Reklam

Başkan Sürekli, Soyer’i hedef aldı 100 günlük performansını değerlendirdi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 100 günlük performansını değerlendiren Başkan Sürekli, Soyer sert bir dille eleştirdi. Başkan Sürekli, Soyer’in projelerini ve söylemlerini hatırlattı, “100 gün geçti ama sadece çiçek, böcek, aşk, arka sıradakileri unuttu gitti en öne oturdu. Biz Soyer’i Seferihisar’dan, yurtdışı gezilerinden tanırız. 100 günde ışık göremedik” ifadelerini kullandı.

Başkan Sürekli, Soyer’i hedef aldı 100 günlük performansını değerlendirdi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 100 günlük performansını değerlendiren Başkan Sürekli, Soyer sert bir dille eleştirdi. Başkan Sürekli, Soyer’in projelerini ve söylemlerini hatırlattı, “100 gün geçti ama sadece çiçek, böcek, aşk, arka sıradakileri unuttu gitti en öne oturdu. Biz Soyer’i Seferihisar’dan, yurtdışı gezilerinden tanırız. 100 günde ışık göremedik” ifadelerini kullandı.

Başkan Sürekli, Soyer’i hedef aldı 100 günlük performansını değerlendirdi
17 Temmuz 2019 - 12:17

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başkan Sürekli’ye basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı eşlik etti.
Basın açıklamasına 15 Temmuz ‘u anarak başlayan Başkan Sürekli, “15 Temmuz’un yıldönümüydü o gece milletimizin yazdığı destanın kahramanlığını anmak milli birlik ve demokrasi günü etkinlikleri çercevesinde kenetlendik. 15 Temmuz bir milattır, darbe girişiminin önüne milletimiz çıkmış, hainler şebekesini çökertmiş ve destan yazmıştır. Yüzlerce insanımız şehir olmuş binlerce insanımız gazi olmuştur bu vesileyle, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle anıyorum. Milletimiz her 15 Temmuz’da nöbetleri tutmaya devam ettikçe sırtımız yere gelmeyecek, zilletten ve illetten kurtulmamız kolay olacak” ifadelerini kullandı.
“İZMİR’E SUYU KİM GETİRDİ“
İzmir söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın su ve koku meselesini gündeme getirmelerini istediğini belirten Başkan Sürekli, “2007’de Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de kuraklık var. Arsenikli su tartışmaları da yaşanıyordu. İzmir’de suyun yetersiz olduğu, kuyularda arsenik tartışmalarıyla sağlıklı olmadığı konuşuluyordu. İzmir’in su sıkıntısını çözmek için Gördes Barajı yapılıyor ve İzmir’in su problemi çözülüyor. Bu baraj ile sağlıklı su İzmir’e geliyor. Merkezde Tahtalı, Balçova gibi barajlar var. Kuzeyde problem vardı Gördes Barajı ile bu sorun çözüldü. Gördes Barajı’nın ardından bizim içtiğimiz arsenikli suyun sağlıklı hale getirilmesi için kullanılıyor. Şu an DSİ, tarafında her şey bitti, test çalışmaları yapılıyor, yılda 59 Milyon metreküp su İzmir’e verilmeye başlayacak. İzmir’in su sorununu Cumhurbaşkanımız çözmüştür” diye konuştu.
“İZMİR’DE KOKU PROBLEMİ VAR”
İzmir’de koku probleminin yaşandığını vurgulayan Başkan Sürekli, “İzmir’de koku problemi var. Kışın kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesinin aynı yerde olması, körfeze kanalizasyon suyu akıtılması, sebebiyle İzmir’de koku problemi vardır. Kuruyan derelerden dolayı İzmir’de koku problemi vardır. Bu koku sorunuyla ilgili 100 günde hiçbir şey duymadık. İzmir’i bu kokudan kurtarın. İzmir, revize ve ıslah edilememiş dereleri, altyapı sorunu, trafik çilesinin bitmediğini gördük. 100 günde hiçbir şey yapmadı ve bu konuyla ilgili açıklama da yapmadı” dedi.

“100 GÜN GEÇTİ AMA SADECE ÇİÇEK, BÖCEK, AŞK”
Başkan Soyer’in 100 gününde sadece slogandan ibaret kaldığını savunan Sürekli, “Sayın Soyer, dün bir basın kuruluşuna demiş ki 100 gün bin 100 gün gibi geçti. Peki zaman ve üretim eğrisi ne kadar tutarlı. Kendisi Seferihisar’da olduğu gibi oturduğu koltukta izliyor ve takip ediyoruz. İzmirli bize muhalefet görevini vermiştir, bizim için esas olan İzmir’in çıkarlarıdır. Büyükşehir’in icraatlerine ve Soyer’in söylemlerine bakınca çiçek, böcek aşk duyuyoruz. İzmir’in tüm reklam alanlarında ‘Aşk’ vurgusu yaptı. Ama verdiği mesajlara bakınca, yaptığı hizmetlere bakınca bunu göremedik” ifadelerini kullandı.
“AİLE BİRLİĞİNİ SARSIYOR”
Büyükşehir Belediyesinde ‘kadın-erkek eşitliği’ komisyonunun isminin ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ değiştirilmesi ve Soyer’in ‘Onur yürüyüşü’ için yaptığı açıklamayı sert sözlerle eleştiren Sürekli, ”Aile birliğini sarsacak, toplum düzenini yaralayacak, hareketleri teşcik etmesi kabul edilemez. Meclisteki komisyonun adının değişmesi, başkan olmadan imzaladığı bildiriyi kabul edilemez buluyoruz” dedi.
“ARKA SIRADAKİLERİ UNUTTU EN ÖNE OTURDU”
Kamuoyunda tartışmalara sebep olan Şato’yu Başkanlık Konutu olarak kullanmasına da değinen Başkan Sürekli, “Bir başkanın uyuyacağı yer İzmir’in meselesi haline geldi. Adı ‘şato’ yahut ne olursa olsun. Bugüne kadar hiçbir başkan böyle konutlarda yaşamadı. Soyer bu algıyı da kırdı. Kendi kendini de yalanlıyor.Seçilmeden önce ne diyordu arka sıradakiler pay alamıyor diyordu. Ancak kendisi gitti, İzmir’in hizmetine sunulacak bir yeri evi yaptı oturdu. Yani arka sıradakileri unuttu en öne oturdu” dedi.
“100 GÜNDE IŞIK GÖREMEDİK”
Başkan Tunç Soyer’in 100 günlük vaatlerini yerine getiremediğini savunan Başkan Sürekli, “Aşk, Fayton, Şato, üretici pazarı derken, 100 günü geride bıraktı. Ne oldu altyapı konusu hiçbir ışık göremiyoruz, İzmir’deki kronik sorunların giderilmesi adına hiçbir adım göremedik. Altyapı, trafik, çöp dağları sorunlarıyla uğraşıyor. Şovlarla kabul görmeye çalışyor. İzmir’in en önemli sıkıntısı olan trafikle ilgili hiçbir adım atmadı. Söz verdiği karşıyaka, Alsancak, Basmane neşterlerini vurmadı” dedi.

“BİZ SOYER’İ SEFERİHİSAR’DAN TANIRIZ”
Soyer’i sert sözlerle eleştiren Başkan Sürekli, “Biz sayın Soyer’i, Seferihisar’dan yakından gördük. Satışa çıkardığı dev turizm alanları, amaçsız yurtdışı gezileri, Akarca koyunda akan atık suları, 20 milyon borçla aldığı belediyenin 150 milyon liralık borcu, sakin kent oldu sana çarpık kent. Biz kendisinin yoğurt yiyişini biliyoruz, tartışmalı işleri reklamla şişirildiğini gördük. Olumlu hiçbir icraati yok” şeklinde konuştu.
“SUDA İNDİRİM ASLINDA YÜZDE 3”
Büyükşehir Belediyesi’nin suda gerçekleştirdiği indirimin yüzde 10 değil aslında yüzde 3 olduğunu savunan Başkan Sürekli, “Suya yaptığı indirim yüzde 10 değildir. İçi boş ve gerçek dışı bir söylemdir. Suya yapılan indirim gerçekte yüzde 3. Büyükşehir belediyesi suda indireme sadece su bedelinden gidiyor matematik hesabı yaptığımızda oran yüzde 3 oluyor. Kalem aldatmasıyla İzmir’i kandırmayın. İzmirli en pahalı suyu içiyor, bizim önergelerimiz kabul görmedi” diye konuştu.
“ULAŞIMDA İNDİRİM YAPILDI AMA YETERSİZ”
Ulaşım alanında atılan adımların umut verici ancak yetersiz olduğunu savunan Başkan Sürekli, “Ulaşımda indirim yapıldı, bin 294 muhtarımız ücretsiz ulaşım imkanını AK Parti grubu tarafından verildi ve kabul edildi. Diğer düzenleme sabah ve akşam saatleriyle ilgili önergelerimiz vardı akşam kabul edilmedi ama sabah kabul edildi. Bizim önergemiz dikkate alınsaydı daha faydalı olurdu. Ama bunu da takdir ediyoruz ancak yetersiz olarak görüyoruz” diye konuştu.

“BUCA METROSUNA ONAY VERECEĞİZ DEDİK VERDİK“
Buca metrosu için kamuoyunda yaşanan tartışmaların gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Sürekli, “Yapıcı tavrımızı koruyacak, İzmir’in çıkarına olacak her işte taşın altına elimizi koyacağız. Ayakları yere basan İzmir’in ihtiyacı olan her işte varız. Biz Ankara’ya elbette ki gideriz. Bakanlarımız, milletvekillerimizi ile elbette görüşürüz. Bunun planı programı yapılır biz Ankara’ya gider ne gerekliyse yapacağız. Bu dönemde algı oyunlarının yapılmasına msade etmeyeceğiz. İşte Buca Metrosu, geçen sene Haziran seçimlerinde o dönem sayın Binali Yıldırım, Buca metrosuna onay vereceğiz dedi. Yeni sistemle bürokrasi işleyişi değişiyor, Cumhurbaşkanımızın imzasına gidince hemen imzaladı” dedi.
“ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILIYOR”
İnşaatı devam eden şehir hastanesiyle konuşan Başkan Sürekli, “Yeni dönemde İzmirlilerle birlikte projeleri konuşacağız. Şehir hastanesinin yapımı son sürat devam ediyor bir yıl 2 ay sonra hizmete açılacak. Kamuoyunda tartışmalar var, önemli hastaneler kapanacak gibi ancak yok böyle bir şey. İzmirlilere soracağız, ufak lokal birkaç hastanenin kapatılması gerek, bunları İzmirlilerle konuşacağız ve bakanlığıa götüreceğiz. 2024’e yönelik hazırladığımız projeleri İzmirlilere soracağız” ifadelerini kullandı.
“YENİ PARTİ BİZİ ETKİLEMEZ”
Yeni parti iddiaları için konuşan Başkan Sürekli, bizi hiç etkilemez, biz yolumuza devam ediyoruz. Çok parti kuruldu, çok parti tabelasını indirdi. Hem Türkiye’de hem İzmir özelinde söyleyeyim bizi hiç etkilemez.
“SADECE ALİAĞA DEĞİL ÇİĞLİ, MENEMEN’E BAKMAK GEREK”
Aliağa’da yaşanan işçi kriziyle ilgili konuşan Başkan Sürekli, “Serkan Başkan çok başarılı bir başkandır. Aliağa özelinde yakından takip ediyoruz. İşçilerle ilgili baktığımızda sadece Aliağa’yı değil, Çiğli’yi, Menemen’e bakmamız gerek. CHP’nin parti içi hesaplaşmalarından çıkarılan işçilere bakmamız gerekiyor. Biz sadece Aliağa’yı değil, Adana’da yaşanan kıyımı da görüyoruz. Aliağa meselesini yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
HIZAL’DAN SOYER’E YÖNETİM ELEŞTİRİSİ
Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Başkan Soyer’in koordinasyon toplantısını hatırlattı ve Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlarını çağırmamasını eleştirdi. AK Paritli Hızal, “Altınyol, yahut yeni metro hattı bize hiçbir şey sorulmadı. Örneğin Altınyol’da sadece bir şeridin arttırılması dışında, başka bir projesi yok. Mecliste, veya Bayraklı halkı ile tartışılması,sorulması söz konusu değil. Somut projelerle önümüze gelememeleri İzmir halkının sorunlarına çözebilen projelerden uzak olduğunu görüyoruz. Koordinasyon toplantısı yaptı 25 belediye başkanını çağırdı ancak 5 belediyeye başkanını çağırmadı. Daha doğrusu 5 Cumhur İttifakı, başkanını çağırmadı. Esasen bu bile nasıl bir yönetim anlayışı olduğunun göstergesidir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum