Reklam

Başkan Sürekli'den STK turunda Barış Pınarı mesajları: Süreci baltalamaya çalışmak…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hafta boyunca teşkilat buluşmalarını sürdürürken İzmir’in meslek kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sürdürdüğü turuna da aralıksız devam etti.

Başkan Sürekli'den STK turunda Barış Pınarı mesajları: Süreci baltalamaya çalışmak…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hafta boyunca teşkilat buluşmalarını sürdürürken İzmir’in meslek kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sürdürdüğü turuna da aralıksız devam etti.

Başkan Sürekli'den STK turunda Barış Pınarı mesajları: Süreci baltalamaya çalışmak…
19 Ekim 2019 - 14:02

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hafta boyunca teşkilat buluşmalarını sürdürürken İzmir’in meslek kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sürdürdüğü turuna da aralıksız devam etti. Barış Pınarı Harekatı’nın ülkemizin terör tarihini değiştirecek hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Sürekli, bazı kesimlerin bu operasyonun “haksız bir savaş” olduğu algısını yaratmaya çalıştığını, bu çıkışların verilen terörle mücadele sürecini baltalamak anlamı taşıdığına dikkat çekti.

Sürekli, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Fadıl Sivri, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Kaya, Erzurumlular Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş’u ziyaret ederek İzmir Urfalılar Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu geniş katılımlı programa katılarak İzmir’de yaşayan Urfalıların görüş ve taleplerini dinledi. İl Sürekli aynı zamanda ülke ve İzmir gündeminin masaya yatırıldığı görüşmelerde; Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen ve önemli bir aşamaya gelinerek, 120 saatlik ara verilen operasyona ilişkin önemli mesajlar verdi.
Barış Pınarı Harekatı’nın ülkemizin terör tarihini değiştirecek hayati bir önem taşıdığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “ Terör, yıllardır ülkemizi içerden ve dışarıdan sarmalına almış bir kara bela. Bu tehdidi köklü olarak ortadan kaldırmak için yatağına kadar dayandık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı tutumu; ordumuzun, askerimizin fedakârlığı adeta tarih yazıyor. Milletimizin sağduyulu desteği ile inşallah bu illeti başımızdan def edeceğiz. Bu noktada birlik duvarı oluşturan milletimize ve sivil toplum kuruluşlarına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Süreci baltalamaya çalışmak…
Bazı kesimlerin bu operasyonun “ haksız bir savaş” olduğu algısını yaratmaya çalıştığını söyleyen Başkan Sürekli, bu çıkışların verilen terörle mücadele sürecini baltalamak anlamı taşıdığına dikkat çekti. Sürekli sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
“Tüm dünya, bu meseleye kitlendi. Eninde sonunda herkes anlayacak ki Türkiye davasında haklıdır. Terörizme karşı verilen mücadele her devletin, her milletin gündemi olabilir, olmuştur da. Göz yummak, boyun eğmek; bağımsızlık ve özgürlükten vazgeçmek olur. Biz güçlü bir devletiz, birlik ve dirliğini eli kanlı çetelere de onlara yataklık edenlere de teslim etmeyecek kadar onurlu, inançlı bir milletiz. Bir daha söylemek isterim ki; bu dava bir başka millete ve devlete karşı güttüğümüz bir dava değildir. Teröre karşıdır, terörü yok etme davasıdır. İşbirlikçilerine haddini bildirme davasıdır. Bu manada, bölgede büyük ve tarihi temizlik gerçekleşecektir. Bölücü örgüt ve uzantılarına karşı mücadelemize tepki gösterenler, ancak ve ancak bu kanlı kurgunun, oyunun parçası olan ya da devamlılığı işine gelenlerdir. Önemli bir aşamaya gelindi ve artık zafiyet gösterme değil, kararlı bir şekilde süreci sonlandırma zamanıdır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘Başladığımız işi bitireceğiz…”

İzmir her zaman öncü ve örnek oldu…
İzmir’in Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş sürecinde olduğu gibi, kurtuluş mücadelesinde de özel bir yeri olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in esaret tanımayacağını, her kesimiyle, tüm sivil toplum gücüyle ve topyekûn mücadelede her zaman örnek olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:
"İzmir, vatanın bütünlüğü, bağımsızlığı ve Cumhuriyet değerlerinin korunması söz konusu olduğunda öncü ve örnek bir hassasiyet taşır. Barışın ve uzlaşının şehri olduğu gibi, emperyalizme karşı mücadelenin de şehridir. ‘ Barış Pınarı Harekatı’nın” amacına ve hedefine ulaşmasında da dimdik ayakta olduğu kadar milli ruhuna da sahip çıkmaktadır. İzmir, İnancı ve duasıyla Mehmetçiğimizin yanındadır. Sivil toplum kuruluşlarımızın da bu noktada durduğu yer ve sürece verdiği destek, gücümüze güç katmaktadır. İnanıyoruz ki bu kanlı koridoru temizleyerek, hem bölge halkını hem de ülkemizi bu terör illetinden kurtaracağız."