Reklam

BİZİM ÜSLUBUMUZ SİYASETE BEYEFENDİLİĞİ KATMAK

DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karakülçe, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘ERKEKÇE’ programında konuştu...

BİZİM ÜSLUBUMUZ SİYASETE BEYEFENDİLİĞİ KATMAK

DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karakülçe, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘ERKEKÇE’ programında konuştu...

BİZİM ÜSLUBUMUZ SİYASETE BEYEFENDİLİĞİ KATMAK
11 Şubat 2019 - 13:17

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘ERKEKÇE’ programının bu haftaki konuğu DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Karakülçe oldu. Gazetem İzmir TV ekranlarından ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan programda konuşan Karakülçe, temiz bir siyaset anlayışı içerisinde hizmet üretmek adına üslupların dikkat edilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini ve bu hassasiyetin diğer partiler tarafından da kullanılması gerektiğinin altına çizdi.
Son dönemlerde partileri adına karalama kampanyalarının yapıldığının da altını çizen Karakülçe, “İzmir basınında son zamanlarda özellikle DSP adına betimleme yapanlar lütfen dilinize ve üslubunuza dikkat edin. Bizim üslubumuz siyasete beyefendiliği katmak. Kimseyle itişip kakışmak değil” ifadelerine yer verdi.

Salih Erkek: Bugün konuğumuz olarak adam gibi adam dediğim, cenazede, taziyede, düğünde her yerde olan, iş adamı da olan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Karakülçe. Sevgili Başkanımız öncelikle hoş geldiniz. Bizlere ve izleyicilerimize kendinizi tanıtır mısınız?
Selçuk Karakülçe: Bu güzel sunumuz için öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Bizi bugün Gazetem İzmir TV ve ailesi olarak halka buluşturduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İnsanın kendini anlatması biraz zor ama önce çocukluğumdan bahsetmet gerekirse, Manisa’nın Demirci ilçesinde 6 çocuklu bir ailenin en küçük evladıyım. İlk ve ortaöğrenimimi orada tamamladım. Liseyi ise Salihli Lisesi’nde okudum. Daha sonra Van 100’ncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni bitirdim, daha sonra askerlik görevimi Şırnak’ta yaptım ve serbest veteriner hekim olarak sahada hayvan ve insan sağlığı için hizmet vermeye çalıştım. 1999 yılında Nilgün Karakülçe hanım ile evlendik ve 1 kızımız 1 de oğlumuz var. 2002 yılında Demokratik Sol Parti ile yolumuz kesişti. Daha önce siyasi hayatım vardı ama resmi bir kaydım olmamıştı. Siyaset benim hem idealim hem de insanların hayatında olmazsa olmaz diye düşündüğüm bir şey. Siyaset denildiği zaman insanalar hep bir adım geride duruyorlar ama bense bunun her alanda olması gerektiğini düşünen biriyim. Bu vesile ile ben partimizin her kademesinde yer aldım. Kemalpaşa ilçe üyeliğinden, ilçe yönetim kurulu ve ilçe başkanlığı görevlerini yaptım. Daha sonra milletvekili adaylığım oldu, parti meclisinde görevlendirildim, il başkanlığı görevini yaptım, daha sonraki süreçte yeniden parti meclisine girdim, tekrardan milletvekili adayı oldum, büyükşehir belediye başkan adaylığı sürecim oldu. Bu şekilde siyasette olmaya ve siyasete elimden geldiğince bir şeyler katabilme çabasındayım. Selçuk Karakülçe evine, işine, aşına ve değer verdiği uğraşlara mümkün olduğunca zaman yaratma çabasında bulunan bir fanidir.

Salih Erkek: Siyasette bakıldığında ayağında ayakkabası olmayan insanların bir kere koltuğa oturduğunda altına son model arabaları oluyor. Yatları, katları oluyor. Biz ömrümüzü verdik, servetimizin 4/3’ünü harcadık. Acaba biz mi aptalız?
Selçuk Karakülçe: Bence öyle dememek lazım. Hem size hem de sizleri sevenlere büyük bir aptallık olur. O şekilde tabir ettiğiniz siyasetçilerin burdan uzaklaştırılması gerekiyor. Bizlerle siyasete başlayan insanların bugün mecliste, belediyelerde, belediye başkanlıklarında olduğunu görüyoruz. Ben ise temiz bir siyaset adına partimizde mücadele veriyoruz ve vermek lazım diye de düşünüyorum. Sizde bunu yakinen görüyoruz. Bazen insanların resmi olarak seçilmesi çok önemli değil, gönüllerde seçilmiş olabilmek o kadar kıymetli ki, bu benim sizde gördüğüm ve gıbte ettiğim noktalardan birisi.
Salih Erkek: Allah herkesin kalbine göre versin demekle birlikte evet şuan her şeyle başedemeyiz ama en azıdan kapımızın önünü temizlemek zorundayız. Bu kapımızın önünü temizlemek adına da dürüst siyasetçiler olması gerekiyor. DSP olarak bu parti Genel Başkanı ve görev alan her kademe oldukça dürüst insanlar. Şuan İzmir’de öyle insanlarda aranıyor. Efendim; DSP yeniden bir canlanmaya başladı bunu görüyoruz. DSP’nin şuan başladığı yeniden canlanmayı sizler neye bağlıyorsunuz?
Selçuk Karakülçe: DSP siyasetin rant politikasını gütmeyen, dürüstlükle hareketle eden ve rantçı siyasetçilere çok fazla imkan tanımayan bir partidir. Başta Bülent Ecevit gibi böyle bir insanın bu partiyi kurmuş olması bizim gibi düşünen her insanın rehberi olmuştur. Türk insanı Bülent Ecevit’i çok yakından tanıyor ve bazen kendisini anlatmaya başladığımda kendimi ukalalık yapmış gibi hissediyorum. Türk halkı zaten Bülent Ecevit’i bizden daha iyi tanıyor. Böyle bir insanın kurmuş olduğu böyle bir partide bulunuyor olmak şahsım adına her zaman bir onur olmuştur. DSP’nin yeniden gündemde olması, iktidarda ve iktidar öncesi yaptıkları ile iktidardan gittikten sonra ülkede yaşananlar tekrar nasıl bir kıymete sahip olunduğu ve bu kıymetin yeniden sahalarda görülüyor olmasından kaynaklanıyor. Bir çok yakın çevremden neredesiniz ve bu seçimlerde oyumuz size diye ciddi bir teveccühle karşı karşıyayız. Tabi bu bizler için sabırla beklenen bir gündü. İnşallah 31 Mart tarihinde Türk siyaseti aklanacaktır. Bugün özgürlükçü, demokrat partilerin bile üzerindeki örtüyü kaldırdığımızda belki de siyasi konjektürün getirdiği bir şey olsa gerek hepsinin aynı kulvarda olduğunu görüyorsunuz. Bu anlamda insanların nefes alabileceği ve bu kulvardaki değerleri savunmuş, iktidar olduğunda genel ve yerel politikalarına baktığında özlenmiş olması oldukça doğaldır. Kısa ve öz olarak Bülent Ecevit ve arkadaşları bize çok temiz bir isim ve çok temiz bir parti bıraktılar. Bizlerin de ana hedefi bu emaneti en iyi şekilde korumak ve kendilerinin yaptığı gibi o emaneti tekrardan iktidara taşımak, halkımızın özlediği o dürüst, ilkeli, değerlere sahip çıkan düşünceyi halkla buluşturmaktır.
Salih Erkek: Sevgili başkanım yüreğiniz temiz, yolunuz da açık olsun. Şimdi CHP’den çok büyük kopmalar var. Bunun sebepleri de belli. Aday adayları orada yarıştılar ama bugün bakıldığında daha kendi adaylarını belirleyecek kıvama gelemediler. İl Başkanı başka konuşuyor, ilçe başkanları ve yönetimler başka konuşuyor, Genel Başkan ise apayrı konuşuyor. Benim anladığım kadarıyla bazı adaylarına haksızlık yaptılar. Bu adaya adayları da bayrak çekti. Örneğin İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. Sarıgül ismi yıllardır Şişli’ye hizmet etmiş bir insan. Kendisi ciddi anlamda bir değerdir. Kısacası çamur at izi kalsın şeklinde bir şeyler oldu. Bu isim gibi CHP’den DSP’ye geçişler oluyor mu? Mesela Menemen Belediye Başkanı’nın DSP’ye geçtiği doğru mu?

Selçuk Karakülçe: Şuan son dediğiniz ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. Bizim dostane ilişkilerimiz var. Ben kendisine şahsen Menemen’de 4 dönem belediye başkanlığı yapmış olmasından arayarak başarılar diledim. Partimize gelin tarzında bir teklifim olmadı. Siyasetçilerin yetişmesi kolay değil. Bugün Türkiye’de siyasetçi çoraklığı yaşanıyor. Eğer ki kendi içimizdeki dinamikleri yetiştirip alternatifler üretemezseniz siyasette sizin boşluk bıraktığınız alanları başkaları doldurur. Sağ siyasette maalesef ciddi bir alan hakimiyeti oluştu. Bu alan hakimiyetini kırabilmeniz için sizin de değerler üretmeniz lazım. Ürettiğiniz değerleri de farklı şekilde değerlendirmeniz lazım. Ben şahsım adına ilişki kurduğum ya da görüştüğümüz insanları eğer ki siyaset yapmaya devam etmek isterse partimizin kapısının sonuna kadar açık olduğunu ve bu kulvarda yapılacak bir şey varsa, kendisine desteğimin sonuna kadar süreceğini söyledim.
Salih Erkek: Peki Mustafa Sarıgül hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Selçuk Karakülçe: Şimdi Sarıgül benim nazarımda iyi bir siyasetçi. Tabi adaylar hakkında son dönemde şöyle bir tabloda çizilmeye çalışılıyor. ‘Eğer bizim partimizdeyseniz ve seçimi aldıysanız çok iyi insansınız, başta bir partide seçim aldıysanız veya almak üzereyseniz kötü bir insansınız’. Bu son derece ciddi bir zafiyet, siyasi duruşunu oturtmuş bir parti için bunlar bir korku unsusu ve olmamalı. Maalesef Sarıgül ile ilgili de partimize geçtikten sonraki dönemlerde farklı söylemler gitti geldi. Bir kere Sarıgül’ün çizgisine baktığımız zaman çizgisi hep sol görüştür. Ayrıca bakıldığında Sarıgül, DSP’den 2 dönem belediye başkanı olmuştur. Birçok adaylar için kötü söylemler oluyor ve DSP’de bundan nasibini alıyor. DSP sanki bir çadır partisi, sanki dürüp bükülmüş ve tarihin sayfalarında kaybolmuş, böyle bir tablo oluşturulmaya çalışılarak açıkçası çok çirkin betimlemeler yapılıyor. Mecliste milletvekilliği yapmış veya değişik federasyonlarda başkanlık yapmış insanlar da bunu yapıyor ve ben bunu üzerek kınıyorum. Karşınızda bir değer, bulunduğu yere en iyi şekilde hizmet etmiş ve sağ siyasete alan açmamış birisi var. Elbette bizim partimizden gittiği zaman bizler üzüldük ama hiçbir zaman karalama veya linç kampanyası gerçekleştirmedik. Dilerim ki bu görüntülere izlerler, İzmir basınında son zamanlarda özellikle DSP adına betimleme yapanlar lütfen dilinize ve üslubunuza dikkat edin. Bizim üslubumuz siyasete beyefendiliği katmak. Kimseyle itişip kakışmak değil. Halk büyüt bir umut içerisinde ve maalesef size verilen kredileri 16 yıldır zaten kullanıyorsunuz. Bizler imkansızlıklar dahilinde sizler tarafından adına leke sürülmeye çalışılan DSP’yi ayakta tutmaya büyük emek verdik. Emeğimizin de kimsenin ağzında sakız olmasına müsaade etmeyiz. Tekrar uyarıyorum, lütfen üsluplarınıza dikkat edin.
Salih Erkek: Projeleriniz hakkında da gelecek günlerde tekrardan konuşmak istiyorum. Bildiğimiz üzere başka bir yere de yetişmek zorundasınız. Bu sebeple son sözleriniz nelerdir?
Selçuk Karakülçe: Bugün DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak benim için ciddi bir onur. İzmir’in hak ettiği, Türkiye’nin hak ettiği siyaseti buradan oluşturma adına bize destek verecek tüm vatandaşlarımızın desteği bizim için çok kıymetli. Ben tüm vatandaşlarımızdan Türkiye’de siyaseti soluklandırmaya, bu dar baskıcı insanları bunaltan umutsuzluğa iten, siyasete ara verilip 2002’de bıraktığımız siyaseti devam ettirme adına bize bir enerji vermelerini diliyorum. Bütün izleyicilerimize sağlık ve sıhhat dolu yaşam diliyorum. İnşallah 31 Mart akşamı öyle bir İzmir’e uyanacağız ki, İzmir Demokratik Sol olacak, Türkiye’de güvercinler uçacak. Şahsınıza da bizi izleyicilerimizle buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum