Reklam

Başkan Halil Arda: “Bu başarısız siyasi bir hamledir!”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 2016 yılında sosyal medya üzerinden paylaştığı iddia edilen bazı paylaşımlar nedeniyle AKP Gaziemir İlçe Başkanlığı suç duyurusunda bulunarak istifaya davet etmişti.

Başkan Halil Arda: “Bu başarısız siyasi bir hamledir!”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 2016 yılında sosyal medya üzerinden paylaştığı iddia edilen bazı paylaşımlar nedeniyle AKP Gaziemir İlçe Başkanlığı suç duyurusunda bulunarak istifaya davet etmişti.

Başkan Halil Arda: “Bu başarısız siyasi bir hamledir!”
03 Haziran 2020 - 10:48

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 2016 yılında sosyal medya üzerinden paylaştığı iddia edilen bazı paylaşımlar nedeniyle AKP Gaziemir İlçe Başkanlığı suç duyurusunda bulunarak istifaya davet etmişti. Yaşanan bu gelişmelerden sonra Başkan Halil Arda bir açıklama yaparak: "2016 yılında sosyal medya hesabımdan paylaştığım iddia edilen söylemler nedeniyle son günlerde “siyaseten” gücü yetmeyenler tarafından hedef gösteriliyorum” dedi.

İŞTE BAŞKAN HALİL ARDA’NIN AÇIKLAMALARI:

“Bu başarısız siyasi bir hamledir!”

Adaylık sürecim dâhil olmak üzere seçilmiş başkana yakışır bir şekilde davranmayı ilke edindim. Hiçbir söylemimde ve eylemimde ayrıştırıcı bir dil kullanmadım. Farklı siyasi düşünceye sahip herkesin görüşlerine saygı gösterdim, bu duruşumu sergilemeye devam ediyorum. 2016 yılında sosyal medya hesabımdan paylaştığım iddia edilen söylemler nedeniyle son günlerde “siyaseten” gücü yetmeyenler tarafından hedef gösteriliyorum.

Tüm kamuoyu bilmelidir ki, mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için var gücümle mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Bu ulvi görevi yürütürken şahsıma yöneltilen suçlamaları kabul etmem mümkün değildir. Bu suçlamalar tamamen ülkenin içinde bulunduğu durumu gizleme, gündemi değiştirme taktiğidir. Başarısız siyasi bir hamledir.

Medyaya yansıyan haberlerde hakkımda suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmektedir. Kamuoyuna duyurmam gerekir ki, benim cumhurbaşkanına hakaret içeren bir açıklamam olmamıştır. Ortaya atılan iddiaları yüce Türk yargısı en iyi şekilde araştıracak ve sonuçlandıracaktır. Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, cumhurbaşkanına hakaret içerdiğini düşündüğü bu paylaşımları, ilerleyen süreçte “Herkes haddini bilecek, ayağını denk alacak” diyerek defalarca kez kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak açıkça beni tehdit etmiştir. Konuyu yargıya intikal ettirdiğini söylemesine karşın, sonucunu beklemeksizin art arda yaptığı paylaşımlar yargıyı etkileme çabasından başka bir şey değildir.

Gaziemir halkının büyük takdirini kazanan çalışmalarımızla ilgili söz söyleyemeyen bu sağlıksız muhalefet bakış açısı,“Yarına kalır ama yanına kalmaz”, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” çığlıklarıyla adeta trollere beni hedef göstermiştir.

Hesaplarıma tek bir merkezden yönlendirildiği açık olan bu mesajları gönderenler hakkında da suç duyurusunda bulunuyorum. Eşim, çocuklarım, ailem ile ilgili ahlaksızca yapılan bu saldırıların karşısında her türlü hukuki zeminde savaşacağımı Gaziemir halkının bilmesini isterim.

AKP Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay ve Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, 28 Mayıs tarihinde Gaziemir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında şahsıma yönelik, “Ahlaktan yoksun belediye başkanı” demek suretiyle “kamu görevlisine hakaret” etmiş, yine aynı basın açıklamasında beni, cumhurbaşkanına hakaret etmiş gibi göstererek suç isnadı suretiyle “iftira atmak” suçu da işlemiştir. Bu nedenle kendileri hakkında dün itibariyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum.

Hakaret içerdiği varsayılan bu sosyal medya içeriklerinin başkaları tarafından da paylaşılması, varsayılan hakaret suçuna zincirleme katılarak suçun asli faili olmak anlamına geldiği yüksek yargının içtihat niteliğindeki kararlarıyla teyit edilmektedir. Yargıtay 18. Ceza Dairesi’nin yerleşmiş kararlarıyla sosyal medya içeriğini paylaşanın yanında, bu paylaşımı yayanlar için de aynı cezanın verileceği hükme bağlanmıştır. Bu nedenle hakaret olduğu öne sürülen bu içerikleri paylaşan başta Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca olmak üzere, sosyal medyada bu mesajların yayılmasını sağlayanlar ve sosyal medya hesaplarıma hakarette bulunanlar hakkında işlem yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumu kamuoyuna duyururum.