Reklam

Başkan Soyer`den ormanlar için İzmirliler’e çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Soyer`den ormanlar için İzmirliler’e çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Soyer`den ormanlar için İzmirliler’e çağrı
10 Ağustos 2020 - 12:02

Geçtiğimiz hafta İzmir'deki yangınların büyük tahribata neden olduğunu belirten Soyer, duyarlılık çağrısında bulunurken, Turuncu Çember ve Askıda Kitap kampanyası gibi birçok uygulamayla ilgili bilgi verdi. Başkan Soyer, İstanbul Sözleşmesi konusundaki kararlılıklarını da yeniden dile getirdi...
Başkan Soyer'in haftalık not defterinde şu mesajlar yer aldı:
Geçtiğimiz hafta içinde art arda çıkan orman yangınları çok büyük tahribata neden oldu, içimiz yandı. Lütfen bu dönemde çok dikkatli olalım. En küçük bir duman gördüğümüzde hemen itfaiye 110 veya 177 orman yangın ihbar hattını arayalım.
Kadınların çocukların yaşam hakkını, ailenin korunmasını güvenceye alan İstanbul Sözleşmesi'nin tartışılıyor olması çok üzücü. Bu konudaki net tavrımızı İstanbul Sözleşmesi'nden yana koyduk. 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' diyoruz.
İzmir'de turizmin yeme içme sektörünün hijyen güvencesi Turuncu Çember 241 işletmeye verildi. Ne yazık ki salgın tehlikesi yeniden yükselmeye başladı. Turuncu Çember sertifikalı işletmelere gidin, kişisel önlemlere çok dikkat edin.
Şehit polis memuru Fethi Sekin'in ismini verdiğimiz arabalı vapur Körfez seferlerine başladı. Fethi Sekin'i bir kez daha rahmetle anarken, yeni vapurumuzun İzmirliler'e kazasız belasız hizmet vermesini diliyorum.
Anadolu Otizm Vakfı ile işbirliği protokolü imzaladık. Engelli vatandaşlarımız 'korunmaya ve yardıma muhtaç' değil, hak sahibi bireylerdir.
Çağdaş, özgür, modern bir kentte yaşayıp eğitimlerini tamamlamaları için üniversite tercihi yapacak gençlerimizi İzmir'e bekliyoruz. Kamu ve özel sektör yöneticileriyle bu konuda Türkiye'ye örnek olacak bir kampanya başlattık. İşte İzmir bu yüzden İzmir.
Geçen hafta bizizmir ve haklınkitapcisi.com üzerinden başlattığımız Askıda Kitap kampanyamız da giderek büyüyor. Birbirinden değerli yazarların sosyal medya üzerinden destekleri çok kıymetli. Okumak ve okutmak için Askıda Kitap diyenlere binlerce teşekkür.