Reklam

Başkan Selvitopu'ndan TOKİ Müjdesi: "ÇÖZÜM YOLU ARIYORUZ"

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Erkek, gerçekleşen ziyarette Başkan Selvitopu'na yeni dönem görevinde başarılar diledi ve kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

Başkan Selvitopu'ndan TOKİ Müjdesi: "ÇÖZÜM YOLU ARIYORUZ"

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Erkek, gerçekleşen ziyarette Başkan Selvitopu'na yeni dönem görevinde başarılar diledi ve kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

Başkan Selvitopu'ndan TOKİ Müjdesi:
21 Mayıs 2019 - 10:42

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Erkek, gerçekleşen ziyarette Başkan Selvitopu'na yeni dönem görevinde başarılar diledi ve kısa bir röportaj gerçekleştirdi. Anıtlar Kurulu kararıyla heyelan bölgesi ilan edilen ve Kadifekale'deki evlerinden Karabağlar TOKİ evlerine taşınan vatandaşların sorunu hakkında bilgi alan Erkek belediyenin sosyal yardım çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Salih ERKEK: Başkanım öncelikle kabulünüz adına çok teşekkür ediyorum. Tekrardan seçim sonuçları hayırlı uğurlu olsun ve Allah yolunuzu açık etsin. Karabağlar'a hizmet etmek size çok yakışıyor çünkü siz ciddi anlamda dürüst bir insansınız. Bu dürüstlüğünüz de Karabağlar halkının gönlünde taht kurdu. Karabağlar’da bir Uzundere TOKİ evleri var. Kadifekale’deki yıkımlar sonrası vatandaşlar oraya taşındı. Daha sonrasında vatandaşlar halen borçlarının faizlerini bile bitiremediler. Hem siz hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de bu konuda oldukça hassas davranıyorsunuz. Bu konudaki sizlerin düşünceleri nelerdir?

Muhittin SELVİTOPU: O konu aslında uzun süredir oradaki vatandaşların hep dile getirdiği bir konu. Aslında oradaki borçlar belli bir süre içerisinde sıfırlanacak borçlar ama tabi sonuçta buradaki borçlar enflasyon ve yıllık tefe-tüfeye de bağlı olduğu için son ekonomik daralmalar oradaki vatandaşları oldukça etkiledi. Sonuçta Büyükşehir Belediyesi bir değerlendirme mutlaka yapacaktır. Tunç Başkanımız da konuyu değerlendirmektedir. Konunun tekrardan detaylı olarak gözden geçirilip bir karar verilmesi daha iyi olacaktır. Sonuçta oradaki insanlar dar gelirli insanlar ve çoğu da dediğiniz gibi Kadifekale’den oraya taşınan insanlarımız. Vatandaşlarımız mağdur edilmeden bu sorun çözülürse oradaki vatandaşlar açısından da iyi olacaktır. Bizim belediye olarak da o bölgede bir çok çalışmamız var. Sürekli benim de gidip geldiğim bir mahallemiz. En son güzel bir pazaryeri de yaptık ve açılışını gerçekleştirdik. Ulaşım sorunu nedeniyle de pazar kurulduğu zamanlarda da ring seferleri düzenliyoruz. Orada oturan insanlarımız rahat rahat alışverişlerini yapsınlar diye. Oradaki pazaryeri de örnek ve İzmir’in en modern pazaryeri oldu. Oradaki süreci ben başından sonuna kadar bildiğim için orada vatandaşlarımız bir adaptasyon süreci geçirdi ve şu anda da çok iyi bir konuma geldi. İnsanlarımızın bu borçları da çözülürse oldukça rahatlayacaktır.

Salih ERKEK: Mübarek Ramazan ayındayız ve çalışmalarınızı da yakından takip ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla iftar yemekleri düzenliyorsunuz bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Muhittin SELVİTOPU: Ramazan ayının bizim toplumumuzdaki önemini hepimiz biliyoruz. Ramazan ayı İslam Dünyası’nda çok özel bir ay. Her yıl bu ayda insanlarımız daha farklı duygular ve farklı inanç içerisindeler. Yoğun olarak duyguların yaşandığı farklı günler yaşıyoruz. Bizde bu ay içerisinde vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışıyoruz. Özellikle Ramazan ayının bizim toplumsal yaşamımızda en özel yeri akşam iftar sofralarının paylaşılmasıdır. Bizde Belediye olarak böyle bir zaman içerisinde Karabağlar’da yaşayan vatandaşlarımızla sofralarımızı paylaşmaya gayret ediyoruz. Önceki dönemimizde her gün bir mahallemizde iftar sofraları kurduk, bu yılda aynı şekilde devam ediyoruz. Bu yıl gözümüzden kaçmayan çok ciddi bir talep var. İnsanlarımız daha çok katılım sağlıyorlar. Demek ki, insanlarımızın birliktelik ve sevgiye çok ihtiyacı var. Bizde belediye olarak bu duyguyu paylaşmaya çalışıyoruz. Yardım paketlerimiz olacak, sosyal destek kartlarımız var, özellikle dar gelirli insanlarımızla özellikle bu ayımızda birlikte olmaya çalışıyoruz. Ona gayret ediyoruz. Katılımlar yoğun oldukça bizde motive olup daha duygu dolu anlar yaşıyoruz.

Salih ERKEK: Başkanım yardım paketlerinden söz ettiniz. Bu yardım paketlerini ulaştıracağınız vantadaşları nasıl tespit ediyorsunuz?

Muhittin SELVİTOPU: Hem muhtarlarımızın yardımlarıyla hem de bize yapılan müracaatlardan değerlendirerek yardım paketlerimizi dağıtmaya çalışıyoruz.

Salih ERKEK: Başkanım önümüzde hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız olacak. Bu anlamda neler söylemek istersiniz?

Muhittin SELVİTOPU: 19 Mayıs 1919’dan 19 Mayıs 2019 yılına geldik. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan Samsun’a ayak basışının 100’üncü yılı. Ondan dolayı bu yıl çok önemli. Bizde bu anlamda geleneksel her yıl yaptığımız bir koşumuzu yeniden gerçekleştireceğiz. Biz bugünümüzü coşkuyla kutlamayı hedefledik. O günkü koşumuz çok yoğun bir katılımla gerçekleşecek. Hep birlikte kutlamak istiyoruz. Ondan sonra da Ramazan Bayramı olacak. Bayramlarımız dargınların barıştığı ve birlik beraberliğimizin daha çok meydana çıktığı zamanlardır. Her şey bir tarafa unutup karşılıklı duyguları paylaştığımız günlerimizdir. Bu bayramın da ülkemize barış, huzur, kardeşlik getirmesini diliyorum. Ülkemiz oldukça güzel bir ülke ve 80 milyon değil 200 milyona yetecek bir ülke. Biz yeter ki kardeşce paylaşmasını bilelim. Bunları paylaşırsak bu ülkede huzur ve barış hakim olur. Bunu hedeflersek daha mutlu bir ülkede yaşarız diye düşünüyorum. Şimdiden gelecek Ramazan Bayramı’mızı kutluyorum.

Salih ERKEK: Başkanım bölgenin bir basın kuruluşu olarak sizi tebriğe geldik. Eminim ki sizde en kısa zamanda gazetemize buyurup bir çayımızı veya kahvemizi içersiniz. Yolunuz açık olsun, yüreğiniz sağlıkla devam etsin. Her şey dilediğiniz gibi olsun.

Muhittin SELVİTOPU: Basın temsilciliği zor bir meslek. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Umarım en yakın zamanda ben de sizin bir çayınızı içmeye gelirim. Sizinde yolunuz açık olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum