Reklam

"BU ADAM POPÜLİZMİN ZİRVESİNDE"

Av. Tarcan Ülük, Erkekçe’de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı eleştirdi...

"BU ADAM POPÜLİZMİN ZİRVESİNDE"

Av. Tarcan Ülük, Erkekçe’de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı eleştirdi...

20 Mayıs 2022 - 08:58

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Salih Erkek’in üstlendiği, Gazetem İzmir TV, Atürk TV ve Erkekçe TV ortak yayınıyla ekranlara gelen Salih Erkek ile Erkekçe programının konuğu Avukat Tercan Ülük oldu. Ülke gündemi başta olmak üzere son günlerde yaptığı çıkışlarla ülke gündeminde yer almayı başararak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın konuşulduğu programda Ülük, “Özdağ ile siyaset yaptığını, Özdağ’ın kendisini Türkçü olarak lanse ettiğini ancak yürüttüğü siyasetin İsrail siyasetini Türkiye’de Türkçülük olarak meşrulaştırmak olduğunu” dile getirdi.
Salih ERKEK: Vatanını, milletini seven, görevini başarıyla yürüten değerli dostum Avukat Tercan Ülük, davetimi kabul edip programa katıldığın için teşekkür ederim. hoş geldin, sefa getirdin.
Tercan Ülük:
Salih bey teşekkür ederim, içerisinde olduğumuz durumlardan dolayı konuşmam için davet ediyorlar lakin mesleğimiz gereği çok fazla tercih etmesem dahi sizin gibi yıllardır hem siyaset hem medya içerisinde yer alan bir dostumuzun teklifini geri çevirmeyi, kırmayı doğru bulmadım, davetiniz için ben de sizlere teşekkür ederim.
Salih ERKEK: Sevgili Tercan, sizi bulmuşken ülke gündemi üzerine sohbet etmek istiyorum. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamaları hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Tercan ÜLÜK:
Salih bey 1989 yılında beri siyasi parti genel başkanlarının bir çoğuyla tanışma, çalışma fırsatı yakaladım. Merhum Demirel ve Başbuğ Alparsan Türkeş’i tenzih ederek konuşuyorum, onların haricindeki liderlerin hiçbirin,n bu memleketin meselelerine samimi olarak çözüm üretebilecek ve popülizm dışında söylemleri olan liderler olarak görmedim. Bu sebeple siyasette sevilmedik, sevilmek gibi çabamızda olmadı. Parti içi demokrasi diye bir şey hiçbir partide yok, el etek öpmeyen, biat etmeyen kimsenin üst kademelerde yer alması mümkün değil. Ümit Özdağ’ın ekibi bana geldi, ayrılıp yeni bir siyasi oluşumda İzmir ve Ege Bölgesi için görev alır mısın dedi. İlk görüşmemizde bize samimi geldi, kendim değil de siyasette kadınların yer alması gerektiğini düşündüğüm için, iyi bir hukukçu olan eşimi İzmir İl Başkanı olarak görev almasına sıcak baktığımı ifade ettim. Teşkilatlanmaları zayıftı, o noktada da kendilerine yardımcı olduk, uzun yolculuklar yaptık, Türkiye’nin geleceği hakkında kafa yorduk, genel merkez binalarını ben tuttum, kirasını verdim, parti kurması açısından teşvik ettim, yazışmaları duruyor.  Ama faydacı, yalancı ve gayri samimi siyaset yaptığını sonradan fark ettik. Türkçülükten bahsediyor, Mavi Marmara’ya karşı çıkıyor. Libya meselesinde Arap iç savaşına niçin Türkiye karışıyor diyor. Adama İngiltere, Amerika, Fransa, Yunanistan neden karışıyor diye sormazlar mı? Oralar eskiden Türk toprağıydı, tabii ki biz karışacağız.



Salih ERKEK: Ümit Özdağ’ın yaptığı siyaseti beğenmediğinizi anlıyorum. Gözlemlediğiniz ve beğenmediğiniz siyaseti daha iyi anlaşılması için örneklendirebilir misiniz?
Tercan ÜLÜK:
Bizim şuanda Türkiye sınırında yürüttüğümüz politika doğru bir politikadır. Bu politikadan en çok vadedişmiş topraklara konuşlanmış Türkiye’yi, yani güçlü bir devleti istemeyen İsrail zarar görür. Şimdi be Ümit Özdağ’ın nihai sözlerine bakıyorum, İsrail siyasetiyle örtüşen bir siyaseti Türkiye’de Türki Milliyetçiliği siyaseti gibi yutturmaya çalışıyor. Bunları konuştuk, sen bunları niye söylüyorsun dedik, ayrışmamız da bundan kaynaklanıyor, yoksa ortada şahsi bir mesele yok, olay vatan, millet meselesi. 
Salih ERKEK: Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı yaptığı hareketler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tercan ÜLÜK:
Sen profesörsün, içişleri bakanlığına gidiyorsun, hadi in aşağı senle konuşacağım diyorsun. Salih Bey bu ülke Teksas değil, düello falan yapamazsın, mahkemeler orda, sana hakaret edildiyse gideceksin mahkemeye vereceksin. Bu adam popülizmin zirvesinde.
Salih ERKEK: Ümit Özdağ geçtiğimiz günlerde “Sayın Mansur Yavaş’ı göreve davet ediyoruz, gelsin Cumhurbaşkanı adayı olsun” şeklinde sizin değiminizle popülizm içeren bir söylemle ülke gündemine geldi. Bu açıklama hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Tercan ÜLÜK:
Salih Bey, ben birebir Ümit Özdağ’ın Sayın Mansur Yavaş hakkında, onun arkasından söylediklerine şahit oldum. Mansur Yavaş’ı aday göstererek onun önünü keserim, kendi önümü açarım gibi bir düşüncesi olabilir, ya da Cumhur İttifakı’na yanaşmak için bu söylemlerde bulunmuş olabilir. Süleyman Soylu’ya karşı yaptığı çıkışların çeyreğini Sayın Devlet Bahçeli için yapamadı, delikanlı duruş göstermeye çalışıyor. Ama Devlet Bahçeli Süleyman Soylu’nun söylediklerinden çok daha fazlasını söyledi, madem delikanlıydı neden Devlet Beye de aynı sertlikte karşılık veremedi? Sorduğunuz soruya tekrar dönecek olursak, amacı, kendisine verilen ajandada yer alanları gündeme getirmek, ülkede nasıl fitne fesat çıkarmak gerektiği yazıyorsa onu icra etmektir. Ve bunları aynen uyguluyor. Burada konuşuyoruz ancak kendisi adı bile gündeme gelmemesi gereken bir kişi benim nezdimde.
Salih ERKEK: Tercan bey son sözleriniz nelerdir?
Tercan ÜLÜK:
Bir hukukçu olarak herkese adalet diliyorum. Bizi dinleyen, izleyen herkese teşekkür ediyorum, umarım toplumsal meselelere karşı verdiğimiz mesajlar yerini bulmuştur.