Reklam

Binali Yıldırım: İzmir'de hedef, tekli eğitimi yüzde 100'e çıkarmak

İzmir Menderes'te Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu’nun açılışında konuşan 28. Dönem TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Eğitime 188 milyar bütçe ayrıldı. Eğitim, sağlık, emniyet, adalet; Türkiye’yi bu dört temel üzerinde yükselteceğiz” dedi.

Binali Yıldırım: İzmir'de hedef, tekli eğitimi yüzde 100'e çıkarmak

İzmir Menderes'te Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu’nun açılışında konuşan 28. Dönem TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Eğitime 188 milyar bütçe ayrıldı. Eğitim, sağlık, emniyet, adalet; Türkiye’yi bu dört temel üzerinde yükselteceğiz” dedi.

Binali Yıldırım: İzmir'de hedef, tekli eğitimi yüzde 100'e çıkarmak
24 Kasım 2019 - 14:38

28. Dönem TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu'nun açılışına katıldı. Çok sayıda veli ve öğrencinin hazır bulunduğu programda, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve Ege Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da katıldı. Açılışta miniklerin halk oyunu gösterisi de protokolden alkış aldı. Yıldırım, “Bu sene hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız, eğitim bütçesine en yüksek bütçeyi ayırdı. Eğitime 188 milyar bütçe ayrıldı. Eğitim, sağlık, emniyet, adalet; Türkiye'yi bu dört temel üzerinde yükselteceğiz. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağız” diye konuştu.

Binali Yıldırım: İzmir de hedef, tekli eğitimi yüzde 100 e çıkarmak

“12 Eylül'ün nadir de olsa iyi yaptığı işlerden biri 24 Kasım”

28. Dönem TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. 12 Eylül ülkemize çok zarar verdi ama nadir de olsa iyi yaptığı işlerden biri de 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü ilan edilmesi. 2017 yılında İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Yahşi ve Özgener-Aliberti aileleri ile bir araya gelerek sözleşme imzaladık. Amaç, mevcut olan ve ihtiyaca cevap vermeyen gayet eski okulu yıkıp yerine çok güzel 24 derslikli bir okul yapılmasıydı. Bir yıllık sürede inşaatı büyük bir gayretle tamamladılar. Evlatlarımız bir müddet okullarından uzak kaldılar. Artık kendi yuvalarına, yepyeni güzel bir şekilde yapılmış okullarına dönüyorlar. İnşallah eğitimlerini en güzel şekilde sürdürecekler ve geleceğimizin güvencesi gençlerimiz olarak yetişmiş olacaklar” dedi.

26. okul müjdesi

Okulun hayırseverler tarafından yaptırıldığını hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu okul, hayırseverlerimizin eğitim camiamıza kazandırdığı güzel bir eser. İzmir bu açıdan bereketli ve örnek bir şehir. Hayırseverlerimiz 25 tane okul yaptırıyor. Bugün bir müjdemiz daha var. 25'in üzerine yeni bir okul daha geliyor. Bunu da buradan açıklıyoruz. İzmir Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Özgener kardeşime, ‘babalar için bir okul var, analar için yok mu' dedim. O da 'başım gözüm üstüne' dedi. Bir de anneleri için böyle güzel bir okulu yaptırmaya karar verdiler. Hayırlı uğurlu olsun. Devlet elindeki bütün imkanlarla okullarımızı yapmaya gayret ediyor ama her zaman devletin kaynakları yeterli gelmiyor. Yardımlaşarak bu işlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor. İzmirli hayırseverlerimizin çok daha fazlasını yapacağına yürekten inanıyorum. Büyük bir kampanyayla İzmir'de tekrar seferberlik başlatmak suretiyle tekli eğitime geçiş oranını yüzde 100'e çıkarmaya çalışacağız.”

“Eşim senelerce öğretmenlik yaptı, ben bir gün yapamadım”

Yıldırım, öğretmenliğin meşakkatli bir iş olduğunu belirterek, eşi Semiha Yıldırım'ın öğretmenlik yaptığı dönemde Semiha Yıldırım hasta olduğu için bir günlüğüne onun yerine okula gitme anısını anlattı. Yıldırım şöyle devam etti:
“Eşim senelerce öğretmenlik yaptı, ben bir gün yapamadım. Müdür bey eşime ‘sen ona söyle de, dersler boş geçsin ama bir daha gelmesin' demiş. Öğretmenlik zor iş. Sabır istiyor. Evlatlarımızın yıllar boyu bizden anne babalardan daha fazla öğretmenlerini görüyor. Yavrularımızın geleceğe açılan pencereleri öğretmenlerimiz. Fedakarca görev yapan 1 milyondan fazla eğitim ordumuza millet olarak şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varlar. Görevi esnasında şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bir olacağız, kardeş olacağız. Bölücülere geçit vermeyeceğiz."

“Güzel nesiller yetiştireceğiz”

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise şunları söyledi: “Bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeni ilim ve irfan yuvasına kavuşmasının sevinci ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Okullarımızın İzmir için baki bir hatıra olarak yaşayacağına, güzel nesiller yetiştireceğine inanıyoruz.”

Eğitimde oranlar arttı

Açılış töreninde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de “81 ilde yaptırdıkları okullar ile bu konuda eğitime gönül verenleri teşvik ederek örnek olan Başbakanımız ve değerli eşlerinin şahsi katkılarıyla ilimize bizzat kazandırdıkları Bahar Yıldırım İlkokulu ve Havva Yıldırım Anaokulu'nun açılışlarını geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Eğer imrenilecek, örnek alınacak hatta gıpta ile bakılacak bir insan profili varsa o da bir okul yaptırandır. Mukaddes vatanımızın evlatları için hep daha fazlasını yapmanın derdinde olan hayırseverlerimizin gösterdikleri çaba ve fedakarlık takdire şayandır. Bu katkılar eğitim adına ilimize adeta can suyu olmuştur. Bu sayede İzmir'de eğitim yatırımları büyük bir ivme kazanırken okul öncesi okullaşma oranını yüzde 80'e, tekli eğitime geçiş oranımızı yüzde 81'e çıkarttık” ifadelerini kullandı.

“Eğitim olmadan gelişebilen bir toplum yoktur”

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise, “Bizler için çok anlamlı olan Öğretmenler Günü'nde gerçekleştirdiğimiz okul açılış töreninde yanımızda olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Eğitim olmadan gelişebilen bir toplum yoktur. İzmir, eğitimde de çok gelişmiş bir kenttir. İzmir insanı, eğitime çok büyük önem verir. Bu konuda her istatistik, ilk sıralarda yer almamız asla rastlantı değil. Bilgi ve deneyimlerimizi geliştirmeyi, kültür hayatımızı zenginleştirmeyi çok önemsiyoruz. Bugün burada İzmir'in en iyi özelliklerini temsil eden bir eserin doğuşunu kutlamak için bir aradayız. Olanakları olan herkesin eğitime katkı vermelerini tavsiye ediyorum” diyerek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Konuşmaların ardından, ilkokulun yanı sıra Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde okul ve öğretmenevi açılışı da canlı bağlantı ile yapıldı. Bin 200 öğrenci kapasiteli ve 24 derslikli Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu, Mahmut Özgener ve Ricardo Aliberti'nin ortağı oldukları Öz-Ege Tütün San. ve Tic. A.Ş. tarafından yaptırıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum