Reklam

10. Ekoloji İzmir Fuarı'na yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında, yüzde yüz organik ürünlerin tüketiciye ulaşması amacıyla kurduğu Ekopazar, 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında kapılarını ziyaretçiye açtı.

10. Ekoloji İzmir Fuarı'na yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında, yüzde yüz organik ürünlerin tüketiciye ulaşması amacıyla kurduğu Ekopazar, 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında kapılarını ziyaretçiye açtı.

10. Ekoloji İzmir Fuarı'na yoğun ilgi
16 Mayıs 2019 - 09:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında, yüzde yüz organik ürünlerin tüketiciye ulaşması amacıyla kurduğu Ekopazar, 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında kapılarını ziyaretçiye açtı. Organik tekstil ve kozmetik ürünlerin yanı sıra tamamen doğal yollarla üretilmiş paketli ürünlerin de bulunduğu Ekopazar'da en fazla ilgiyi organik olduğu için üzerinde tırtılların yürüdüğü enginarlar gördü.

Her cuma günü Bostanlı, her cumartesi ise Balçova'da kurulan Ekopazar, ilk kez geniş bir katılımla 10. Ekoloji İzmir Fuarı'nda yerini aldı. Seferihisar, Urla ve Menderes'ten gelen 12 üreticinin 22 tezgah açtığı fuarda, organik sebze, meyve, paketli ürünler ve organik tekstil ile kozmetik ürünler satışa sunuldu. Son dönemde sebze meyve fiyatlarındaki aşırı yükselişe bağlı olarak organik ürünlerle fiyat aralığının iyice kapanması ilgiyi arttıran nedenlerden oldu. Kapalı ürünlerin ambalajında organik tarım logosu bulunurken açık ürünlerde ise sertifika denetimlerinin sürdürüldüğü öğrenildi. Ekopazar ziyaretçileri de, özellikle sebze ve meyvelerde organik ayrımı yaparken ürünlerin üzerinde kurt ya da tırtıl bulunmasına dikkat etti. Fuardaki sebze stantlarında satışa çıkarılan organik enginarların üzerinde gezen tırtıllar, alıcıların organik ürüne güvenini arttırdı. Organik enginarların tanesi ise 5 liradan satıldı.

ORGANİK ÇORAPLAR

Gıdadan tekstile kadar geniş ürün yelpazesine sahip fuarda, dikkat çeken ürünlerden biri de organik çoraplar oldu. Üretiminde naylon ve polyester kullanılmayarak, yüzde 98 pamuktan üretilen organik çoraplar, organik giyimde hem çocuklar hem yetişkinler için sağlıklı bir seçenek haline geldi. Birçok renkte ve desende üretilen çorapların iç pazardan daha çok Avrupa'da alıcı bulduğunu söyleyen, 8 senedir organik sertifikalı çorap üreten İstanbul merkezli firmanın sahibi Ersin Akgül, "Ürünlerimizde yüzde 98 pamuk kullanıyoruz. Naylon ve polyester kullanmadan üretiyoruz çoraplarımızı. Almanya'da da depomuz var, oradan Avrupa'ya dağıtım yapıyoruz. Tarladan imalata kadar kontrol sağlayarak üretim yapıyoruz, tarlada pamukların toplanması ve boyama işlemleri denetleniyor. Organik çorap, alerjisi olan insanlar için önemli bir seçenek. İnsanlar ne giydiğini, giydiklerinin nelerden üretilmiş olduğunu biliyor. Her şey denetim altında olduğu için ürünlerimizi rahatlıkla kullanabiliyorlar. İç piyasada fazla satışımız olmadığı için ürünlerimizi Avrupa fiyatından satıyoruz. Çocuk çoraplarını 1-1,5 Euro'dan, yetişkin çoraplarını ise 2-2,5 Euro'dan satıyoruz. İnsanlar organik çoraba Avrupa'da daha ilgili, özellikle Almanya'da her mahallede bir organik dükkanı var. Türkiye'de organik gıdaya alışıldı, ancak organik giyim hala yaygın değil. 3 senedir bu fuara katılıp, iç piyasada ilgi uyandırmaya çalışıyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Rifat solak
    3 yıl önce
    organik corap üreten firmanin telefon ve adresini gönderebilirmisiniz.