Reklam

Başkan Soyer: Umudu yeşertecek tek kentiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü Halkapınar Su Fabrikası sahasına kurulan yeni hizmet binasını yerinde inceleyerek, İZSU personeli ile kahvaltı etti.

Başkan Soyer: Umudu yeşertecek tek kentiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü Halkapınar Su Fabrikası sahasına kurulan yeni hizmet binasını yerinde inceleyerek, İZSU personeli ile kahvaltı etti.

Başkan Soyer: Umudu yeşertecek tek kentiz
02 Mayıs 2019 - 13:32

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü Halkapınar Su Fabrikası sahasına kurulan yeni hizmet binasını yerinde inceleyerek, İZSU personeli ile kahvaltı etti. İşçilere seslenen Başkan Tunç Soyer, “Yaptığınız işin ağırlığını, vatandaşı memnun etmenin zorluğunu biliyorum ama bunun üstesinden geleceğiz. Bu sefer bir tık fazla çalışacağız, bir tık daha büyüteceğiz bir tık daha özen göstereceğiz. Eğer bunu yaparsak Türkiye’nin geleceği bizlerin elinde, sizlerin elinde” diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde İZSU personeliyle kahvaltıda bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm çalışanların Emek, Dayanışma ve İşçi Bayramı'nı kutladı. 1 Mayıslarda çalışan tüm kesimlerin alanlarda olmasının önemini vurgulayan Başkan Soyer; “Sevgili kardeşlerim, herkes ekmek teknesini kaynatmaya çalışıyor, evinin, ailesinin, çocuklarının geçimini sağlıyor. Bu işin mutfağı sizsiniz. Vatandaş Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet bekliyor ve siz de aslında o hizmetin görünmeyen üreticilerisiniz. Türkiye’de işsizlikten, eğitimsizlikten, cahillikten, bağnazlıktan kaynaklanan, içinde yaşadığımız ne sıkın tılar varsa, 31 Mart’tan beri bu hikaye Türkiye’de değişmeye başladı. Bunu herkes görecek” dedi.
Umudu yeşertecek tek kentiz
Türkiye’nin değişeceğini ve bunun İzmir’den başlayacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer sözlerine şöyle devam etti: “İzmir’de yakaladığımız oy oranı, yakaladığımız başarı Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Evet üç büyük şehri aldık ama oralarda Meclis çoğunluğu yok. Çok büyük sıkıntılar var ama İzmir öyle değil. Biz Türkiye’de büyüyen umudu yaşatacak olan tek kentiz. Nasıl yaşatacağız, Türkiye nasıl değişecek? İşte bizim bunda çok başarılı olmamız gerekiyor. Hiç hata yapmamamız gerekiyor. Biz eğer başarılı olursak Türkiye değişecek. Yaptığınız işi hiç küç& uuml;msemeyin. Yaptığınız iş sadece kendi ailenizin, kendi evinizin geçimiyle ilgili olmaktan çıktı. Bundan sonra Türkiye’yi değiştirecek kahramanlar olacağız, ondan emin olun.”

'Sosyal demokratlar iyi çalışıyor' dedirtmeliyiz
Başarıyı yakalamak için eskisinden daha çok çalışmak gerektiğine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yaptığınız iş bir boruyu diğerine bağlamaktan ibaret değil artık. O boruları öyle güzel birbirine bağlamanız gerek ki patlamamalı, çatlamamalı. İzmirli vatandaş, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU idaresi adam gibi hizmet üretiyor' desin. 'İzmir’i demek ki sosyal demokratlar iyi yönetiyor, demek ki sosyal demokratlar iyi çalışıyor, demek ki sosyal demokratlar bu kentte gerçekten hayatı değiştirdiler, demek ki sosyal demokratlar Türkiye’yi iyi yönetirler' bunu söyletmek zorundayız ” dedi.
Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde
Herkesin tek tek çok çalışması, çok başarılı olması gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “En önemlisi birbirimizle dayanışma içinde olmamız lazım, birbirimizin eksiğini, açığını, hatasını kapatmamız lazım. Eğer böyle yaparsak bu hikayeyi büyütürüz. Onun için hepimize iş düşüyor. Ben sizlere inanıyorum. 10 yıldır Seferihisar’da ben de sizinle iç içe çalıştım. O yüzden yaptığınız işin ağırlığını ve zorluğunu biliyorum. Vatandaşı memnun etmenin zorluğunu biliyorum ama bunun üstesinden geleceğiz. Bu sefer bir tık fazla çalışacağız, bir tık daha büy& uuml;teceğiz. Bir tık daha özen göstereceğiz. Eğer bunu yaparsak Türkiye’nin geleceği bizlerin elinde, sizlerin elinde. Bu son şanstır. Yoksa Türkiye’nin gideceği yer hepimizi çok daha fazla üzecek. Şu anda Türkiye’nin geleceğinin ellerinizde olduğunu unutmayın. Abartmıyorum, bütün çıplaklığıyla gerçeği söylüyorum. Türkiye’nin geleceği İzmir’in elinde. İzmirli işçinin elinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU işçisinin elinde. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Biz üzerimize düşeni yapacağız, sizin yüzünü güldürmek için, emeğinizi üretirken karşılığını almanız için. Biz elimizden geleni yapacağız. Asla mağdur etmeyeceğiz. Sonuna kadar sahip çıkacağız. Emeğinizin savunucusu olacağız. Hepinize bol metanet diliyorum. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.
İZSU çalışanlarıyla buluşmasında Başkan Tunç Soyer'e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Başkanı Hakan Kıran, Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral da eşlik etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum