Reklam

AK Parti İl Başkanı Sürekli yeni yönetimini açıkladı

Aydın Şengül’ün istifasının ardından görevi devralan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yönetimini belirledi. Başkan Sürekli, yedek liste için hala çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken 50 kişilik asil listeyi açıkladı. Sürekli, "Önümüzdeki 4 yılı yeniden yapılanma ve şahlanma dönemi olarak geçireceğiz. İzmir politikaları ve kentin sorunları üzerinde ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

AK Parti İl Başkanı Sürekli yeni yönetimini açıkladı

Aydın Şengül’ün istifasının ardından görevi devralan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yönetimini belirledi. Başkan Sürekli, yedek liste için hala çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken 50 kişilik asil listeyi açıkladı. Sürekli, "Önümüzdeki 4 yılı yeniden yapılanma ve şahlanma dönemi olarak geçireceğiz. İzmir politikaları ve kentin sorunları üzerinde ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

AK Parti İl Başkanı Sürekli yeni yönetimini açıkladı
18 Mayıs 2019 - 12:37

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından İl Başkanı olarak atanan Kerem Ali Sürekli yeni yönetimini belirledi. Listede dikkat çeken isimler yer aldı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yönetim kurulu listesini İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ile çok sayıda partili katıldı.
İzmir’de teşkilat, STK’lar ve kanaat önderleriyle görüşen Başkan Sürekli, yönetimini uzun bir çalışmanın ardından belirledi. Ardından listeyi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunan Sürekli listeyi açıkladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Sürekli, “Belki de ilk defa bu kadar sıkı bir çalışma yürüttük. Titiz bir çalışma yaptık. Göreve geleli 35 gün oldu bugün listeyi açıklıyoruz. Genel merkezimiz sürecin en iyi şekilde yürütülmesi için hassasiyet göstererek zaman verdiler. İzmir’de STK’lar, kanaat önderleriyle görüşmeler yaptık. 6-7 bin kişinin görüşünü aldık” dedi.
“ANKET ÇALIŞMASI BÜYÜK KATKI SAĞLADI”
Başkan Sürekli gerçekleştirdikleri anket çalışmasının büyük katkı sunduğunu belirtirken, “Diğer bir çalışmamız ise 2 bin 710 kişi ile anket çalışması yaptık. Üyelerimiz ve mahalle başkanlarımızla anket çalışması yaptık. Sağlıklı sonuçlar aldık. ‘Yönetimde kimi görmek isterseniz, İzmir il yönetiminden talepleriniz nelerdir ve mahallenizdeki sorunlar nelerdir’ diye sorduk. Bu anket bize yön verdi bundan sonra yön verecek ve bilimsel verilerle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
“YEDEK LİSTE DAHA SONRA AÇIKLANACAK”
Başkan Sürekli yedek listenin ilerleyen süreçte açıklanacağını belirtirken, “Yedekler konusunda genel merkezden yetki aldık. Yedek yönetimi tekrar gözden geçirerek oluşturacağız. Yedek yönetimizi açıklamayacağız. Çünkü tam olarak oluşmadı. İlerleyen günlerde tekrar değerlendireceğiz. Fayda sağlayacak isimleri değerlendireceğiz. Herkes görev almak istiyor. Biz 50 asil belirledik. Yüzlerce özgeçmiş var. Ama yedeklerle birlikte 75 kişi görev alacak. Yakın zaman içinde yedek listeyi de açıklayacağız 75 arkadaşı seçmek zor herkes görev almak isiyor. Gençlik kolları ve kadın kollarımızın belli bir oranda temsil edilme durumu var bizde bu temsile yüzde 90 uyduk. Kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarımız anlayış gösterdiler tam destek verdiler” dedi.

“HERKESLE İSTİŞARE ETTİK"
Listeyi hazırlarken son başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve eski bakan Nihat Zeybekci ile istişarelerde bulunduklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Partinin kurucularıyla görüşerek bazı kararlar aldık. Bugüne kadar görev yapan tüm yöneticilerle istişare ettik. Herkesin talebini karşılamak mümkün olmuyor. Listeye giremeyen isimlerle de çalışmalarımız sürecek, danışma kurulları oluşturacağız. İlçelerde koordinatörler belirleyeceğiz. Bu tip çalışmalarla katkı koymak isteyenlerin katkısını alacağız İşlevsel bir yüksek istişare kurulu oluşturacağız. Önümüzdeki 4 yılı yeniden yapılanma ve şahlanma dönemi olarak geçireceğiz. İzmir politikaları ve kentin sorunları üzerinde ortak çalışmalar yapacağız" dedi.
Yönetimde yer alamayan partililerle sürekli iletişim halinde olacaklarını anlatan Sürekli, iki yıl sonra kongre olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki dönemde farklı isimlere görev verilebileceğini dile getirdi. Sürekli, İzmirliler olarak İstanbul'da Binali Yıldırım'a destek konusunda çalışmalar yapacaklarını da vurguladı.
'İZMİRLİLİK ÖN PLANDA'
Kerem Ali Sürekli, listedeki isimleri tek tek okuyarak basın mensuplarına tanıttı. Listede 35 yaş altında 13 kişinin yer aldığını belirten Sürekli, "Listemizde 13 partili kadın kontenjanından yer aldı. En genç yönetim kurulu üyemiz 1996 doğumlu üniversite son sınıf öğrencisi Nur Çimen oldu. En deneyimli isim ise 1961 doğumlu İbrahim Derici oldu. Listelerde İzmirlilik ön planda" dedi.
LİSTEDEKİ BAZI İSİMLER
Listede 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan bazı isimler göze çarptı. Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan ve Seferihisar Belediye Başkan adayı Hamit Nişancı bunlar arasında yer aldı. Listede ayrıca eski İl Kadın Kolları başkanı Gözde Keskin, eski İl Gençlik Kolları başkanı ve İzmir milletvekili adayı listesinde yer alan Bilal Kırkpınar, kurucu il başkanı İsmail Katmerci'nin oğlu Furkan Katmerci, İzmir milletvekili adayı Koray Battal ve Fatih Reha Yavuzerkam ile eski il yöneticisi Nilüfer Karadal yer aldı.
İşte AK Parti İzmir Teşkilatı’nın yeni yönetim listesi;
Ahmet Şimşek (Eski başkanlardan Ömer Cihat Akay ve Bülent Delican dönemlerinde de il başkan yardımcısı olarak görev yaptı)
Ali Arslan (31 Mart yerel seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkan Adayı)
Ali Mete Karagöz
Aykut Dikencik (Aydın Şengül yönetiminde de yer alan Avukat)
Bilal Kırkpınar (İl Gençlik Kolları eski Başkanı)
Bora Ersan
Burçin Oğuz (önceki dönem il başkan yardımcısı)
Bülent Bademci
Cenk Özen
Deniz Doğan (Gaziemir eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel’in yeğeni)
Dilaver Kişili (Eski yönetim kurulunda görev yapan Tanıtım ve Medya Başkanı)
Elif Özüm
Emrullah Duran
Emrun Sulayıcı (Eski İl Başkan Yardımcısı)
Erkan Özkan (İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili)
Fatih Dinçer
Fatih Reha Yavuzer Kam (Milletvekili Adayı)
Fatma Merve Berber
Feyim Özçelik
Furkan Katmerci (Katmerciler A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Kurucu İl Başkanı ve eski Milletvekili İsmail Katmerci’nin oğlu)
Gözde Keskin (Kadın Kolları eski İl Başkanı)
Gülay Sayın
Ayşe Cankurtaran (Makedonya Stratejik Araştırma Derneği Başkanı Günay Cankurtaran’ın eşi)
Gülşen Gezici
Hamit Nişancı (Seferihisar eski Belediye Başkanı)
Hayrettin Uçak ( Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı) İl eski başkanları Ömer Cihat Akay, Bülent Delican ve Aydın Şengül’ün de yönetimlerinde görev
Hikmet Kaya
İbrahim Derici
İbrahim Halil Ölmez
Koray Battal (Folkart Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Mesut Sancak avukatı)
Kudret Karaçelik
Levent Duru Başaran
Mehmet Kocaağa
Mustafa Kandil
Mustafa Gedikoğlu (15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan Orkide Yağları ve Kavuklar A.Ş’da kayyum başkanı olarak görev yapmıştı.)
Münir Ensari (eski Milletvekili Teyfik Ensarinin oğlu)
Nail Kocabaş
Neslihan Kavun Akay
Nil Güneri (Karşıyaka İş Kadınları Derneği -KAR-İŞKAD- yönetim kurulu üyesi)
Nilüfer Karadal (Eski Ar-Ge Başkanı)
Nur Çümen (En genç yönetim kurulu üyesi)
Sefa Şahin
Selim Kalemci
Semiha Paçacı
Rafet Uslu
Tuğrul Emre Kaya (Konak eski İlçe Başkan Yardımcısı-Osmanlı Ocakları İl Yönetim Kurulu) Üyesi
Uğur Türkan (Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi)
Yusuf Gültekin
Zeynep Şen

YORUMLAR

  • 0 Yorum