Reklam

Bakan Kurum'dan yeni konut kampanyası müjdesi: Fiyatlar ve kiralar düşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Esenler'de dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi alanında konuştu. Bakan Kurum, kentsel...

Bakan Kurum'dan yeni konut kampanyası müjdesi: Fiyatlar ve kiralar düşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Esenler'de dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi alanında konuştu. Bakan Kurum, kentsel...

Bakan Kurum'dan yeni konut kampanyası müjdesi: Fiyatlar ve kiralar düşecek
17 Ağustos 2022 - 14:05

Kentsel dönüşüm projeleri birer birer tamamlanırken dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi İstanbul'un Esenler ilçesinde başladı. 60 bin konutluk proje alanında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Önemli bir iradeyi Cumhurbaşkanımız ortaya koydu. En son söylenecek bir iradeyi Cumhurbaşkanımız 2012 yılında 'Bedeli ne olursa olsun dönüştüreceğiz' diyerek ortaya koydu" dedi.

Kurum "Kentsel dönüşümde kira desteğini 1150 liradan 1500 liraya çıkarıyoruz. Proje bazında 2000 liraya kadar çıkan alanlar var. 2000 lira kira yardımı alanlara da 2600 lira verilecek" ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş alan kalmasını istemediklerini de belirtti.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Projelerle birlikte hem vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk, hem de onlara verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadık. 81 ilimizde 84 milyon vatandaşımızla birlikte depreme ülkemizi hazırlamaya devam edeceğiz.

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm alanı içindeyiz, 60 bin konutluk projenin 4900 konutluk projeyi başlattık. 2030 anahtarı Cuma günü Esenlerli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Ülkemizin deprem haritasına baktığımızda nüfusumuzun yüzde 71'i deprem riski taşıyan bölgelerde yaşıyor. Sağlıksız binalar vatandaşın canını alıyor. Hızlıca dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor. 2002 yılından bu yana 1 milyon 170 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. Eylül ayında da Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yapacağız ve vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayıracağız.

Önemli bir iradeyi Cumhurbaşkanımız ortaya koydu. En son söylenecek bir iradeyi Cumhurbaşkanımız 2012 yılında bedeli ne olursa olsun dönüştüreceğiz diyerek ortaya koydu.

Vatandaşımızın rızasıyla 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık. 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir alanımız kalmasın istiyoruz.

İstanbul'da bugün dönüşmesi beklenen 1,3 milyon riskli 230 bin de acilen dönüşmesi gereken konutumuz var. Sahada fiilen devam eden İstanbul'da 39 ilçede 140 bin konuta ulaştı.

Esenler ölçeğine gelirse burası 8 milyon metrekarelik alan. Depreme karşı Esenler'deki riskli yapı stoğunu bertaraf etmek için ortak çalışma yürütüyoruz.

Buradaki konutlarımızın yüzde 45'ini Esenlerdeki vatandaşlarımızın dönüşüm sürecinde kullanacağız. Yüzde 55'ini de rezerv konut olarak kullanacağız. Bu alanın yüzde 68'ini yeşil alan ve sosyal donatı alanına ayırıyoruz.

YENİ KONUT KAMPANYASI MÜJDESİ: FİYATLAR VE KİRALAR DÜŞECEK

Eylül - ekim aylarında tüm firmaların katılacağı yeni bir konut kampanyası başlatılacak.

Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.

Faiz ile alım desteği olacak, kampanya ev fiyatları ve konut kiraları daha da düşecektir.

Firmalara da verilen 400 bin liralık desteğin 600 bin liraya yükseltildiğini belirtti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum