Reklam

Antalya’da yatırımlar hızlandı

Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden Antalya’da son dönemlerde konut, otel yatırımları ve mevcut otellerin kapasite arttırımları dikkat çekiyor. Bir...

Antalya’da yatırımlar hızlandı

Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden Antalya’da son dönemlerde konut, otel yatırımları ve mevcut otellerin kapasite arttırımları dikkat çekiyor. Bir...

Antalya’da yatırımlar hızlandı
13 Mayıs 2022 - 13:06

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olmasının yanı sıra yabancıların da ilgi odağında yer alan Antalya, son dönemde hem yeni otel ve mevcut otellerde kapasite artışı hem de yeni konut projeleriyle dikkat çekiyor. Bu yılın başından itibaren Kepez ve Aksu ilçelerinde ‘toplu konut projesi’ niteliğinde 3 konut projesi başlarken Manavgat, Alanya, Serik, Kemer ilçelerinde çok sayıda otel kapasite artışına giderken, yeni otel projeleri de yapım için sıraya girdi. TOKİ’nin Alanya’da yaptığı 252 konutluk projesine geçen aralık ayında ‘ÇED gerekli değil’ kararının verilmesinden sonra 28 Ocak’ta da Aksu İlçesi Altıntaş Mahallesi’nde Ramazan Karabulut İnşaat tarafından planlanan ve bin 136 kişinin yaşaması öngörülen konut projesi için ‘ÇED gerekli değil’ kararı çıktı. 65 milyon TL maliyet öngörülen söz konusu proje, 6 bin metrekarelik bir arsa üzerinde 26 bin 180 metrekare inşaat alanında, 15 katlı iki blokta 284 konut, havuzlar ve ticari bölümlerle birlikte planlandı.

KEPEZ İÇİN İKİ BAŞVURU

Kepez Kütükçü Mahallesi’nde İsmail İltemir Emlak İnşaat, 25 Nisan’da 108 TL milyon proje bedelli, 210 konut kapasiteli projesi için ÇED süreci başladı. 15 bin 676 metrekarelik arsada, bodrumla birlikte 9 katlı olarak planlanan 6 bloktan oluşan projede 9 dükkan, havuz yer alıyor. Kepez için 28 Nisan’da ÇED süreci başlayan bir diğer proje Kütükçü Mahallesi’nde 18 bin metrekarelik arsa üzerinde Saldas İnşaat tarafından yapılacak. 189 milyon liralık proje kapsamında 220 konut ve 10 dükkan ile havuz, fitness, çocuk parkı gibi bölümler yer alacak. İnşaat süresi 30 ay olarak planlandı.

AVM ÜSTÜNE 6 KATLI OTEL

19 Nisan’da Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kepez’de yer alan Mall of Antalya AVM’nin üzerine 6 katlı bir otel yapmak için 19 Nisan’da ÇED başvurusu yaptı. Proje kapsamında Mall of Antalya Alışveriş Merkezi’nin çatısına, 9 bin 354 metrekare büyüklüğünde, 144 odalı, 5 yıldızlı Moa Hilton Otel inşa edilecek. AVM ve otelin proje bedeli ise 194 milyon lira olarak hesaplandı. 5 Nisan’da AFT Otelcilik, Manavgat’ta yapacağı 380 oda, 900 yatak kapasiteli, 12 bin metrekare alanda planladığı 5 yıldızlı otel projesi için ÇED süreci başladı. Otel için yaklaşık proje bedeli 173 milyon lira olarak hesaplandı. Antalya Kepez’de Onkel Şahingöz’ün 130 oda, 260 yatak kapasiteli, 2021 yılı inşaat birim maliyetlerine göre 71 milyon lira yatırım bedelli konaklama tesisi için 31 Mart’ta ‘ÇED gerekli değil’ kararı verildi. Manavgat’ta Tarşa Otel, Şubat ayında yaklaşık 76 milyon bedelli, 400 odalı, 5 yıldızlı otel projesi için ÇED gerekli değil kararı aldı. Süral Otelcilik’in Manavgat’ta yapacağı otel için de 5 Ocak’ta ÇED süreci başladı.

KAPASİTE ARTIRAN ARTIRANA

Antalya’da mevcut turizm tesislerinin de kapasite artışı için ÇED başvurusu yaptıkları görüldü. Manavgat’ta Armas Global, Viola Turizm, Sensatori Otel; Alanya’da Azura Deluxe, Aria Resort; Kemer’de Salima Tatil Köyü; Aksu’da Royal Seginus, Fame Residence; Serik’te Günaylar Otel; Muratpaşa’da Band Turizm gibi oteller kapasite artışı için başvurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum