Reklam

Yıldızların karşılaşması!

Spor Toto Süper Lig'de İzmir'de yarın oynanacak olan Göztepe-Sivasspor karşılaşması Avrupa Kupaları için çetin bir mücadelenin yanında yıldız savaşlarına da sahne olacak.

Yıldızların karşılaşması!

Spor Toto Süper Lig'de İzmir'de yarın oynanacak olan Göztepe-Sivasspor karşılaşması Avrupa Kupaları için çetin bir mücadelenin yanında yıldız savaşlarına da sahne olacak.

Yıldızların karşılaşması!
24 Şubat 2018 - 10:10

Spor Toto Süper Lig'de İzmir'de yarın oynanacak olan Göztepe-Sivasspor karşılaşması Avrupa Kupaları için çetin bir mücadelenin yanında yıldız savaşlarına da sahne olacak.
İkinci yarıda henüz galibiyeti bulunmayan İzmir ekibi Göztepe'nin Senegalli yıldızı Demba Ba ve Sivasspor'un Brezilyalı dünya starı Robinho'nun savaşı nefesleri kesecek.

BÜYÜK İŞ DÜŞECEK

İlk 5 yarışında çok büyük önem taşıyan maçta Demba Ba ve Robinho'ya büyük iş düşecek. Sarı-kırmızılı ekibin Çin ekibi Shanghai Shenhua ekibinden kadrosuna kattığı Senegalli Demba Ba forma giydiği 3 maçta 1 gol atarken, Sivas'ın Atletico Minerio ekibinden devre arasında transfer ettiği Brezilyalı Robinho ise 3 maçta 3 gol, 1 de asist yaparak kalitesini ortaya koydu. İzmir'deki randevuda iki yıldızın da performansı merakla bekleniyor. Avrupa'nın Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi dev ekiplerinde oynayan Robinho, 80 kez de Brezilya Milli Takımı'nda görev aldı.

DEMBA BA'NIN KARİYERİ PARLAK

Göztepe'nin yeni transferi Demba Ba, kariyerinde önemli ekiplerde forma giydi.
Senegalli futbolcu, kariyerinde Almanya'nın Hoffenheim ve İngiltere'nin de West Ham United, Newcastle United ve Chelsea kulüplerinde boy gösterirken asıl patlamayı Türkiye'de formasını giydiği Beşiktaş'ta yaşadı.

SİFTAH YAPTI

Göztepe'de gol siftahını 21. hafta oynanan Osmanlıspor maçıyla yapan Senegalli futbolcu Ba, Beşiktaş'ta daha önce forma giydiği 46 resmi karşılaşmada 28 kez gol sevinci yaşadı. Demba Ba, siyah-beyazlı ekipte 2014-2015 sezonu ile ve geçen yılın ikinci yarısında görev yapmıştı.

EN ZOR 90

Süper Lig'de kalıcılık yolunda önemli bir adım attıktan sonra Avrupa Kupaları'nı hedef alan Göztepe, sezonun belki de en zor 90 dakikalarından birine çıkacak.
Ligde ikinci yarıda galibiyet alamayan, 3 puan hasretini 6 maça çıkararak 33 puanda kalan Göz-Göz, yarın karşılaşacağı Sivas önünde kader sınavı verecek.

AVANTAJ ARIYOR

34 puanla 6. sırada yer alan Sivasspor'u yenerek Avrupa sınavı için ümit tazelemek isteyen İzmir ekibi, ilk yarıda deplasmanda mağlup ettiği rakibi karşısında yarışta avantaj elde etmek istiyor. Sivas'ı yenip, Alanya ile karşılaşacak Trabzon ve F.Bahçe ile derbi maça çıkacak Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyecek olan Göz-Göz ilk 4 potasına da yaklaşmak istiyor.

LEO'YA GÖREV

Demir Grup Sivasspor maçında 2 maç ceza aldığı için oynamayacak olan Fil Dişi Sahilli sol bek Adama Traore'nin yerine sarı-kırmızılı ekipte bu bölgede Leo Swechlen forma giyecek.
Aslen stoper olan ancak sol bekteki alternatifsizlik nedeniyle bu bölgede forma giyen Leo, Traore'nin yokluğunda yine bir umut oldu.

SABRİ REYİZ'E 'HAZIR OL' EMRİ

Sivasspor karşılaşmasında Göztepe savunmasında bir değişiklik daha yaşanacak. Taşların yerinden oynayacağı savunma hattında teknik direktör Tamer Tuna, sağ bekte Tanju'nun yerine Sabri Sarıoğlu'na forma vermeye hazırlanıyor. Tanju'nun G.Birliği maçındaki performansından memnun kalmayan Tuna, Sabri Reyiz'e 'hazır ol' emri verdi. Tuna, son iki maçta yedek kulübesinde bekleyen Sabri'yi hem savunma hattında, hem de sağ kanatta kullanmayı planlıyor.

KİLİT OPERASYONU

Süper Lig'de 3-0'lık G.Birliği yenilgisiyle büyük bir yara alan Göztepe'de, teknik direktör Tamer Tuna, olası bir yenilgiyi önlemek için kilit operasyonu başlattı.

ÖZEL ÖNLEM ALINACAK

Yarın sahasında Sivasspor'u ağırlayacak olan Göztepe, Sivasspor'un yıldızlarına kilit vurarak önce savunmasını güvenceye alacak.
Tamer Tuna, rakipleri Sivasspor'u öğrencilerine ezberletirken, Brezilyalı golcü Robinho'nun yanı sıra, 9 golle yıldızlaşan Kone ve 5 gollü Bifouma'ya da önlem alacak.

ADIM BİLE ATAMAYACAKLAR

Tamer Tuna, Brezilyalı Robinho'yu, sakatlıktan yeni çıkan vatandaşı Kadu ile kilitleyecek. Kadu'dan Sivasspor'un gol silahı Robinho'ya adım attırmamasını isteyen Tuna, rakibin diğer önemli gol ayakları Kone ve Bifouma'yı da oynamaları halinde Kosanovic'le tutacak.

RAKAMLARA GÖRE GÖZ-GÖZ FAVORİ

Göztepe ve Demir Grup Sivasspor, yarın profesyonel futbol tarihlerinde 12. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında bundan önce lig ve kupada oynanan toplam 11 karşılaşmada, Göztepe'nin rakibine bariz üstünlüğü göze çarpıyor.
Sarı-kırmızılılar, bu mübasabakalarda Sivasspor'u 6 kez yenmeyi başarırken, Sivas ise 3 kez kazandı. Göz-Göz ve Yiğido, 2 kez ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Göztepe, sezonun ilk yarısında deplasmanda Sivas'ı mağlup etmeyi başarmıştı.

RAKİP SİVASSPOR'DA TANIDIK İSİMLER VAR

Göztepe'nin yarınki rakibi Sivasspor'da tanıdık simalar göze çarpıyor. Sarı-kırmızılı ekipte, daha önce 2013-2014 sezonunda 1. Lig'de kiralık olarak forma giyen kaleci Tolgahan Acar, sarı-kırmızılı ekibe rakip olacak. Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın Tolgahan'ı yedek soyundurması beklenirken, daha önce Ege ekipleri Tire 1922 ve Menemen Bld'de forma giyen Mert Hakan bu kez İzmir'e rakip olarak gelecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum