Ülkemizde İş de Yok, Para da Yok, Ahlak da Kalmadı!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Ülkemizde İş de Yok, Para da Yok, Ahlak da Kalmadı!

31 Mart 2016 - 21:07

Ülkemiz neredeyse çoğunluğu gençleri olmak üzere herkes iş arıyor, bulamıyor hale gelmişiz.

Emeklileri soğuk kış günlerinde para yokluğundan çöplere yığıldılar!

Sobada yakacakları ısınacakları tahtaları, odun ve kağıtları arıyorlar.

Pazarları kollayıp esnafın attığı meyve sebzeleri topluyor karınlarını doyuruyorlar.

Esnaf millette para olmayınca, AVM'ler paralı müşterileri kapınca alışveriş borç defterlerinin kabarmasıyla dükkan kapamaya başladılar.

3 milyon Suriyeli mülteci daha az paraya çalıştıkları için karınlarını doyurup ailelerini geçindirmek için her köşedeki kırıntı işleri kapınca Türklerin hızla işsiz kalmalarına yol açmaya başladılar.

Durum öyle ki neredeyse beleşe iş arayan Suriyelilere fırsatçı işverenler bunlara aileleri çocukları ile birlikte iş vermeye başladılar.

Gençler yıllarca üniversitelerde mürekkep yaladılar, aileleri onlar okusunlar diyerek boğazlarından kesip servetler harcadılar, diplomaları elde kapı kapı dolaşıyorlar iş bulamıyor sonunda kağıt toplayan çöpçü oluyorlar.

Milyonlarca işsiz ama diploması elinde gençler iş bulamadıkları için bunalımdalar!

Çok sayıda iş bulamayan diplomalı gençle konuştuğumda onların sıfırı tüketmek üzere olduklarını hatta intihar etme eğiliminde olduklarına şahit oluyor, onları caydırmaya çalışırken yoruluyorum.

Tuzu kurular ülkemizdeki sosyal sıkıntının asla farkında bile değiller!

Onlar halkın nasıl para bulup geçindiğinden bile hatta çektikleri açlıklardan bile haberleri yok.

Azınlık olan ama lüks içinde yaşayanlar, medyada televizyonlarda boy gösteriyor, parayı nasıl yediklerini açıklıyor, ülkemizdeki tezat ve çelişkili durum içinde kötü örnekler sergiliyorlar.

Hırsızlıklar devasa artmıştır.

Uyuşturucu kullanımı artık ilköğretim okullarına bile girmeye çalışır hale gelmiştir.

İnsanlara bebelere tacizler, tecavüzler adeta patlamıştır.

Aile içi şiddet ve cinayetler cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar tavan yapmamıştır.

Ya dolandırıcılıklar her an her yerde hatta telefonundan veya bilgisayarından bile kandırılabilir, ceplerinizde ki paralar, aile servetlerinizi bir anda yasa dışı çalışanların ellerine geçebilir duruma gelmiştir.

Kutsal dinimizce yasak olan zina serbest bırakılınca, insanlara bebelere dahi tacizler, tecavüzler adeta patlamıştır.

İnsanlarımız değişen olumsuz şartları çıkarlarına kullanarak ülkemizi adeta kuralsız yasa dışı işler yapanların cenneti yapmışlardır.

Terör yüzünden ülkemizin her gün şehit haberleri ile kahrolmasına tüm analarımızın ağlamasına yol açmıştır.

Ülke insanlarımızın din, mezhep, ırk ayrımcılığına sürüklenmesine körüklenmesine birlik ve beraberliğinin bozulmak istenmesine ne diyeceğiz?

Son olarak o kadar çıkarcı bir millet olmuşuz ki elindeki 3 bin TL değerinde son derece pahalı akıllı telefonu olanların 50 TL değerinde eski nostaljik telefon kullananlardan sadaka ister gibi beleşe telefon kontörü dilenir hale geldiğini görür yaşar hale gelmişiz.

Her yerde haram kul yetim hakkı yemek adeta moda oldu!

Kutsal yapı olması Türk örf ve adetlerine göre bacalarının sorunsuz tütmesi gereken çekirdek yapımız "çok sayıda ailede anne ve babalarının hatta öz kardeşlerinin haklarını dahi diğer çıkarcı evlatların ve kardeşlerin utanmadan, sıkılmadan yediklerine hatta kendi çocuklarına da bu haram lokmaları yedirip, o imkanlarla okuttuklarına" üzerine bir de yalanlar uydurup duygu sömürüsü yaptıklarına şahit olur hale gelmişiz ( ülkemizde çok sayıda ailelerimiz nasıl çıkarcı haram kul hakkı yiyenlerden yapıldılar, kardeşler nasıl birbirlerine böyle düşürüldüler, dağıldılar?)

Ailelerimiz bile bu hallere durumlara düşmüş düşürülmüşler de, ne diyelim.

Allah yar ve yardımcısı olsun bu ülkenin doğru ve dürüstlükten asla şaşmayan taviz vermeyen insanlarına Amin diyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum