Reklam

Başkan Serdar Aksoy’dan ilk 500 gün değerlendirmesi: “Menemen’i her anlamda değiştireceğiz”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yerel seçimlerden sonra ilk 500 günde yaptığı çalışmaları anlattı

Başkan Serdar Aksoy’dan ilk 500 gün değerlendirmesi: “Menemen’i her anlamda değiştireceğiz”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yerel seçimlerden sonra ilk 500 günde yaptığı çalışmaları anlattı

Başkan Serdar Aksoy’dan ilk 500 gün değerlendirmesi: “Menemen’i her anlamda değiştireceğiz”
17 Ekim 2020 - 09:12

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yerel seçimlerden sonra ilk 500 günde yaptığı çalışmaları anlattı. Menemen Tepe Sosyal Tesisleri'ndeki Başkan Serdar Aksoy’un sunumuna CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP İl ve ilçe yöneticileri katıldı.

BAŞKAN AKSOY BÜTÜN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Başkan Serdar Aksoy halk için yaptığı çalışmaları anlatarak: “Sevgi yolunun açılışında çok değerli konuklarımız vardı. Şiir Sokak Menemen’de bir marka haline geldi. Gençlerimiz orada oturarak keyifli zaman geçiriyor. Menemen’in kadim sorunu Kasımpaşa Üst Geçidi’ydi. Buranın ilk olarak direncini ölçtük. Ve buranın her an yıkılma sorunuyla karşı karşıya olduğunu gördük. Biz geldiğimiz an buranın yenilenme çalışmasına başladık. Bu çalışmalardan sonra Menemen yeni bir görüntüye kavuştu. Seçim zamanında kadın çalışma ve çocuk oyun evlerinden bahsetmiştik. Seçildikten sonra kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik bu merkezleri açma kararı aldık. Bizim amacımız annenin ekonomik özgürlüğüne sahip olmasıydı. Aynı zamanda bu merkezlerde kadına karşı şiddete karşı da mücadele ettik. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi de açtık. Bu merkezde de engelli bireylere yönelik hizmet veriyoruz. Spor ve kültürel aktiviteler yapıyoruz. Seyrek’te bir binamızı Bakırçay Üniversitesi’yle uzlaşı içinde meslek yüksek okulu olarak açtık. Bizim hayalimiz üniversitenin merkeze gelmeseydi. Merkezimizde bir binamızı yine Bakırçay Üniversitesi’ne verdik. Burada önümüzdeki dönemde Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri açılacak. Atilla İlhan Halk Kütüphanesi’ni de açtık. Doğanköy’de de kütüphaneler açtık. Artık köylerimizde de kütüphanelerin olmasını istiyoruz. Çiftçimize destek amacıyla da gübre desteği verdik. Köylümüzün üretime devam etmesini istiyoruz. Her sene andığımız Kubilay’ın Menemen’de bir anıt heykeli yoktu. Ve bizde bir anıt heykeli dikmeye karar verdik. Menemen Ovası’nda köylümüzü kalkındırmak için çalışmalarda yaptık. Emiralem üreticisine yönelik çilek festivali düzenledik. Diğer festivalimizde Çaltık Köyü’nde oldu. Koyundere’de köy şenlikleri düzenleyerek köylümüzün ürünlerini satmasını sağladık. Bizim kültürümüzde olan deve güreşleri ve rahvan at yarışları düzenledik. Buralara binlerce insan geldi ve köylümüzle etkileşime girdi. Korona sürecinde halkçılık ilkemizi sonuna kadar kullandık. 500 binden fazla maskeyi dağıttık. Aynı yardım sayısı 132 bine ulaştı. Esnafa 36 bin siperlik verdik. Dezenfekte çalışmalarımızı her yerde gerçekleştirdik. Biz aynı zamanda uzaktan eğitime geçen ilk belediye olduk. Öğrencilerimiz bu sayede eğitimden uzak kalmadılar. Her günde 2200 aileye sıcak yemek dağıtımımız devam ediyor. Bizler eski dönemde kiraya verilmiş olan yerleri geri aldık. Ciddi anlamda bir mücadele verdik bu konuda. Menemen’in en büyük sorunlarında bir tanesi de sokak hayvanlarıydı. Bizde bu konuda çözüm üreten davranışlarda bulunduk. Sokak canlarımız için mama kaplarını her yere yerleştirdik. Saldırgan olan hayvanları da barınaklara taşıdık.

SÖZ VERİLEN PROJELER GERÇEKLEŞİYOR

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy önümüzdeki dönemde söz verilen diğer projelerinde gerçekleşeceğini belirterek: “Bizim için çok önemli bir proje vardı. Menemenli öğretmenevi olarak tabir edilen yeri iyi bilir. Burası bize ait değil fakat biz satın aldık. Buraya 4 katlı bir kreş projesine başladık. Köylümüze ve üreticimize destek vermek amacıyla merdivenli pazaryeri inşaatına başladık. Köylü ve üretici pazarı olarak burayı açacağız. Hiçbir şekilde işgaliye parası da almayacağız. Aynı mevkide kadınlarımızda burada ürünlerini satacaktı fakat biz buranın açılışını gerçekleştiremedik. Çünkü Ak Partili bir arkadaşımız burayı şikayet etti. Daha önceden burada bir kahve işletiyordu. Biz bu sorunun da altından kalkıp açılışını yapacağız. Çavuşköy’de bize ait olmayan bir araziyi de satın aldık. Burada da Tarım Lisesi yapıyoruz. Sayın Başkanımız Tunç Soyer bizzat burayı gelip gördü. Köylü çocuklarımız köy enstitüsü mantığıyla eğitim görecek bu alanda. Perşembe Pazaryeri’nde bir belediye emekçimiz düşerek vefat etmişti. Bizde Halil Alkaya’nın ismini bu pazara verdik. Bu bölgede de yeni projemiz devam ediyor. Bizim Asarlık Halkına da bir sözümüz vardı. Asarlığa doğru açılan bir kapı yıllardır kapalıydı. Seçimlerden sonra ilk işimiz bu kapıyı açmak oldu. Biz bu kapıyı açarak Menemen’deki Berlin Duvarı’nı da yıktık. Adına da Deniz Gezmiş ile Musa Anter’in isimlerini verdik. Birçok ilçede olan hoş geldin bebek projesini de ilçemize taşıdık. Bu projemizle kadından kadına iletişimde sağlıyoruz. Yeni doğan bebeklerimize olan hediyelerimizde kadın dayanışma merkezlerinde üretiliyor. Mevcut otogarımızın olduğu alanı da şuandaki hükümet binasının yan tarafındaki yere taşıyoruz. Bu bizim prestij projelerimizden birisi olacak” dedi.

HEM ARINMA HEM YATIRIM DÖNEMİ

Başkan Serdar Aksoy Menemen’i her alanda değiştireceğini belirterek: “Bugüne kadar 17 açılış yaptık ve bir bu kadar daha açılış yapacağız. Aday adaylığı dönemimizde açıkladığımız her projeyi gerçekleştiriyoruz. Biz Menemen’i her anlamda değiştireceğiz. Hem arınma hem yatırım dönemindeyiz artık. Menemen’de ezberleri teker bozuyoruz” dedi.

"BAŞKAN AKSOY İŞİNİ ÇOK SEVİYOR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un belediye ait olan taşınmazları geri alarak ilçeye kazandırdığını belirterek: “Sayın Serdar Aksoy’un sunumundan bu görevi ne kadar çok severek yaptığını anlıyoruz. Kendisi işini aşkla yapıyor. Yollar ve üst geçitler yapılır ancak kentin gelişmesi çok önemli. Başkan Serdar Aksoy’un üniversitenin Menemen’e kazandırılması için yaptığı çalışma çok önemli. Aynı şekilde her yerde kütüphaneleri yaygınlaştırması çocuklarımızın gelişmesi için büyük bir çalışma. Taşımalı eğitim içinde büyük çalışmalar yapılıyor Menemen’de. Bu konuda çok önemli bir boşluk doluyor. Yapılan şenlikler ve festivaller üreticilerin ve köylülerin kazanması için yapılıyor. Gübre desteği de köylülerimize büyük bir nefes aldırıyor. Pandemi sürecinde de Başkan Serdar Aksoy engellemelere rağmen çok başarılı oldu. Menemen Belediyesi gibi bütün CHP’li belediyeler bu işte gerçekten başarılı oldular. Bu hizmetler CHP’nin iktidarında nelerin yapılacağının açık göstergesidir. Sayın Aksoy geçmişte göreve geldiğinde 180 tane taşınmazı belediyeye geri kazandırdı. Belediyenin varlıklarına sonuna kadar sahip çıkmıştır” dedi.

"İZMİR'DE ÇALIŞMALARI TÜRKİYE'YE ANLATACAĞIZ"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu İzmir’deki belediyelerin çalışmalarının Türkiye’nin her yerinde anlatılacağını belirterek: “Zor bir süreçten geçiyoruz. Fakat şunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz bu süreçte CHP’li belediyeler tarih yazdı. Olmadığı kadar örnek çalışmalar yaptılar. Bütün alanlara teker teker dokundular. Başkan Serdar Aksoy’unda dediği gibi yerel yönetimler başarılı olursa iktidar oluruz. Bu örnek çalışmalarla biz iktidar olacağız. Vatandaşlarımızdan aldıklarını vatandaşlarımıza harcıyorlar. Bütün Türkiye’de bunu görüyoruz. Genel Başkanımızla yaptığımız toplantıda bize her yere gidin dedi. Bizde Türkiye’nin her yerinde CHP’li belediyelerin çalışmalarını halka anlatıyoruz. Bende yarın Niğde’de olacağım. Orada İzmir’deki belediyelerimizin çalışmalarını anlatacağım” dedi.