Reklam

31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, “Şu an programlarda hep Ankara, İstanbul konuşuluyor. 31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak” dedi. Zeybekci ayrıca, “Şu anda İzmir’i dinliyoruz. Hayallerimizi, projelerimizi anlatmak istiyoruz. İzmir’in hikayesi peşindeyiz. Dünya değişiyor. Yol haritamızın, hedeflerimizin olması lazım. İzmir’i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız” dedi.

31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, “Şu an programlarda hep Ankara, İstanbul konuşuluyor. 31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak” dedi. Zeybekci ayrıca, “Şu anda İzmir’i dinliyoruz. Hayallerimizi, projelerimizi anlatmak istiyoruz. İzmir’in hikayesi peşindeyiz. Dünya değişiyor. Yol haritamızın, hedeflerimizin olması lazım. İzmir’i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız” dedi.

31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak!
11 Ocak 2019 - 12:15

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle böyle bir program düzenlendiğini söyleyen Zeybekci medyaya dair düşüncelerini dile getirdi.
Zeybekci ayrıca soru-cevap bölümünde ise 31 Mart yerel seçimleri üzerinden mesajlar verdi. Partisinin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile yer aldığı Cumhur İttifak’ının da adayı olan Zeybekci net ifadeler kullandı.
SİZE EN GÜZEL HABERLERİ YAPTIĞINIZ GÜNLER DİLİYORUM
Zeybekci ilk olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne dair konuştu ve “Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Gerek mesleğini yaparken gerek de başka sebeplerden aramızdan ayrılan basın mensuplarına Allah’tan rahmet ediliyorum. Size de kazasız belasız en güzel haberleri yaptığınız günler diliyorum. Haber alma hakkı, yaşama, nefes alma, konuşma hakkı aklımıza gelen tüm insani haklar kadar yaradılıştan gelen haktır. İnsanlar haber alma haklarıyla doğru haberleri aldığında sağlıklı fikir sahibi olurlar. Gerek aile, gerek şehir, ülke için en iyi kararları verirler. Haber almak kutsaldır. Sizler insanların vazgeçilmez kutsal haber alma hakkını yerine getiriyorsunuz. Kamu hizmeti veriyorsunuz. İnsanlığın bu ihtiyacını gideriyorsunuz. Dünya sürekli değişiyor. Bundan 2 sene önceki gazetecilikle bugünün gazetecilik çok farklı” dedi.

İZMİR’İN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKTIK, İZMİR’İ DİNLİYORUM!
Zeybekci, “15 yıla yakın bir süredir aktif siyaset yapıyorum. Öncesinde de çalışmalarımız oldu. 20 yıl boyunca basın çalışanlarıyla yakın ilişkilerim oldu. Belediye başkanlığım döneminde basın mensuplarının çalışma ortamlarını gördüm. Gazeteciler Cemiyeti olarak geldiler, ‘çalışma yerimiz yok’ dediler. Belediyemizin bir bölümünü, en güzel yerini onlara tahsis ettik. Konut derdi olduklarını gördüm. Bize ilettiklerinde ciddiye aldık. 200’e yakın çalışanı zorlamadan ev sahibi yaptık. Çok güzel bir site yaptık. Yaklaşık 1 buçuk aydan beri İzmir’i çok daha yakından elini tuttuk. İzmir’in nabzını tuttuk, gözlerinin içine baktık, İzmir’i dinliyorum. İnşallah 1 Nisan’dan sonra da bu konularla ilgili sizlerle bir araya gelmeyi mutlaka isterim” açıklamasını yaptı.
BİR KUSURUMUZ OLURSA HAKKIMIZI HELAL EDİN
Zeybekci, “Seçimlere 2 buçuk ay kaldı. Sizlerle birlikte bir tempomuz olacak. Bizi takip edeceksiniz. Sizleri yorarsak da, bir kusurumuz olursa da kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. Sizi bazı yerlerde görmezsek kusura bakmayın. Peşinen söylemek istiyorum. 10 Ocak Basın Çalışanları Gününüzü tebrik ediyorum. Güzel haberler verdiğiniz ortamlar olsun” diye konuştu.

İZMİR’İ DÜNYAYA PAZARLAYACAĞIZ!
Kampanya sürecine dair açıklama yapan Zeybekci, “Projelerle ilgili çalışmalarımız bitti. Bir lansmanımız olacak. Çok fazla, kalabalık olmayacak. 13- 14 başlıkta topladığımız çalışmalarımız olacak. İlçe belediye başkan adaylarımızla ayrıca çalışıyoruz. Büyükşehir sonrasında ilçelerimizin de projelerini paylaşacağız. Çevre duyarlılığı olan, her yerde bayrak, flama olmayan, gürültü kirliliği yapmayan bir seçim kampanyamız olmayacak. İzmir’de vatandaşlarımıza dokunan, yürüyen, mahallelerde sokaklarda olduğumuz bir kampanya olacak. Şu anda İzmir’i dinliyoruz. İzmir’in kanaat önderleriyle bir araya geliyoruz. İzmir’in bu konularda uzman kişileriyle konuşuyoruz. Onlardan yararlanıyoruz. Hayallerimizi, projelerimizi anlatmak istiyoruz. İzmir’in hikayesi peşindeyiz. Dünya değişiyor. Yol haritamızın, hedeflerimizin olması lazım. İzmir’i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız. Elinde bir ürün varsa bunu satamıyorsan, dünyada alıcın yoksa kime yarar ki? Dünyanın neleri aradığını, ne tür bir şehir istediğini gayet iyi biliyorum. İzmir’in hikayesini böyle yazmak, hedeflerini koymak zorundayız” dedi.
HİÇBİR İSİMLE İŞİM OLMAZ
Zeybekci ayrıca “Kampanya sürecinde hiçbir ismi zikretmeyeceğim. Hiçbir isimle de işim olmaz. Geleceğe bakacağız. Bildiğimiz siyasi çekişmelerin olmadığı bir seçim kampanyası olacak” diyerek yürütülecek süreci özetledi.

TRAMVAYI NİYE KALDIRALIM?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, tramvayın güzergahına ilişkin söyleminin hatırlatılması ve ‘Seçimi kazandığınız taktirde tramvayı kaldırmayı düşünüyor musunuz?’ şeklinde gelen soruya cevap veren Zeybekci, “Niye kaldıralım. Yanlış anlaşılmıştır. Yapılmış yapılmıştır, eksikleri vardır. Aydın Bey’in öyle bir şey dediğini tahmin etmiyorum. Mühendistir. Bazı yerlerde arızalar var, onu biliyorum. Vatandaşlar bize ulaşıyor. Duraklarla ilgili, Alsancak’la ilgili ilavelerimiz olacak” diye konuştu.
31 MART AKŞAMI EN ÇOK KONUŞTUĞUMUZ ŞEHİR İZMİR OLACAK
Seçim özelinde açıklamalarda bulunan Zeybekci, “Şu an programlarda hep Ankara, İstanbul konuşuluyor. 31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak. İzmir 1 Nisan günü Anadolu’ya güneşin doğduğu yer olacaktır. İzmir’le ilgili ısrar ettiğim bir şey var; yaradılıştan dünyanın en güzel şehri! Ben İzmir’i hiçbir zaman siyasi sınırlarıyla kısıtlamadım. İzmir’in tabii sınırları var. O da batı Anadolu’dur. Her anlamda dünyanın en zengin yeridir” ifadelerini kullandı.
İZMİR KANAATİMCE BUNA HAZIR DEĞİL!
Ulaşım projelerine ayrıca bir parantez açan Zeybekci, “Çanakkale Köprüsü’nü hayal ediyorum, Çandarlı’ya geliyor. İstanbul- İzmir otoyolunu hayal ediyorum. Bir kültür İzmir’e bağlanıyor. Bakın İzmir-İstanbul’a değil, İstanbul İzmir’e bağlanıyor. Ankara- İzmir hızlı treni önümüzdeki yıl bitiyor. İzmir- Antalya otoyolu ve hızlı treni… Ulaşım hatlarına baktığınızda hepsinin ucunda İzmir var. Böyle bir İzmir hayal ediyorum. Gözlerimi kapayım baktığımda, ‘İzmir buna hazır mı?’ diye soruyorum. Dünya değişiyor. Ferhat dağları dele dele geliyor da Şirin’in bundan haberi var mı? Dünya gelişiyor. Biz? İzmir kanaatimce buna hazır değil! Bizim önceliğimiz ilk olarak farkındalığı belli etmek sonra hazır etmek” dedi.

İZMİR’İN KÖRFEZİ KULLANMASI GEREKİYOR
Mahkeme tarafından ÇED’i iptal edilen Körfez Tüp Geçit Projesi hakkında konuşan, “Türkiye’de ve dünyada uzmanları toplayarak çok kısa bir zaman içinde körfez koruma ve kullanma master planını yapacağız. Önce körfezi tanımamız lazım. Bunun üzerine de kesinlikle İzmir’in körfezi kullanarak bir ulaşım çözümü geliştirmesi gerekiyor. Çevre hassasiyetlerinin tamamını da yerine getirerek yapmak lazım. Türkiye bunu yapabilecek kabiliyettedir. Bu şekilde mutlaka körfez geçişi tamamlayacağız. Önce bu hassasiyetlere dikkat ederek! Bazı dengeleri bozduğunuzda toparlamak pek mümkün olmuyor. İzmir’de tüm ulaşım sisteminde daireyi tamamlamamız gerekiyor. Tramvay büyük boşluğun ortasında iki tane çizgi… Gidip geliyor. Bu sistemin tamamlanması gerekiyor. Metro, İZBAN tamamlanmak üzeredir. İkinci değil üçüncü çevre yolları planlanmalıdır. Tüm ulaşım tünelleriyle ilgili çalışmalar bitti” ifadelerini kullandı.

ÇANDARLI’DAN DÖNÜŞÜMÜZ YOK
Çandarlı Limanı’na dair açıklamaya yapan Zeybekci, “Çandarlı önümüzdeki süreçte 4-5 milyonluk kapasiteye ulaşması planlanıyor. Türkiye’nin en büyük limanı olacak. Potansiyel anlamda Akdeniz’e baktığımız zaman hayallerimiz Ege ve Akdeniz’in en büyük limanı olmasıdır. Çandarlı’dan dönüşümüz yok. Çandarlı en iyi, doğru yerdir” dedi.
YÜZDE 100 UYUM AYNI PARTİDE OLUR!
MHP ile kurulan Cumhur İttifakı’ndaki uyuma ilişkin konuşan Zeybekci, “Yüzde yüz 100 uyum aynı partide olur. İzmir’de muhteşem bir uyum var. MHP ve il teşkilatına gittiğimizde tüm ilçelerde AK Parti’de gördüğümüz heyecan ve hasreti görüyoruz. Biz Cumhur İttifakı’nın adayıyız. MHP il binası dahil olmak üzere ilçe binalarında posterlerimiz var. Seçim büroları kuracaklar. Orada da biz yer alacağız. Teknik ölçümünü yaptınız mı? Evet yaptık. Bir buçuk ay önce MHP’li kardeşlerimizin AK Partili bir adaya oy atma oranlarına baktığınızda yüzde 12-13’lük bir oran var. Yüzde 70’ler seviyesinde ‘oy veririm’ demek iyi bir noktadır. Yüzde 80’ler aynı partidir zaten” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum