Reklam

2022 YILI HEPİMİZ İÇİN İYİ GELSİN…

2022 YILI HEPİMİZ İÇİN İYİ GELSİN…

2022 YILI HEPİMİZ İÇİN İYİ GELSİN…
24 Ocak 2022 - 12:29

Sayın Ahmet Güral yeni yılın röportajında Sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2021 Yılı son dönemini ve 2022 Yılı bizlere yorumlayabilir misiniz ?
 
Öncelikle 2022 Yılının hepimiz için, İzmirimiz için sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçireceğimiz bir Yıl olmasını, vatandaşlarımızın mutlulukla, huzurla 2022 Yılını yaşamalarını temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum.
2021 Yılı son döneminde STK konusunda birçok adım atıldı. Hem İçişleri Bakanlığı yeni yönetmelikler çıkararak, hem de yeni yasalar ekleyerek 2022 yılına hazırlandığını biliyorum. 2020 Yılı başlarında ilk eklenen yönetmelikle, aslında Dernekler Kanununda yazan İç Denetim Raporu hazırlanması (Zorunlu) hale getirildi ve artık her yıl en az 2 defa bu rapor hazırlanması gerekmektedir. Ekim 2021 ayında çıkarılan ek yönetmelik ile Genel Kurullar artık toplantı usulü yapılmasına gerek kalmadan, uzaktan da katılım ile Sanal ortamda yapılmasına dair izin verildi. Bildirim süreleri uzatıldı. 2022 yılından itibaren e-defter uygulamasına geçilecek. Artık Derbis şifreleme sistemi değişecek ve ikili giriş özelliği olacak. Tabiki Cezai yaptırımları değiştirildi. Arttırıldı. Ve katı kurallar getirildi. Bunların ayrıntılarını tüm STK larımıza elimden geldiğince anlatıyorum. Tabiki tarafımla irtibat kuran tüm Kurumlara da bilgilerimi paylaşırım.
2022 yılında STK lar düzene gireceğinden eminim. İzmirimizde 6700 e yakın STK vardır. Bunlar artık düzene girmeliydi ve girecek. Zaten 2012 yılı sonunda bununla ilgili Valiliğimizin yazısı ile İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla bazı düzenlemeler getirildi.
Siyaseten aldığım duyumlar neticesinde Seçim ittifakları sürekli değişmektedir. Değişik ittifaklarla kurulu bir seçim dönemi geçireceğize inanıyorum. Geçenlerde Yargıtayımızın açıklamasıyla bazı yeni kurulan siyasi partilerin seçime katılamayacak olması şu anki süreç için geçerlidir diye düşünüyorum. Çünkü katılım sağlaması düşünülen bazı yeni partilerimizinde halen daha resmiyetleri tam yerine getirilmemiştir.
 
Ahmet Bey bu noktada Sizden söylemlerinizden anladığımız kadarıyla kuruluşunu yaptığınız Gelecek Partisinden mi bahsediyorsunuz ? Sizlerle son durumları nedir ? Şu anki durumunu biraz bizlerle paylaşırmısınız ?  
Aslında benim pek fazla bir şey dememe gerek yok. Sanırım bu açıkça görülüyor. İzmirimizde maalesef kurucu olarak Gelecek Partisinde görev aldım. Önemli görevlerde de bulundum. Seçimi kazanan yöneticileri içerisindeyim. Ancak geçtiğimiz süreçte maalesef Genel Merkez tarafından İzmirimiz asla önemsenmedi diye düşünüyorum. Kurucuları içerisinde önemli gördüğüm Büyüklerim ve tanımaktan gurur duyduğum Büyüklerim de bulunmaktadır. Genel Başkan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun görevinin çok zor olduğunu gözlemliyorum. İzmir hep geri planda kaldı. Ve içerisinde parçalanmaya kadar gitti. Şimdi de toparlanamıyor. Geçici olarak görevlendirilen şu anki Başkanın resmi hiçbir görevi yerine getirmediğini üzülerek gözlemliyoruz. Bu konuda İzmir ili için görevlendirilmiş Koordinatör dahil tüm Parti Büyükleri bu hususta bilgilendirilmiştir. Ben görev beklemiyorum. Ancak olması gerekeni anlatıyorum. İzmir ilinde kurulmasında önemli görev aldığımı düşünüyorum ve bu emeğimin boşa gitmesinden dolayı üzülüyorum. Yakın zaman içerisinde Siyasetle ilgili olarak bir karar vereceğim. Birkaç Büyüğüm ile görüşüyorum. Konuları irdeliyoruz. Hep dediğim üzere önceliğim İzmir olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun istiyorum. Güzel bir analizim var yine. İzmir ve ilçeler bazında çalışmalarımı hazırlamış durumdayım. Siyasi danışmanlık konusunda bu dönem en azından rol oynamayı hedefliyorum. Geçen dönemlerde biraz daha arka planlarda olsam da yaptığım hazırladığım raporlar ile İzmir ilinde önemli gelişmelerde etkin olduğuma inanıyorum. O yüzden hazırlıklarım şimdiden tamam gibi. Artık sona geldim. STK lardaki değişimleri, Oda başkanlıklarındaki değişimleri takip ediyorum ve sonuçlarını irdeliyorum. Bakalım neler olacak. Bu konularda da ilk olarak Sizlerle paylaşımda bulunacağımdan emin olabilirsin. Sayın Salih Erkek Büyüğümün nezlinde Sizlerin İzmirimizde önemle takip edilen bir medya grubu olduğunuzu biliyorum. Bu yüzden Sizlerle ilk paylaşımı yapmak beni de mutlu edecektir.
 
Ahmet Bey Sizden bu Sözü aldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Ve Sizlerin analizlerini, paylaşımlarını Okurlarımızla paylaşacak olmaktan dolayı mutluyuz. Şimdiden Okurlarımızın takipte kalmalarını istiyoruz.  
 
Çok teşekkür ediyorum. Güzel bir röportaj idi. Sizlere ve Okurlarınıza 2022 Yılımızın umutla, mutlulukla, şansla dolu geçmesini diliyorum. 
                 
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emel Gelibolu Giderler IZMIR
    2 yıl önce
    Merhabalar, yine güzel ve içerikli bir yazı olmuş teşekkür ederim.Ahmet bey baskanım bilgi ve öngörülerini bize aktarmış sağolsun başarılar diliyorum