Reklam

Aksoy Esnafından Soydam'a Tam Destek: "Destekliyoruz, Yanındayız"

Aksoy Mahalle Muharı ve adayı İsmail Alp Soydam’a mahalle esnafından destek geldi. Esnaf ziyaretlerini sürdüren Soydam’a esnaflar “destekliyoruz, yanındayız” mesajı verdi

Aksoy Esnafından Soydam'a Tam Destek: "Destekliyoruz, Yanındayız"

Aksoy Mahalle Muharı ve adayı İsmail Alp Soydam’a mahalle esnafından destek geldi. Esnaf ziyaretlerini sürdüren Soydam’a esnaflar “destekliyoruz, yanındayız” mesajı verdi

Aksoy Esnafından Soydam'a Tam Destek:
20 Mart 2019 - 15:26

Gazetem İzmir / Yusuf ERKEK - İzmir’in Karşıyaka İlçesine bağlı Aksoy Mahalle muhtarlığı görevini yürüten ve 31 Mart seçimlerinde tekrardan göreve talip olan İsmail Alp Soydam’a mahalle esnaflarından destek geldi. Mahalle genelinde yaptığı periyodik esnaf ziyaretleri sırasında karşılaştığımız Soydam hakkında esnafların görüş ve düşüncelerini de sorduk.
Yusuf ERKEK: Fuat Bey yıllardır Aksoy Mahallesi’nde esnaflık yapıyorsunuz, birçok muhtar görmüşsünüzdür. Şuanki muhtar İsmail Alp Soydam hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?
Fuat Kireçcibaşı: Yusuf Bey dediğiniz gibi uzun yıllardır Aksoy Mahallesi’nde esnaflık yapıyorum. Rahmetli muhtarımız Namık Kaban’ı tanırız, Alp kardeşimizde merhum muhtarımız Namık Kaban’ın bize emaneti sayılır. Kendisi Namık Muhtarın yetiştirmesidir. Özverili, genç, dinamik, her şeyden önce genç ve muhtarlığı ek iş olarak yapmıyor. Muhtarlık görevine atandığından beri elinden geleni yaptığını gözlemliyorum. 31 Mart seçimlerinde kendisinden yana tercih yapmayı düşünüyorum. Allah yolunu açık etsin.



Yusuf ERKEK: Efe Bey sizde babanız ile birlikte çocukluk yaşınızdan beri kardeşiniz dâhil olmak üzere esnaflık yapıyorsunuz. Bir muhtar olarak İsmail Alp Soydam hakkından görüşlerinizi alabilir miyiz?
Efe Kireçcibaşı: Yusuf Bey muhtarımız takip ettiğim kadarıyla azalıktan muhtarlığa gelmiş birisi. Genç, dinamik ve başarılı olmak için, mahalleye katkı koymak için elinden geleni yapıyor. Babamın da ifade ettiği gibi seçimlerde tercihimiz kendisinden yana olacaktır.
Yusuf ERKEK: Süleyman Bey Aksoy Mahallesi muhtarı ve adayı olan İsmail Alp Soydam hakkında esnafların görüşlerine başvuruyoruz. Sizin de konu hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?
Süleyman Doğru: Yusuf Bey bende yıllardır Aksoy halkına uzun yıllardır hizmet ediyorum ve mahallemizi çok seviyorum. Sevgili muhtarımızdan şahsen çok memnunum. Mahalle için bir muhtar olarak elinden geleni yapıyor, hızlı ve pratik çözümler üretmeye çalışıyor, esnafın ve mahalle sakinlerinin sorunlarına destek olmaya çalışıyor. Günün her saatinde aramamız halinde kendisine ulaşabiliyoruz. Yapıcı bir kişiliği var insanları kırmaz. Yapılacak seçimlerde kendisine ve diğer adaylara başarılar diliyor, kazanan Aksoy Mahallesi olsun diyorum.



Yusuf ERKEK: Sadık Bey merhaba, Aksoy Mahallesi’nde 2 yıldır FİX Erkek Kuaförü'nü işletiyorsunuz. Mahalle muhtarı Alp Bey hakkında esnafın görüşlerini öğrenmek için geziyorum, sizin de konu hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?
Sadık KUZU: Yusuf Bey öncelikle hoş geldiniz. Dediğiniz gibi yaklaşık 2 senedir Aksoy Mahallesi’nde esnaflık yapıyorum. Güzel, sakin bir mahalle. Muhtarımız Alp Bey ile de tanışıyoruz. Birçok semtte işyeri çalıştırdım ama Alp muhtar gibi bir muhtar görmedim. Normalde muhtar görmek için muhtarlığa gider insanlar ama bu mahallede öyle değil. İşyerimi yeni açmış tadilat işleriyle uğraşıyordum, başımda kalabalıktı. Bir baktım genç birisi gelip selam verdi, bende daha açmadığımızı, tadilat işlerini tamamlamaya çalıştığımızı söyledim. Alp ağabey bu sözüm üzerine mahalle muhtarı olduğunu, yardım edilecek bir şey olup olmadığını sormak için geldiğini söyledi. Bu tavrı gerçekten çok hoşuma gitti. O zamandan beridir müşterimdir, sırayla mahalledeki berberlerde traş olur esnafa katkı koyar. Umarım gelecek seçimlerde tekrar seçilir. Gönlüm kendisinden yana.



EK İŞİM DEĞİL TEK İŞİM
Mahalle esnaflarından aldığımız görüşler üzerine Aksoy Mahalle Muhtarı İsmail Alp Soydam ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik. Esnafların ifadelerini kendisiyle paylaştığımız Soydam durumdan çok memnun olduğunu, mahalle esnafları ve sakinleri için elinden geleni yapmak için uğraştığını söyledi.
Soydam sözlerine şöyle devam etti: “Yusuf Bey 1980 yılında Karşıyaka'nın Aksoy mahallesine bağlı olan Palmiyeli sokak olarak bilinen 1780 sokakta dünyaya gelmişim. 1985 yılında ise ailem 1731 sokağa taşınmış. Ben de evlenene kadar aynı evde yaşadım. Daha sonra 2012 yılında evlendim ve Aksoy Mahallesi’nde olan 1748 sokağa taşındım ve orada ikamet etmekteyim. Doğma büyüme Aksoy çocuğuyum, ilk, orta ve lise öğrenimlerimi burada tamamladım. Bu sokaklarda büyüdüm, bu mahalleye aşığım. Aşık olduğum mahalleme severek hizmet ediyorum, mahalle sakinlerimizin sorunlarını çözmek için uğraşıyorum. Ayrıca muhtarlık görevini ek iş olarak da yapmıyorum. Sabah kalktığım gibi sokaklarda tur atarak, esnaflarımızın hal ve hatrını sorarak muhtarlığa geliyorum, gün içinde de sürekli mahalle içinde denetimlerim devam ediyor. Yol, altyapı, çevre düzenlemesi aklınıza gelecek her konuda mahallemin biraz daha güzelleşebilmesi için ilgili kurumlarla, il ve ilçe belediyelerimizle sürekli irtibat halindeyim. Merhum muhtarımız Namık Kaban zamanında aza olarak göreve başladım, kendisinin vefatından sonra önce vekaleten sonra da aslen muhtarlık görevini sürdürüyorum. Mahallem için yapmak istediklerim olduğu için 31 Mart yerel ve mahalli idareler seçiminde tekrardan Aksoy Mahallesi Muhtar adayı oldum. Niyetim iyi, akıbetimin de iyi olacağı inancındayım. Sizin aracılığınız ile diğer aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Niyetleri iyi olanların yolları açık olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum