Reklam

Yıldırım'dan çok sert Konak eleştirisi: "Yaşanmaz hale geldi"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “Konak Belediye Meclisi'nde CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın, kadın üyelere 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü nedeniyle konuşma yapması hem etik hem de hukuki değil” dedi

Yıldırım'dan çok sert Konak eleştirisi: "Yaşanmaz hale geldi"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “Konak Belediye Meclisi'nde CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın, kadın üyelere 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü nedeniyle konuşma yapması hem etik hem de hukuki değil” dedi

Yıldırım'dan çok sert Konak eleştirisi: "Yaşanmaz hale geldi"
09 Aralık 2016 - 16:45

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Yenigün TV ekranlarında Ahmet Özsoy'un sorularını yanıtladı. Konak Belediye Meclisi'nde CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın, kadın üyelere 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü nedeniyle çiçek dağıtımı konuşması yapmasının ardından başlayan tartışmalara değinen Yıldırım, “Bir siyasi partinin ilçe başkanı belediye meclisinde konuşamaz. Bizim itirazımız buna. Bu hem etik değil hem hukuki değil. Bir siyasi partinin ilçe başkanı ancak meclis üyesi ise konuşma yapabilir. Burada bir usul hatası yapılmıştır. Bu arkadaşlarımız halkın meclisini CHP'nin propaganda alanına dönüştürmüştür. Olay Valiliğe intikal ediyor. Bizim meclis grubumuzun oradaki tavrı gayet doğruydu. Çünkü belediye meclisinde korsan bir girişim yapılmıştı. Bu girişimi önce hukukçu kimliği olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş engellemeliydi. Ama bu hataya Belediye Başkanı da düşmüştür. Arkadaşlarımız koyduğu tavır ile meclis üyelerinin onurunu kurtarmıştır. Konak'ın pek çok sorunu var. Konak yaşanamaz bir hal almış durumda. Bu durum hem Konak'ta yaşayanlar için hem de esnaflık yapanlar için geçerli. Dolayısıyla işi velveleye verip sorunların üstünü kapatamazlar. Genel siyaseti ve iktidarı hedef alarak başarısızlıklarının üstünü örtemezler” dedi.

Konak Belediye Meclisi'nde CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın, kadın üyelere 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü nedeniyle çiçek dağıtımı konuşması yapması krize neden olmuştu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Öncelikle şu tespiti yapalım, Konak Belediyesi meclis toplantıları 25 yıldır belediyenin kendisine ait bir salonda yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin meclis salonunda yapılıyor. Çünkü Konak Belediyesi'nin meclis toplantılarını yapabileceği bir salonu yok. Bu ayıbı ortaya koymalıyız. O gün biliyorsunuz kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği gündü. Burada bir tespit daha yapalım, evet kadınlarımıza seçme hakkı 82 yıl önce verilmişti. Seçilme hakkı da kısmen verilmişti. Ancak Gazi Mustafa Kemal'den sonra ülkeyi yönetenler bu hakkı kısıtlamıştı. Mesela baş örtüsü takan bir kadın seçilme hakkını kullanamıyordu. 28 Şubat süreci hepimizin hafızalarında. AK Parti baş örtüsüyle milletvekili olmanın önündeki engeli kaldırdı. Bugün kadınlarımız hem seçme hem seçilme hakkına yüzde 100 sahipler.

İLÇE BAŞKANI MECLİSTE KONUŞMA YAPAMAZ”

5 Aralık dolayısıyla CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Bey meclis salonunda çiçek dağıttı. Bunda hiçbir sorun yok. Ama bir siyasi partinin ilçe başkanı belediye meclisinde konuşamaz. Bizim itirazımız buna. Bu hem etik değil hem hukuki değil. Bir siyasi partinin ilçe başkanı ancak meclis üyesi ise konuşma yapabilir. Burada bir usul hatası yapılmıştır. Bu arkadaşlarımız halkın meclisini CHP'nin propaganda alanına dönüştürmüştür. “Meclis açılmamıştı” diyorlar. Biz meclisin açıldığını gayet iyi biliyoruz. Tutanaklar ortada. Olay Valiliğe intikal ediyor. Bizim meclis grubumuzun oradaki tavrı gayet doğruydu. Çünkü belediye meclisinde korsan bir girişim yapılmıştı. Bu girişimi önce hukukçu kimliği olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş engellemeliydi. Ama bu hataya belediye başkanı da düşmüştür. Arkadaşlarımız koyduğu tavır ile meclis üyelerinin onurunu kurtarmıştır.

İşi velveleye verip sorunların üstünü kapatamazlar”

Konak'ın sorunları ve Konak Belediyesi'nin çalışmaları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Konak'ın pek çok sorunu var. Konak yaşanamaz bir hal almış durumda. Bu durum hem Konak'ta yaşayanlar için hem de esnaflık yapanlar için geçerli. Dolayısıyla işi velveleye verip sorunların üstünü kapatamazlar. Genel siyaseti ve iktidarı hedef alarak başarısızlıklarının üstünü örtemezler. Konak'ta yaşayan vatandaşlarımız bunun farkında. Konak İzmir'in vizyonu ve kalbidir.

KONAK KADINLARA KAPALI”

Konak Belediyesi'nin civarında her yer kazılmış durumda. Teknoloji Çarşısı'ndaki görüntü ve yapılan çalışmalar ise çarşıyı bitirdi. Vatandaş çarşıya giremiyor. Esnaf kan ağlıyor. Bir gelen bir daha gelmiyor. Konak günden güne ekonomik olarak ve sosyal yaşam açısından çöküyor. Bu ilçede belediyeyi yöneten bir kadın ama maalesef Konak'ta yollarımız kadınlara kapalı. Kadınların burada topuklu ayakkabı ile yürüme şansı yok. Çünkü bütün yollar çukur. Bu çok üzücü bir durum. Kazılmayan bir tane sokak kalmadı.

Peki hava kirliliği ile ilgili neler söylemek istersiniz? Size göre bunun çözümü nedir?

Kışın Konak'ta ya hava kirliliğinden zehirleniyoruz ya da su baskınlarından boğuluyoruz. Alt ve üstyapı yok. Bunlara karşı hiçbir şekilde duyarlı olmayan ve çözüm aramayan bir belediye var. Bunu sayın Pekdaş'a sorduğumuzda “Müteahhitler suçlu, bizim bir kabahatimiz yok” dedi. Ancak bu işleri denetleyen sizlersiniz.

ÇÖZÜM İMAR DÜZENLEMESİNDE”

Konak'ta 113 mahalle var. Bu mahallelerin yüzde 70'inde imar sorunu var. İmar sorunu beraberinde düzensiz kentleşmeyi getiriyor. Doğalgazın mahallelere girememesini getiriyor. Doğalgaz giremediği için vatandaş kömürle ısınıyor. Bu da hava kirliliğine neden oluyor. Hava kirliliği gri bir bulut olarak kentin üzerine çöküyor. Hava kirliliğinin tek çözümü imar düzenlemesidir. Belediyenin birinci görevi imar düzenlemesi yapmaktır. İmar düzenlemesi yapmazsanız kentsel dönüşümde yapamazsınız. Hatta suç oranları da artar.

Güler misiniz ağlar mısınız?”

Bildiğiniz gibi Konak'ta sokak hayvanları sorunu var. Özellikle başı boş sokak köpekleri sürüler halinde dolaşıyorlar. Bu konuyu da meclise taşıdık. Sayın Pekdaş “Bu sorun hayvanseverlerin sorunu” dedi. Güler misiniz ağlar mısınız? Peki sizin bu konuda yerel yönetim olarak çözümünüz ne? Ama maalesef bir çözüm önerisi yok. Onlara önerim, belediyeciliğin nasıl yapıldığıyla ilgili AK Parti'li belediyeleri örnek alsınlar. Çok uzaklara gitmelerine gerek yok. AK Parti Türkiye'de adeta belediyecilik dersi veriyor.

GÖZTEPE 2018-2019 SEZONUNDA KENDİ STADINDA OYNAYACAK”

Göztepe Stadyumu ile ilgili problemler aşıldı. Bu noktada Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım İzmir için büyük şans. Diğer milletvekillerimizde aynı şekilde İzmir ile yatıp İzmir ile kalkan isimler. Statlar kentin kronikleşmiş sorunlarından biriydi. Stadın müjdesi Göztepelilere verildi. Bu konuda mücadele eden İzmir Milletvekillerimiz Atilla Kaya ve Hamza Dağ'a bir Göztepeli olarak çok teşekkür ediyorum. Her fırsatta bunu gündeme taşıdılar. Bu iş artık mutlu sona doğru gidiyor. Mart -Nisan gibi ilk kazma vurulacak. 2018-2019 sezonunda Göztepe maçlarını Güzelyalı'da oynayacak. Göztepe'yi güzel günler bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum