.

Allah işte 100 yıl önce eli kanlı sömürgeci batılıların ve onların temsilcisi Lawrence ve diğer adıyla Arabistanlı Lawrence ile dostluklar kuran, altınlar alıp masum Osmanlı askerlerini sırtlarından vuran Türklerden nefret eden Arapların düştüğü durumlara bakar mısınız?

“Osmanlıyım, onların torunlarıyım” diye hava atanlar Arap milletinin geçmişte Osmanlı askerlerini nasıl sırtından vurduklarını, kan kusturduklarını, Arap çöllerine giden başta 15'liklerin (türküleri bile var) nasıl zulüm yaşadılar geriye asla dönemediler diyerek üzüldüler mi tarihi gerçekleri hiç okumazlar, öğrenmezler m,?

Alman Başbakanı Angele Merkel, ülkemize köprü attı!

Sakın ha bu eski yeni milyonlarca Suriyeli göçmeni bize yani topluluğumuz 'AB'ye göndermeyin, alın 3 kuruşluk sadakayı onları barındırın, besleyin, beni rahatsız etmesinler' diyor. (Bizi yıllardır kapı kulu askerleri, köleleri gibi görüyor kullanıyorlar.)

Ekonomimiz Suriyelilere yardım ve destekten çöküyor, yetmiyor son Rus uçağı düşürülmesi ile turizm ve sanayimizde tepe takla gitmeye başladı diye sektörlerden kötü haberler geliyor.

Ya biz bu Ruslarla komşuyuz ve ekonomimizi ayakta tutacak çok sayıda yatırımımız, işbirliğimiz vardı, tersine döndü ne olacak halimize derken AB ve batılılar bizi hiç düşünüyorlar mı?

Yıllardır biz insan hakları ve özgülükleri ülkeleriyiz diyen hatta devasa heykelini bile diken batılılara bakın, Suriyeli mültecileri almamak için dansözler gibi kıvırttırıyor da kıvırtırıyorlar. Şimdi tutturmuşlar sınıra yığılan Suriyeli son gelen göçmenleri de Türkiye sınırlarını açsın, baksın, beslesin diyorlar.

Hem Ortadoğu'yu BOP plan projeleri ile insansızlaştıracaksınız beleş petrollerine konacaksınız, kendinize bağlı çakma 20'den fazla devletler kuracaksınız, sonra Türkiye sınırlarını açsın Suriyeli göçmenleri içeri alsın, baksın diyeceksiniz de bizim bu petrol bölgesinde kazancımız, karlarımız verdiğimiz devasa yüz milyarlarca dolar maddi kayıplarımız, masum canlarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz ve kanları ile geride bıraktıkları aileleri yavruları ne olacak?

Ya siz batılılar biz Türk milletini, dünyanın salağı mı zannediyorsunuz ne?

YORUMLAR

  • 1 Yorum