Reklam

2021 YILI SON AYI GÜNDEMİ DOPDOLU …..

2021 YILI SON AYI GÜNDEMİ DOPDOLU …..

2021 YILI SON AYI GÜNDEMİ DOPDOLU …..
05 Aralık 2021 - 14:30

İzmir’de Sivil Toplum Kuruluşlarında söz sahibi ve konulara hakim Sayın Ahmet Güral ile 2021 Yılı sonunu, Yılın genel değerlendirmesini ve 2022 Yılının Başlangıcını sorduk….

2021 Yılı Aralık ayının hem Siyaset, hem Ticaret hem de Sivil Toplumlar konusunda dolu dolu geçeceğini tahmin ediyordum. Bu hızlılık, doluluk önümüzdeki 2022 Yılını da önemli ölçüde etkileyecektir.
Ekonomi Bakanının değişikliği umarım Halkımızı ve Vatanımızı olumlu yönde etkiler. Değişiklik amacının bu olduğunu biliyorum. Ama şu anki şartlar, ekonomik durumumuz o kadar kötü ki, umarım bu durumdan Türk halkımızın az zararla etkilenir.
İzmir’de Oda Başkanlıkları seçimlerine hız verildi. Birden Değerli Başkanlarımızı sahalarda, halkın içerisinde görmeye başladık. Keşke bu seçimler aylık olsa da her zaman kendilerini sahalarda görebilsek!
Çok sevdiğim ve değerli gördüğüm Büyüklerimin tabiki destekçisi olacağım. Çevrem ile beraber Oda Başkanlıkları konusunda önemli gördüğüm isimlerin tekrar görev alması adına çalışmalarda bulunacağım.

Sayın Ahmet Güral; Bu noktada adaylıklarını desteklediğiniz birkaç oda başkanını bizlerle paylaşırmısınız ?
Tabikide. Mesela Kahveciler Odası Başkanı yakınen de tanıdığım değerli Büyüğüm İsmail Hakkı Kırdı Başkanımı, Otelciler ve Pansiyoncular Odası Başkanı değerli Abim Mehmet Gönen Başkanımı, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı için bu dönem sahalarda olan ve yakınen tanıdığım, destekçisi olduğumuz Değerli Büyüğüm Kemal Sümer, yine yakınen tanımaktan Onur duyduğum Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanlığı için geçen dönemde kazanmasını arzuladığım Doğan Kılıç Abim, Kuaförler Odası Başkanı için aday olan değerli Abim Yalçın Taşdemir ve aklıma şu an gelemeyen diğer Büyüklerimi destekliyorum. Başkanlık yarışlarında kendilerine sonsuz başarılar diliyorum. Aklıma şu an gelemeyen diğer Sevgili Başkanlarıma da Başarılar diliyorum.

Siyaset konusunda Yılı tamamlıyoruz. Şu anda İzmir ilinde kurucusu bulunduğum bir Siyasi Partiye kaydım devam ediyor. Parti içerisinde Genel Merkezde görevli değerli Büyüklerimle istişarelerde tabikide bulunuyorum. Desteğimin istendiği her an her zaman Aktif bir siyasi hayatımın olması konusunda düşüncem olmamasına rağmen, destek vereceğim. Ancak hep dediğim üzere önce İzmir ve Vatanımız. Elimden ne geliyor ise doğru olan her hususta siyasi görüşe bakmadan destek vermeye devam edeceğim. Yeterki İzmirimiz kazansın. Yeterki Halkımız huzurlu olsun. Elimden geleni sonuna kadar bu konularda kullanacağım. Şimdiden bunun Sözünü vermiş olayım.

Anladığımız Ahmet Bey Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakıp, İzmir için çalışmalara parti gözetmeksizin destekçisi olacaksınız.Doğrumudur?
Evet. Elbette İzmir ilinde kurucusu olduğum bir oluşum var. Ve bu oluşumda önemli
görevlerde bulundum. Şimdi Genel Merkezde önem verdiğim, tanımaktan Onur duyduğum Abilerim der ise “Ahmet gel kardeşim görev veriyoruz” seve seve elimden geleni yaparım. “GÖREV İSTENMEZ VERİLİR” …. Şartlara bakacağız. Durumları irdeleyeceğiz.
Sivil Toplum Kuruluşları konusunda artık önemli gelişmeler bekleniyor. Önemli değişiklikler yapılıyor. Bunları yakınen izliyorum ve hatta içerisinde bulunuyorum. Bu hususta önerilerde bulunuyor olmak beni mutlu ediyor. Stklarımızın defter yükümlülükleri bence yük idi. İnşallah önümüzdeki aylarda bu sistem kaldırılacak ve Derbis ortamına taşınacak. Şu anda İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile Derneklerimiz denetim görmektedir. İç Denetimleri de artık 2020 yılından bu yana zorunlu hale gelmiş idi. Genel Kurul toplantıları artık bazı Stklarımızda şehirdışında bulunan üyelerin katılımı sağlanması adına “Uzaktan Bağlantı” ile yapılmasına Yönetmelik değişikliği ile izin verildi. Bunlar bence Sivil Toplum Kuruluşlarının bir nebzede olsa rahatlamasına neden olacaktır. Tabiki daha değişmesi gereken çok eksiklerimiz var. Onların da üzerinde görüşlerimizi Ankara’ya gönderiyorum.

Bu güzel röportaj için Gazetem İzmir ailesine çok teşekkür ederim. İzmirimizin duayen isimlerinden biri olan ve Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Sayın Salih Erkek Abime Büyüğüme de huzurunuzda Sevgilerimi gönderiyorum. İzmir için bir değerdir kendisi. Tekrar bu güzel röportaj için Teşekkürlerimi Sunarım.

Bu güzel röportaj ve bilgilendirmeleriniz için, ayrıca güzel dilekleriniz için bizde Sizlere teşekkür ederiz.