Reklam

Başkan Tugay: ‘Söz bitti, artık eylem diyorum’

Karşıyaka Belediyesi 2019-2024 dönemi Meclis toplantısı başkan seçilen Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti.

Başkan Tugay: ‘Söz bitti, artık eylem diyorum’

Karşıyaka Belediyesi 2019-2024 dönemi Meclis toplantısı başkan seçilen Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti.

Başkan Tugay: ‘Söz bitti, artık eylem diyorum’
13 Nisan 2019 - 09:21

Karşıyaka Belediyesi 2019-2024 dönemi Meclis toplantısı başkan seçilen Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti.Tugay, “İzmir’in incisi ve Türkiye’nin gözbebeği Karşıyaka, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da örnek bir kent olacak, ülkemize umut ve cesaret verecektir. Atatürk’ün ve Zübeyde Hanımın Karşıyaka’sına da bu yakışır. Bunları birlikte başaracağız. Bunun için çok çalışacağız. Elbette hepimiz partilerimizin dünya görüşüne ve öngörülerine, kişisel duruş ve söylemlerimizi ekleyerek hemşerilerimizin huzuruna çıktık ve seçildik. Ama şimdi ve bu mecliste bizim partimiz Karşıyaka’dır, muhatabımız yediden yetmişe tümüyle Karşıyakalı hemşerilerimizdir"dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı yapıldı. İlk oturumda meclis başkanvekili, divan ve encümen üyeleri gizli yapılan oylama ile seçildi. Toplantıya, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz ve AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu da katıldı.
KARŞIYAKA ÜLKEMİZE UMUT VERECEKTİR
“İzmir’in incisi ve Türkiye’nin gözbebeği Karşıyaka, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da örnek bir kent olacak, ülkemize umut ve cesaret verecektir. Atatürk’ün ve Zübeyde Hanımın Karşıyaka’sına da bu yakışır. Bunları birlikte başaracağız. Bunun için çok çalışacağız” diyen Tugay, “Ülkemizin yaşadığı koşullarda, ‘Tek varlığımız Cumhuriyetimizdir, tek dayanağımız demokrasidir, tek kaygımız daha güzel ve yaşanır bir Karşıyaka’dır’ diyerek ve yalnızca halkımıza güvenerek bir seçim sürecinden çıktık. Bu süreç devam etmekte, özellikle İstanbul’da yaşanan sıkıntılar gündemi meşgul etmektedir. Gerçek demokrasilerde tek belirleyici, halkın iradesidir. Umuyor ve diliyorum ki, yaşanan sıkıntılar bu gerçeğe duyulacak saygı ile aşılacak, sıra bu ülkenin yaşadığı gerçek sorunların konuşulmasına ve çözülmesi için çalışılmasına gelecektir. Daha fazla kaybedecek zamanımız ve harcayacak kaynağımız yoktur. Karşıyaka’da bu bilinç ve duyarlıkla çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu ve kaygısı olmamalıdır. Karşıyaka Belediye Meclisi, Karşıyaka Belediyesinin en üst organıdır. Burada göstereceğimiz performans, daha yaşanır, daha çağdaş ve daha mutlu bir Karşıyaka için olacaktır. Sizleri bir daha kutlarken, bu uğurda harcayacağınız emeğe şimdiden teşekkür ediyor, sonuçların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte bu idealler uğruna ter dökmüş, eserler ortaya koymuş ve tarihteki onurlu yerlerini almış herkesi bir kere daha minnetle anıyor, rahmet diliyor, yaşayanlara esenlik dolu bir yaşam dileğimle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BİZİM PARTİMİZ KARŞIYAKA’DIR
Ortak akıllın önemine vurgu yapan Tugay, “Elbette hepimiz partilerimizin dünya görüşüne ve öngörülerine, kişisel duruş ve söylemlerimizi ekleyerek hemşerilerimizin huzuruna çıktık ve seçildik. Ama şimdi ve bu mecliste bizim partimiz Karşıyaka’dır, muhatabımız yediden yetmişe tümüyle Karşıyakalı hemşerilerimizdir. Stratejimizi çizen ve çizecek olan, bu kente ait aşkımız; bilime, akla, mantığa olan inancımızdır. Bu kentin tarihine, doğasına, kültürüne, sanatına ve birikimlerine olan saygımızdır. Yöntemimiz şeffaflık, dürüstlük, yansızlık ve çağdaşlıktır. Böyle başlıyoruz ve böyle sürdüreceğiz. Ortak akılda buluşmayı, tüm görüş, düşünce ve önerilerden yararlanmayı, hemşeri memnuniyetini ve çağdaş kentlilik bilincini asla unutmayacağız, ertelemeyeceğiz, ihmal etmeyeceğiz. Geçmişin birikimlerinden esinleneceğiz, dersler çıkaracağız, güncelleyeceğiz ve yol haritamızı birlikte çizip, birlikte yürüyeceğiz. Güzellikleri çoğaltacak, zamanımızı ve kaynaklarımızı örseleyen hatalardan vaz geçecek, ya yeni yollar bulacak ya da yeni yollar yaratacağız. Her aşamada, her birinizin görüşlerine, düşüncelerine ve önerilerine ihtiyacım olduğunu ve olacağını lütfen unutmayınız.
‘SÖZ BİTTİ ARTIK EYLEM’ DİYORUZ
Tugay, “Bugün, olabildiğince kısa sürede aşmayı düşündüğüm bir süreçten geçiyoruz. Önce belediyemizin ve kentimizin envanterini çıkaracağız. Kendimize bir boy aynası tutacak, bu tavrımıza denk düşecek kadrolarımızı oluşturacak, ortak coşku ve kararlılıkta buluşarak yola koyulacağız. Kamunun ve Karşıyaka’nın çıkarlarının, her türlü makam, ilişki ve duygunun üstünde olduğunu asla unutmayacağız. Bu tavrımı paylaşan herkesle, önümüzdeki beş yılı üretken ve bize duyulan güveni sarsmayacak biçimde yürümeye kararlıyım. Sizleri ve hemşerilerimi, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve
yüreği bu ülke ve bu kent için atan herkesi, onurlu, üretken, mutlu, huzur dolu bir yolculuğa davet ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygıyla selamlıyor, “söz bitti, artık eylem” diyor, sevgili hemşerilerime en içten dileklerimi sunuyorum. Tarih bizi utandırmasın” diye konuştu.
BELEDİYEDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Belediyedeki görevlendirmede çeşitli değişikliğe gittiklerini söyleyen Başkan Tugay, Yurdanur Akgün’ün Yeni Mali Hizmetler Müdürü, Şebnem Yüncü’nün Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Özlem Ceylan’ın Spor İşleri Müdürü, Fatma Bozan’ın Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Özcan Pamuk’un Fen İşleri ve Ulaşım Müdürü olarak değiştiğini açıkladı.
FAALİYET RAPORU BİR SONRAKİ MECLİSTE KONUŞULACAK
Mecliste, faaliyet raporu hakkında önerge ve Karşıyaka Belediyesi bünyesinde yer alan Kent A.Ş sermaye azaltılması için plan ve bütçe komisyonunda gönderilerek bir sonraki mecliste konuşulmasına karar verildi.
KOMİSYOLARA KİMLER SEÇİLDİ?
İmar Komisyonu: Nilüfer Bakoğlu Aşık,Yaşar Özcan, Adem Şahin, Faris Dikçe, Belma İnam
Hukuk Komisyonu: Faris Dikçe, Yaşar Özcan, Murat Öğüt, Atilla Baysak, Mehmet Gemici
Plan ve Bütçe Komisyonu: Birgül Sural Üner, Emine Çağatay, Belma İnam, Mithat Salepçioğlu, Hülya Polat
Sağlık ve Çevre Komisyonu: Kaan Akacun, Serdar Aktop, Suat Okal, Saadet Çağlın, Mehmet Gemici
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Atilla Baysak, Şevket Balla, Fatih Diniz, Murat Aydın, Adem Öztürk
Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: Belma İnam, Gamze Uğurlu, Birgül Çağrı, Seher Dikmen, Hüsniye Dalkılıç
Esnaf, Sanatkarlar ve Pazar Yerleri Komisyonu: Mithat Salepçioğlu, Deniz Aydoğan, Murat Öğüt, Faris Dikçe, Ali Ekber Güneş
Sosyal İşler Komisyonu: Cemil Yüm, Gamze Uğurlu, Hülya Polat, Aydın Kızılkaya, Ahmet Uğur Baran
Eğitim Komisyonu: Sevim Kipriksiz, Birgül Çağrı, Hayati Doğan, Hülya Polat, Hüsniye Dalkılıç
Kültür ve Turizm Komisyonu: Ahmet Diker, Emine Çağatay, Deniz Aydoğan, Şevket Balla, Murat Ilgın
Sosyal Konutlar Komisyonu: Cemil Yüm, Muzaffer Karayılanoğlu, Faruk Yıldırım, Aydın Kızılkaya, Suat Okal
Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu: Faruk Yıldırım, Ali Ekber Güneş, Adem Şahin, Hayati Doğan, Mustafa Yıldız
Gençlik ve Spor Komisyonu: Kaan Akacun, Fatih Diniz, Murat Ilgın, Suat Okal, Serdar Aktop,
Yerel Gündem 21 Komisyonu: Birgül Sural Üner, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Sevim Kipriksiz, Ahmet Diker, Muzaffer Karayılanoğlu
Ege Belediyeler Birliği asil üyeliğine Murat Aydın yedek üyeliğine ise Hayati Doğan seçildi.
Türkiye Belediyeler Birliği asil listesinde; Atilla Baysak, Muzaffer Karayılanoğlu, Murat Öğüt, Mehmet Gemici, Aydın Kızılkaya, yedek listesinde ise Birgül Çağrı, Gamze Uğurlu yer aldı.
Kent Orman Danışma Kurulu’nda asil üye Yaşar Özcan yedek üye ise Murat Öğüt oldu.
Sağlıklı Kentler Birliği’nde Nilüfer Bakoğlu Aşık ve Kaan Akacun yer aldı.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nde asil üye olarak Kaan Akacun, Deniz Aydoğan, Emine Çağatay, yedek olarak ise Şevket Balla, Mithat Salepçioğlu ve Suat Okal yer aldı.
İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği asil listesinde Ali Ekber Güneş, Yaşar Özcan, Ahmet Diker, yedek olarak ise Faruk Yıldırım ve Murat Ilgın seçildi.
Satış Komisyonunda asil üye Belma İnam, yedek üye ise Saadet Çağlın yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum