Reklam

BALKAN-RUMELİ DERNEKLERİ’NDEN ŞANLI’YA BÜYÜK DESTEK!

BALKAN DERNEKLERİ “ÖMÜR ŞANLI” DEDİ

BALKAN-RUMELİ DERNEKLERİ’NDEN ŞANLI’YA BÜYÜK DESTEK!

BALKAN DERNEKLERİ “ÖMÜR ŞANLI” DEDİ

BALKAN-RUMELİ DERNEKLERİ’NDEN ŞANLI’YA BÜYÜK DESTEK!
20 Mart 2023 - 13:26

 
 
 
Milletvekili adaylığı için yola çıkan Ömür Şanlı Balkan-Rumeli dernekleriyle bir araya geldi. Batı Trakya kökenli olması ve yıllardır sivil toplum kuruluşları içinde yer alması nedeniyle Balkanların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Şanlı, “Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır’ sözü bizi birbirimize bağlayan en önemli gerçektir. Bizler doyduğumuz, doğduğumuz ve uğruna canımızı verdiğimiz ülkemizde aynı bayrak altında yaşamayı sürdüreceğiz” dedi.
İzmir’de iş, sivil toplum kuruluşu ve esnaf derneklerinde önemli görevlerde bulunan Kordon İşadamları Derneği Başkanı ve Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, Balkan-Rumeli dernekleriyle buluştu. AK Parti’den milletvekili adayı olmak için yola çıkan Şanlı’ya İzmir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ve derneklerin tamamına yakını destek verdi.  Balkan-Rumeli Dernekleri’nin destek toplantısında Şanlı’yı Buca eski Belediye Başkanı ve 25. Dönem İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, aynı zamanda Batı Trakya ve Balkanlılar Derneği Onursal Başkanı ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Gaziemir Sarnıç eski Belediye Başkanı İsmail Acar gibi siyasi isimler de yalnız bırakmadı.

Batı Trakya’ya bağlı Gümülcine’de doğup büyüdüğünü ve halen akrabalık bağlarıyla Balkan ülkelerine bağlı olduğunu belirten Ömür Şanlı, ““Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır’ sözü bizi birbirimize kenetleyen en önemli gerçektir. Bizler doyduğumuz, doğduğumuz ve uğruna canımızı verdiğimiz ülkemizde aynı bayrak altında yaşamayı sürdüreceğiz. Her birimiz, çeşitli gelenek ve göreneklerini sosyal etkinlikler, dernekler ve bazı etkinlikler vasıtasıyla yaşatıyoruz. İzmir, bir balkan şehridir. Düşmana son kurşunun atıldığı, kurtuluşun ve kuruluşun mimarı eşsiz bir kenttir. Bizler, İzmir’de yaşamaktan, burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kentimizin yıllardır yönetim kademelerinde görev alan Balkan-Rumeli kökenli siyasetçilerimizin artmasını temenni ediyoruz. Ben de bu vesileyle İzmir’i, Ankara’da en iyi şekilde temsil etmek, Balkan-Rumeli kökenli vatandaşlarımızın haklarını savunmak için bu göreve talip oldum. Aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirerek ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?
Ömür Şanlı’ya siyasi olarak çıktığı yolculukta destek verenler arasında şu dernekler ve isimler yer aldı: İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, Uluslararası Balkan Federasyonu (ULUBALDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Selimler, İzmir Balkan Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Başkanı Akın Kazançoğlu, Balkan İşadamları Derneği Başkanı İsmail Karaduman, Balkan Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Sinan Akdeniz, Buca Rumeli Göçmen Derneği Başkanı Mehmet Vardar, Rumeli Kadınlar Derneği Başkanı Sibel Ertürk, Çağdaş Balkan Kadınlar Derneği Bşkanı Seher Koçak, Bornova Arnavutlar Derneği Başkanı Melek Taşol, Evladı Fâtihan Dernek Başkanı Kamber Eren Vardar, Genç Balkanlılar Derneği Başkanı Can Üsküp, Rumeli’den Anadolu’ya Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Balkan Konfederasyonu Başkanı Mehmet Serbest, Bosna Sancak Federasyonu Başkanı Başkanı Suat Nezir, Kemalpaşa Halilbeyli Bosna Hersek Başkanvekili Salih Çakmak, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şaban Yaprak, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Ödemiş Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tuncay Satılmış, Türkiye Bosna Hersek Federasyonu adına Neccar Er