İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve 112 Acil'e teşekkürler,...
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve 112 Acil'e teşekkürler, ancak...

03 Eylül 2016 - 10:54

Ağır kanser hastalığım ve tedavilerim kemoterapilerim devam ediyor.

İzmir'de ilk 2. hastası olarak bana uygulanan bu son derece tesirli dış ülkelerden ithal ilacımın yan etkileri neticesinde sorunlar ortaya çıkıyor.

Bu yüzden acil 112'yi arıyorum sağ olsunlar hemen nereden ilk bana ulaşırlarsa ambulansı acil komuta merkezinde görev yapan değerli arkadaşlar Karaburun'a ikametime gönderiyorlar anında.

Buraya kadar her şey düzgün gelen 112 personeli son derece deneyimli ve hemen müdahale ediyorlar ama kanser tedavisi gördüğüm Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne değil de Sağlık Bakanlığı'nın bize göre son derece hatalı yanlış sistem uygulaması nedeniyle "112 acil ambulansı en yakın hastanenin acil servisine götürüyor", daha ileriye götüremiyorlar.

Emir böyle sistem böyle uygulama böyle çalışıyor.

Kısaca tekrar ediyorum 112 ambulansı İzmir Karaburun'dan beni alıyor en yakın hastaneye Urla Devlet Hastanesi acil servisine götürüyor bırakıyor.

Urla Devlet Hastanesi acil servisi beni sistemden tanıyamıyor ki!

Çünkü beni ancak kendi kanser tedavisi gördüğüm hastanem tanıyor.

Sabahtan akşama kadar Urla Devlet Hastanesi'nin acil servisinde bekledikten sonra dayı oğlum Veteriner Hekim Yekta Ünsal'ı çağırıyorum, Çiğli'den sağ olsun Urla'ya geliyor beni alıp kanser tedavisi gördüğüm hastaneme Yeşilyurt'a gece vakti götürüyor.

Uzatmayayım gece tam teşekküllü muhteşem kanser tedavisi gördüğüm Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanemde bana eksiksiz müdahale yapılıyor, acilinde çok sayıda tam deneyimli doktor başıma üşüşüyor kemoterapi bilgilerim de indiriliyor bilgi bankasından ve Acil Tıp bölümünde ilk defa 1 ünite kan ve serum veriliyor, o gecenin sabahında ben taburcuyum taş gibi.

Şimdi Sağlık Bakanlığımıza sesleniyorum!

Normal hastalar en yakın acil servislerine götürülebilir "Fncak kanser tedavisi gören hasta diğer hastalardan çok farklı olup ancak hastasını çok iyi tanıyan kendi tedavi gördüğü kemoterapi ilaç tedavisi aldığı hastanesine direkt gitmesi götürülmesi şarttır, yoksa kanser hastası büyük sıkıntı yaşar kendini tanımayan yabancı hastanelerde acillerde servislerde" diyorum.

Sağlık Öakanlığımız umarım süper hızla bu hatalı uygulamaya son verir inşallah diye bekliyorum.

Sonuç olarak 24 saat kesintisiz tüm hastalara görev aşkı ile koşan 112 acil servislere, komuta merkezlerine, hastane acil servislerinde çalışan görevlilere, sağlık personeline, doktorlarına ve hemşirelerine çok çok teşekkür ediyorum.

Bir başka teşekkürüm İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü bana kendi hastaneme kemoterapi ilaç tedavisi almam için son derece donanımlı araç gönderiyor.

O sağlık aracı içinde kendimi çok güvende hissediyor ilaç tedavisi sonrasında evime de geri getiriyor çok mutlu oluyorum, diğer araç gönderilen yüzlerce hastalar gibi (çok güzel yararlı bir hizmet sunuyor, Sağlık Bakanlığımız bunu bilmeyen hastalarımıza, yaşlılarımıza duyuruyorum).

İzmir Halk Sağlığı Müdire Hanımı sayın Bediha Salnur'a İzmir Halk aracı temini komuta merkezine Karaburun komuta merkezine, Karaburun Devlet Hastanesi Başhekimi sayın İsmail Yalçın'a bana tahsis ettikleri aracımın kullanıcısı sevgili Mehmet Gülhan'a çok çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız sizlerin sayesinde rahatça güvenle tedavi oluyorum diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum