Karaburun Karareis Çevrecileri Cami Yaptırmak İstiyorlar!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Karaburun Karareis Çevrecileri Cami Yaptırmak İstiyorlar!

12 Mayıs 2016 - 13:19

Yanlış duymadınız çevreciler hiç ezan sesi duyulmayan bölgede "cami yaptırmaya" soyundular.

Çevrecilere bazıları "her şeye karşılar, bunlar dinsizler" diye yorumlar yaparlar.

İzmir Karaburun Karareis çevrecileri kendilerinin "dinsiz olmadıklarını" göstermek için örnek harekete imza atmaya başladılar.

Kısaca kendilerine "Karareis Çevko" ismini veren dernek üyeleri, bakir el değmemiş bölgede çevre kirliliklerine daha fazla tahammül edemediklerini, ayrıca yaz aylarında bölgede bulunan yaygın mahalle evlerine ek 7 büyük yazlık site insanları ile yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bölgede hiç ezan sesinin duyulmamasına çok üzüldükleri için bir dernek kurmak için yola çıkmışlar.

Karaburun Müftüsü İbrahim öztürk'ün "Bir dernek kurarsanız cami yapma işini kolaylaştırırsınız" önerisi ile 7 çevreci ve Allah'a inanmış dindar bölge insanı ellerini taşın altına koymuşlar.

Derneğin ismi "Karareis Çevre Koruma, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği" 2015 yılının Ekim ayında resmen göreve başlamış.

Bunları bize büyük bir heyecanla ve gururla anlatan Dernek Başkanı sayın Muammer Dedeoğlu, birlikte yokluklara karşı büyük bir özveriyle derneği kurdukları diğer 6 arkadaşının adını da bize aktardı.

Başkan Muammer Dedeoğlu, Cumhur Çakman, Erol Yalım, Kudret Özdemir, Yılmaz Sevinç, Adem Kunak, Lütfü Güzel, derneğin kurucu üyeleri olarak yer almışlar.

Muammer Başkan "Hem çevreci hem de Allah'a inanmış insanlar olarak dinimizin gerektirdiği ibadet edecek bir yerin oluşmasını istemek sağlamak da görevimizdir. Bölgemizde bunca insan yaşarken ibadet edecek ezan sesi duyulacak bir mekanın yapılmasını sağlayıp neden sahip çıkmayalım?" derken yaptıkları güzel işleri özetlemiş oluyordu.

Muammer Başkan'ın "Bakın bölgemizde çevre kirlilikleri sürüyor bizler dernek üyelerimiz ve yöre halkımızla zaman zaman çevre temizliğine çıkıyoruz. Çok sayıda amatör balıkçı deniz kıyımızda balık avlamaya neredeyse tüm Ege Bölgemizden akın akın geliyorlar, sahillerimize atıklarını bırakıp gidiyorlardı. Dernek olarak üzerinde 'Çevko' yazan çöp bidonlarını kendi imkanlarımız ile aldık sahillerimize yerleştirdik. Sitelerden çok sayıda yasal olmayan şekilde bina molozları yine yasal olmayan kaçak çalışan araçlarla yol kenarlarına dökülmekte olup bu duruma karşı tedbirler alınması için resmi makamlara başvurular yapmaya başladık. Cami yapımı için imar planlarına dönük yer gösterilmesi için Karaburun Kaymakamlığına ve Karaburun Belediyesi'ne müracaatlarımızı yaptık onların bu konudaki yardım ve desteklerini bekliyoruz. Bölgemizin çevre ve cami dışında ulaşım ve bir sağlık evi ile ucuz market yapılmasına ihtiyaç vardır, bunun için de çalışmalar başlattık" sözleri çok ciddi çalıştıklarının bir göstergesiydi.

Muammer Başkan yaptıkları ve yapacakları ile çok daha geniş bir çerçeve çizdi.

Türkiye'de "çevre eylemcisi ve lideri konumunda tek çevreci yazar" olarak Karareis çevrecilerinin ellerini taşın altına koymaları inanın beni çok duygulandırdı.

Sağlığımın çok kötü olduğu hastanelerde ölüm kalım savaşı verdiğim bir dönemde kurulan bu dernek ile muhteşem diyeceğim başkan ve üyelerinin ikamet ettiğim bölgemde hele çevreci olmaları beni son derece mutlu etmiştir diyorum.

Ancak bölgemde bu tip çevre ve cami yaptırılmasını meşhur "paralel örgütün" engellemeye çalıştığı ve girişimlerde bulunduğu dedikoduları yayılmaya devam ediyor.

Muammer Dedeoğlu ve diğer dernek üyelerine çevre ve cami yaptırma işinde kendilerine tam destek olacağımı belirttim.

Sonuç olarak çevrecilerin de bir dini ve Allah'ı ve bir peygamberi vardır diyorum.

Onlar yani çevreciler her şeye karşı asla değillerdir işte en yeni örneği "Karareis Çevko ve yeni kurdukları dernekleri" diyorum.

Devletimizin resmi makamlarına ve belediyelerine buradan bir çağrı yapıyorum!

Her mahalleye 100 metre aralıklarla cami yapılması yerine hiç ezan sesi duyulmayan ibadet edecek yeri dahi olmayan üstelik dindar çevrecilerin yaşadığı barındığı İzmir Karaburun Karareis bölgesine cami, sağlık evi, ucuz alışveriş merkezi yapılması ve ulaşımın kolay sağlanması için lütfen destek olunuz asla köstek olmayınız diye çağrı yapıyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum