Reklam

Belediye kiracısının hukuk zaferi

Gaziemir Belediyesi tarafından işlettiği çay bahçesi tahliye edilen kiracı Sezai Esen, hukuksal mücadeleyi kazandı. İzmir 2. İdare Mahkemesi tahliye işleminin yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Belediye kiracısının hukuk zaferi

Gaziemir Belediyesi tarafından işlettiği çay bahçesi tahliye edilen kiracı Sezai Esen, hukuksal mücadeleyi kazandı. İzmir 2. İdare Mahkemesi tahliye işleminin yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Belediye kiracısının hukuk zaferi
04 Ekim 2019 - 13:23

1999 yılından beri Gaziemir halkına Önder Caddesi üzerindeki yerinde hizmet veren Sezai Esen Çay Bahçesine Gaziemir Belediye Başkanlığı tarafından haksız tahliye işlemi yapılmıştı. İzmir 2. İdare Mahkemesi, “2577 sayılı İdari yargılama usulü kanununun 27. Maddesinin 2. Fıkrasında danıştay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, davalı idarenin savunması alındıktan sonra veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler” diyerek tahliye işleminin yürütmesinin durdurulmasına oy birliği ile karar verdi. Konuya ilişkin işletmenşn sahibi Sezai Esen, “Belediye yap-işlet modeli ile 5 yıl önce burayı yenilememi istedi. Milyonlarca lira harcayarak Sevgi Yolu üzerindeki bu alanı yaşanılabilir hale getirdim. Sözleşmem her üç yılda bir yeniden kira bedeli güncellenerek devam etmekteydi. Tahliye işlemleri usulsüz devam ederken bile aylık kiralarımı belediyeye yatırdım. Mart seçimleri sonrasında yönetime gelen Belediye Başkanı Halil Arda benim ile konuşmaya bile tenezzül etmeden, burayı başkasına kiralamak için yeniden ihale yapmak amacıyla tahliye edilmemin emrini verdi. Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz imzalı yazıda usulsüz bir şekilde beni tahliye ederek burayı başkasına yeniden ihale ederek kiralayacaklarını tarafıma bildirdi" dedi.

MAHKEME DURDURMA KARARI ALDI
Esen, "İtiraz etmemize ve hukuksal süreç devam etmesine rağmen belediye ekipleri tarafından baskın yapılarak işletmemdeki her şey kamyonlara yüklenip bilinmeyen bir yere götürüldü. Hasta olmama ve iş göremez raporumu belediye ve kaymakamlığa yollamam rağmen bütün mallarım kamyonlara yüklenip götürüldü. Halbu ki; benim yerim ile ilgili Danıştay Birinci Daire Başkanlığı'nın 2018 yılında almış olduğu karar var. 3 İdare Mahkemesi'nde hukuksal süreç devam etmekte. Buna rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan bu hukuksuz tahliye sonucunda çok büyük zarara uğradığım. Avukatım Necat İslamoğlu tarafından konu titizlikle takip edildi ve kendisinin İzmir 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı tahliye işleminin yürütmesinin durdurulması istemi oy birliği ile karara bağlandı, kendisine buradan teşekkür ediyorum. Kaymakamlık ve Gaziemir Belediye Başkanlığı'na kararı ulaştırdık. Bir an önce mahkeme kararının uygulanmasını ve işyerimizin tarafımıza iade edilmesini istedim" şekline konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum