Reklam

AVCILAR HEYETİ KARŞIYAKA’DA

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İstanbul’un Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, geçtiğimiz ay imza attıkları “Ortak Afet Yönetimi Hizmet Protokolü” kapsamında Karşıyaka’da bir araya geldi.

AVCILAR HEYETİ KARŞIYAKA’DA

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İstanbul’un Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, geçtiğimiz ay imza attıkları “Ortak Afet Yönetimi Hizmet Protokolü” kapsamında Karşıyaka’da bir araya geldi.

AVCILAR HEYETİ KARŞIYAKA’DA
20 Mart 2023 - 14:02

TÜRKİYE’DE BİR İLK

İki yerel yönetim arasındaki bu iş birliğinin Türkiye’de ilk ve tek olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Karşıyaka Belediyesi ile afet durumunda afete uğrayan kentin yönetim ve koordinasyonu ile ilgili iş birliği yaptık. Biz Avcılar olarak, Karşıyaka’yı karış karış öğreneceğiz. Karşıyaka Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşları da bizim kentimizi öğrenecek ve afet yönetim planlarına hakim olmanın ötesinde, o planları bizzat yapan, yenileyen ve uygulayan ekip olacak. Bugün de Karşıyaka’dayız ve burayı tanıyoruz. Karşıyaka’nın muhtemel risklerini, risk gerçekleştiğinde arama kurtarmadan lojistiğine kadar nasıl katkı sunulacağını öğreniyoruz. Bu ülkemizde ilk ve tek. Hala merkezi yönetim bir afet gerçekleştiğinde o afeti yönetmek için daha önce kenti hiç bilmeyen ve tanımayan birini atıyor. O görevlendirilen kişi de afetle birlikte şehri ve neler yapacağını öğrenmeye çalışıyor. Biz afet gerçekleşmeden bu kenti karış karış öğreneceğiz. Diliyorum bir afet gerçekleşmez ama gerçekleşirse Karşıyaka yönetim bakımından emin ellerde olacak. Afet Avcılar’da gerçekleşirse, Avcılar emin ve sağlıklı ellerde, kenti bilen ve afete maruz kalmamış bir kadro ile yönetilecek. Dolayısıyla hızlı bir normalleşme ve hızlı bir katkı sunma durumu gerçekleşecek” dedi.

“EMİN ELLERDEYİZ”

Başkan Hançerli, şöyle devam etti: “İş birliğimize lojistik desteğini de Saran Holding sağlayacak. Avcılar’da afet olursa Saran Holding’in helikopteri birkaç saat içinde Karşıyaka Belediye Başkanımızı ve yönetim ekibini alarak Avcılar’a ulaştıracak ve hızlı bir şekilde afetin yönetimi, kentin yeniden ayağa kalkması için çalışmalar yürütülecek. Karşıyaka’da deprem gerçekleşirse de bizi buraya getirecek. Üçüncü ayak olan lojistik de tamamlanınca net bir şekilde start vermiş olduk. İki belediyenin olağanüstü durumda birbirine hızlıca kolayca yetişebileceği ulaşım organizasyonu için havayolu ve her yere her koşulda inebilme yeteneği olan helikopter en doğrusuydu. İş birliğimiz süreklilik arz eden süreç. Eğitimler devam edecek. İki belediyede de karşılıklı olarak kentlere en iyi şekilde hizmet edecek yetenek ve birikimde kadrolar olacak. Afet yönetim planlarımız birbirimizde olacak. Afet durumunda bizi koruyacak, kollayacak, Avcılar’a sahip çıkacak bir kardeşimiz var; Karşıyaka var, emin ellerdeyiz. Geleceğe güvenle bakıyoruz ve rahatız. İş birliğimizin örnek olmaya başladığını da biliyorum.