Reklam

Başkan Soyer: Bardağı taşıran son damla oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizmcilerle 5 Haziran’da yaptığı toplantıdaki bazı kelimelerin seçilip art niyetli kullanılmasına tepki gösterdi.

Başkan Soyer: Bardağı taşıran son damla oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizmcilerle 5 Haziran’da yaptığı toplantıdaki bazı kelimelerin seçilip art niyetli kullanılmasına tepki gösterdi.

Başkan Soyer: Bardağı taşıran son damla oldu
23 Haziran 2020 - 10:26

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizmcilerle 5 Haziran’da yaptığı toplantıdaki bazı kelimelerin seçilip art niyetli kullanılmasına tepki gösterdi. Soyer, ““Bunun tek bir adı var. Suni gündem. Baro Başkanları ile ilgili siz yayın yapıyorsunuz. Biz bu toplantıyı 5 5 Haziran’da yaptık. İki hafta beklettiler. Dün çıkartıp yayınladılar bunu. Neden? Çünkü bugün o gündemi değiştirecek bir malzemeye ihtiyaçları oldu. Bu çok ayıp. Yani gerçekten bu insanlara haksızlık. Sorumsuzluk. Adaylık kampanyasından beri ne babamız ne eşimiz sürekli saldırı altındayız. Ama bu sefer bardağı taşıran son damla oldu. Gerçekten pes diyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı’nda önemli açıklamalar yaptı.Soyer, turizmcilerle 5 Haziran’da yaptığı toplantıdaki bazı kelimelerin seçilip art niyetli kullanılmasına tepki göstererek şöyle konuştu: “İnanılır gibi değil. Bir bardak suda fırtına kopardılar. Biz gerçi şerbetliyiz. Adaylık kampanyasından beri ne babamız ne eşimiz kaldı, sürekli saldırı altındayız. Ama bu sefer bardağı taşıran son damla oldu. Gerçekten pes diyorum. Akıl alacak gibi değil çünkü.”

Sorunlara çare arama toplantısı

Başkan Soyer 5 Haziran’daki toplantıda yaşananları da şöyle anlattı: “40 acenteci ile toplandık. Sektör çok sıkıntılı durumda. İzmir’deki sıkıntılı durumu nasıl aşacağımızı, kentteki turizmi nasıl bir adım öteye taşıyacağımız konusunda çare arıyoruz. Bunları konuştuğumuz bir program ve 60 dakika sürdü. Asık suratlı da bir toplantı. Herkes mutsuz. Çünkü herkes önünü görmek istiyor. O arada acente sahiplerinden bir arkadaşımız bitcoin ile e-ticaet üzerinden de turizm yapmaya çalıştığını söyledi. Bu konuda belediyenin bir çalışması olup olmadığını öğrenmek istedi. Bizim ‘İzcoin’ adını verdiğimiz bir çalışma var ama hani bir espiri de yapayım bir gülümseme gelsin insanların yüzüne diye aklıma Tarih Vakfı Başkanı Prof. Mehmet Alkan’ın İzmir bayrağı ile ilgili bir makalesi geldi. 18. Yüzyılda böyle bir bayrak, flama, sancak varmış. Bu bütün şehirlerde olmayan bir şey. Ancak, çok özel büyük şehirlerde olan bir özellik. Aklıma bu makale geldi. ‘Bir yandan sanal para bir yandan bayrak, İzmir ayrılmak istiyor gibi bir anlaşılmaya yol açabilir. Bu yüzden biz bu para meselesini bir tarafa bırakalım’ dedim. Konuya döndüm ve bizim İZcoin üzerinden yaptığımız çalışmayı anlattım. O da son derece kıymetli bir hikaye. Aylardır üzerinden çalışıyoruz. Vatandaşın gönüllü hizmetleri ile belediyenin ürettiği kamu hizmetlerinin takası üzerine bir sistem. Para geçmiyor. Ama sanal bir hizmet aracı. Vatandaş 5-10 saat belediye için hizmet üretiyor. Biz de onun karşılığında onun bu hizmetine karşılık vermek üzere belediye hizmetlerinden onun yararlandırıyoruz. Bir tür sanal para uygulaması.”

Akıl tutulması

“Sonrası inanılır gibi değil” diyen Başkan Soyer şu bilgileri verdi: “Bir akıl tutulması diyorum ben. Siyasetin bir yandan çok komik bir yüzü. Bir yandan trajik gerçekten. Akıl alacak gibi değil. Bu paçadan çekiştirmeci siyasetin şaikası. Bundan daha güzel bir örnek heralde yoktur. Çünkü bunun içinden seçip o cümleleri, bundan bir eyalet istediğimize dair bir şey çıkarmak. Bu şuna benziyor. Hani ‘namaz kılmayın’ diyor ya. Ama arkasından ekliyor ‘abdestsizsen’ diye. Şimdi o abdestsizseni çıkartmış, soruyu çıkartmış. Ortada ‘Tunç Soyer eyalet kurmak istiyor’ kalmış. El insaf yani. Yüzde 60’ın üzerinde oy almış bir belediye başkanına yapılan. Oy veren o insanlara hakaret ve ayıptır. Ama bu siyaset ne yazık ki bu kadar sığ yapılıyor.

Suni gündem

Başkan Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Bunun tek bir adı var. Suni gündem. Baro Başkanları ile ilgili siz yayın yapıyorsunuz. Biz bu toplantıyı 5 Haziran’da yaptık. İki hafta beklettiler. Dün çıkartıp yayınladılar bunu. Neden? Çünkü bugün o gündemi değiştirecek bir malzemeye ihtiyaçları oldu. Bu çok ayıp. Yani gerçekten bu insanlara haksızlık. Sorumsuzluk. Orada baro başkanlarımız hak arayışında. Öbür tarafta işsizlik almış yürümüş. Vatandaş aç. Ben her gün 2-3 intihar mesajı alıyorum. Geçen hafta 48 saat içinde İzmir’de 48 kişi intihar etti. Türkiye’nin can yakıcı bir gündemi var. İnsanların canı acıyor. Canı yanıyor. Siz kalkıp orada turizmcilerle yaptığımız toplantıdan iki cümleyi cımbızlayıp bunu çıkartıyorsunuz. Hiç endişe etmesinler. İzmir bizi biliyor ve o siyaset yapanlar, onların içinde milletvekilleri de var. Onlara diyorum ki güneş balçıkla sıvanmaz.”

Başka bir Türkiye ve İzmir hayalimiz var

“Bizim Başka bir Türkiye, Başka Bir Dünya, Başka bir İzmir hayalimiz var” diyen soyer, “Ama bu hayal şöyle. Birilerinin yapamadığı gibi maske dağıtmaya devam edeceğiz. Birilerinin yapamadığı gibi yerli tohumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yüzlerce dönüme karakılçık ektik. Ekmeye devam edeceğiz. Et görmeyen mutfaklara kavurma taşıyoruz. Taşımaya devam edeceğiz. Gençler için inovasyon merkezleri açmaya, mobil kütüphane yapmaya devam edeceğiz. Evet biz başka bir Türkiye başka bir İzmir kuracağız. Bu mümkün biliyoruz. Bunu yapmak için de canla başla son nefesimize kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu tür paçadan çekiştirmeci siyasetle bize hiçbir şey yapamazlar. İzmirliler beni biliyor. Bizi tanıdı. Biz sadece pandemi sürecinde 165 bin gıda paketi ile vatandaşlarımıza ulaştık. İzmir nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ine gidip, ihtiyaçlarını karşılamışız. İzmirli bunu görüyor. Daha fazlasını da görecek. Hiç kimsenin memleket sevdasını sorgulamasınlar. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes bu memleketin aşığıdır. Bu memleketi sever. Kimse kimseyi ötekileştirmeye çalışmasın. Bunlarla varılacak bir şey yok. Biz bu toprağı, bu denizi seviyoruz. Hem de aşkla, hem de canımızın, nefesimizin sonuna kadar sevmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Bunun önünde kimse durumaz. Türkiye’nin ündeminde iş var. Aş var” dedi.