Kanser İlaçlarımız Neden Gecikiyor?
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Kanser İlaçlarımız Neden Gecikiyor?

03 Mart 2016 - 09:57

Yurtdışından gelen kanser ilaçlarımız Sağlık Bakanlığı'nca neden onaylanmıyor, geciktiriliyor?

Uzman hekim raporlu imzalı dış ülkelerden ithal edilen hayati derecede önemli kanser ilaçlarımızın zamanında verilmeyerek geciktirilmeye başlandığını üzülerek görüyoruz!

Yazışma adresimiz Türk Eczacıları Birliği "Sağlık Bakanlığı'nın daha çok erken diye ilaçlarımızın getirilmesine onay vermediğini" biz kanser hastalarına bilgi olarak aktarıyorlar.

Kullandığım ilaçlarımdan getirilmesi için Bakanlığa müracaat eden aynı hastanede birlikte yattığımız Çanakkaleli ağabeyimiz ilaçlarına kavuşamadığı için hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Kimbilir kaç sigortalı kanser hastası ilaçları devletçe dış ülkelerden getirilmediği için bu dünyadan göçüp gittiler?

En çok kullanılan besin kaynağı su ve ekmek diye biliyoruz!

İçinde tam 15 zararlı ve katkılı maddeler olan beyaz ekmeği yasaklatmak için yazdık durduk, TV canlı yayın programlarımda bilim adamlarını konuşturup bu işin durdurulmasını hatta bilim adamlarımızın açıklamalarına göre "bu zararlı katkılı beyaz ekmeklerin üzerlerine aynı sigarada olduğu gibi insan sağlığına zararlıdır yazılmalıdır" bilgilerinin konulmasını kamuoyu ile paylaştık.

En büyük resmi makamımızda oturan hükümetin o zamanki sorumlusunun "içinde zararlı maddeler barındıran beyaz ekmeği artık yasaklıyoruz" açıklamasının üzerinde sanıyorum bir 5 yıl daha geçti.

Peki beyaz ekmek yasaklandı mı?

Nerede yasaklayacak mevki ve makam?

Peki içtiğimiz çeşme sularının ve güvenlidir diye aldığımız damacana sularının hangisi garanti temiz suyu içeriyor?

Bu su güvenilirdir, sağlıklı olarak içebilirsiniz diyecek yürekli bir yetkili ülkemizde var mıdır?

Geçtik, ülkemizde yaklaşık en az 50.000 veya 100.000 gıda üreticisini denetleyen Bakanlığını kaç yetkili elemanı vardır?

Bize göre yaklaşık 4 bin olup hepsi masa başında görevdeler.

Kısacası zararlı katkılı, GDO'lu, içinde olmaması gereken her şeyi barındıran gıda maddelerini alıp yiyip içmek kanserleşmeye davet değil midir?

Geçtik, yüzyıllarca tarım ve hayvancılık yaparak geçinen Türk ulusunun sağlıklı ata gıda tohumlarını 2006 yılında ülkemizde para ile alımını satımını yasaklayanlar bu tohumların yerine yabancı ne olduğu belli olmayan hatta hiç tohum bile vermeyen gıda tohumlarına izin verilmesi bir yerde ülkemizde patlayan kanser ve çok sayıda yeni hastalığın sebebi değil midir?

Siz kalkıyor egzoz ölçümü yapıp güya küresel iklim değişikliğine karşı önlem alıp üste bir de para alıyorsunuz!

Peki ülkemizde çok sayıda modası geçmiş Termik Santrallerini kurup yerli kömür yakacağım derken dünyada ne kadar atıl kalmış pis kömürleri ithal edip kendi kurduğunuz santrallerde yakmanız, atmosfere binlerce ton karbon gazını göndermeniz kısaca dünyayı kıyamete taşıyan oluşuma büyük katkı yapmanız büyük çelişki değil midir?

Bu fosil yakıtlarla işleyen Termik Santrallerinden çıkan kömür gazlarını, dumanlarını teneffüs eden binlerce milyonlarca insanımızın akciğer kanseri olduğunu görmüyor musunuz?

Denetimsiz ilaçlamalarla meyveleri ve sebzeleri kısaca toprağı ilaçlayarak insanları canlıları öldürdüğümüzün farkında mısınız?

Üretim çiftliklerimizdeki hayvanlara ve balıklara verilen yemlerin içlerinde neler var?

Her girişimcinin döner sermayeli üniversitelerimize başvurup istedikleri her raporu alıp hemen gıda üretime başladıklarını ve kendi kendilerini denetler gözüktüklerini bilmeyenler var mıdır?

Kısacası yediğimizi, içtiğimizi, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, denizlerimizi denetleyecek bir yetkili var mıdır?

Sonuç olarak işimiz sadece Allah'a kalmıştır ve insanlarımız "Allahım sen koru" diyerek dualar ediyorlar.

Sistem "tüketicileri yani insanların sağlığını değil de üreticileri korumak olunca" ülkemizde kanser vakalarındaki artışlar devasa olarak patlamıştır.

Sadece kanser olsa iyi, şeker dahil çok sayıda hastalık daha anne karnında doğmayı bekleyen yavrulara kadar inmiştir.

Bebelerin insülin iğneleri ile tedavi olmaya başladıklarını görüyoruz!

Eskiden pancarlardan sağlıklı şeker imal eden fabrikalarımız vardı, bu kadar çok şeker hastası hiç yoktu?

Mısır şurubu ithal edin millette sağlık mı kalır?

Bakın etrafımızda gün geçmiyor insanlar kanser ve şeker oluyor, bu hastalıklara bağlı kalp krizinden ölümler artıyor da artıyor.

Siz bu insanlara tedavi olacakları ilaçlarını sigorta kapsamında zamanında veya hiç vermezseniz hastalıklardan ölenleri gömeceğiniz mezarlık bile bulamaz hale gelirsiniz.

Zaten günümüzde savaşlar yerine düşmanlarını bir şekilde zararlı gıda maddeleri verdirip yedirip içirip onları nüfuslarını yok etmeye çalışan dış düşmanların olduğunu artık bilelim.

Sağlık Bakanlığımızın ilaç bekleyen hastaların çektikleri ıstıraplarını düşünerek bir an önce hayati ilaçlarını bekletmeden onay verip temin edip göndermesini bekliyoruz.

Hasta kanserlilerin ilaçlarını zamanında almaları şarttır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum