Reklam

Bornova'da En düşük ücret 5 bin 890 lira oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ve PM üyelerinin de katıldığı imza töreninde bayram havası yaşandı. Başkan Mustafa İduğ, üç yıl sonra imzalanacak sözleşmede eşit işe eşit ücret konusunda makasın iyice daralacağını söyledi.

Bornova'da En düşük ücret 5 bin 890 lira oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ve PM üyelerinin de katıldığı imza töreninde bayram havası yaşandı. Başkan Mustafa İduğ, üç yıl sonra imzalanacak sözleşmede eşit işe eşit ücret konusunda makasın iyice daralacağını söyledi.

Bornova'da En düşük ücret 5 bin 890 lira oldu
05 Şubat 2021 - 17:55

Bornova Belediyesi Personel A.Ş. ile Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görşümeleri sonuçlandı ve dün imzalandı. İmzalanan TİS'e göre, Bornova Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti, 5 bin 890 lira oldu. Bu rekor ücretin ortaya çıktığı sözleşme, törenle kutlandı. Bornova Büyükpark'da gerçekleştirilen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP PM üyeleri, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Milletvekilleri, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

İDUĞ: ÜÇ GÜNDE GREVİ DURDURDUK
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "5 Nisan'da mazbatayı aldık, 8'inde göreve başladık. Geldiğimizde grev asılmıştı. Memiş Sarı başkanımızla oturduk görüştük, üç gün içinde grevi ortadan kaldırdık" dedi ve şunları söyledi: "Yaptığımız bu çalışma, sadece grevi durdurmak için değildi. Emekçi kardeşlerimize çalışacakları mutlu bir ortamı hazırlamaktı. Eşit işe eşit ücret diyoruz. Bu nasıl olacak? Üç yıl sonra, aynı işi yapanlar arasındaki ücret farkı en yakın noktaya gelecek, makas iyice daralacak. Tüm kardeşlerimize eşit ücret vereceğiz. Her şey para değil. 2020 yılında pandemi ile başladık, depremle devam ettik. 2021 yılında sel ile devam ediyoruz. Tüm bu zorlukların üstesinden, emekçi dostlarımızın büyük özverili çalışmaları sayesinde geldik. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Aldıkları para bereketli olsun. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sorun yaşamadık. SODEMSEN, uzlaşı konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Teşekkür ediyorum."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, emek ve ekmek mücadelesinin demokrasi ile alakalı olduğunu vurgulayarak, "Emek mücadelesi bir sözleşme ile bitecek bir mücadele değildir. Emek mücadelesi 'eşit işe eşit ücret' ve birçok kriterle beraber yürümesi gereken bir süreç. Hep daha iyisi ve daha fazlası mümkündür. Çünkü söz konusu olan alın teridir, emektir. Burada emek ve ekmek mücadelesinin demokrasi ile alakalı olduğunu öğrenmemiz ve öğretmemiz lazım. Bir memlekette demokrasi ne kadar azalırsa ekmek o kadar küçülür. Demokrasi artarsa ekmek o kadar büyür. Bunun da bir sırrı var. Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!" diye konuştu.



DEMOKRASİ VE EMEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Emek ve demokrasi mücadelesinin yoldaşları olduklarını belirten Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakmayın siz, burada bir taraf işveren bir taraf işçi sendikası olarak masaya oturuyoruz. Biz emek ve demokrasi yolunda aynı yolun yolcularıyız. Belediye başkanlarının İzmir'deki örgütü sizsiniz. Bugün bir bayram günü. Bugün hepiniz ananınızın ak sütü gibi hak ettiğiniz bir toplu iş sözleşmesi ile buluşuyorsunuz. Bornova Belediye Başkanımız ve DİSK Genel-İş Sendikası yöneticilerini tebrik ediyorum. Bunun arkası gelecek. Emeğin hakkını alana kadar, demokrasiyi bu memleketin sokaklarına, kahvelerine, meydanlarına sokana kadar beraber mücadeleye devam edeceğiz. Ekmeğimizi büyütüp adil bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz."

EN YÜKSEK ÜCRETİ, BORNOVA BELEDİYESİ VERİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını ileten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, ekonomik kriz nedeniyle ülkede yaşanan sıkıntılara değindi ve CHP belediyeciliğinin işçiden yana olduğunu söyledi. Menemen Belediyesi'nde yaşanan son gelişmelere de değinen Öztunç, "Gelsinler belediyecilik nasıl yapılır görsünler. İşçiye hakkını versinler" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum