Reklam

‘Burak Oğuz’a referans oldunuz’ dedi: 2 milyon dolar istedi!

CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı ve oğlu Yiğit Baratalı’nın tehdit edilmesi ve işyerlerinin kurşunlanması olayını da içeren iddianame tamamlandı. Savcı Osman Tufan Kayıran tarafından hazırlanan iddianamede suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’ın attığı mesajlara yer verildi. Kurtuluş’un Urla’daki adamları vasıtasıyla bu işi yaptırdığı belirtilirken 2 milyon dolar para istemesi de kayıtlara geçti.

‘Burak Oğuz’a referans oldunuz’ dedi: 2 milyon dolar istedi!

CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı ve oğlu Yiğit Baratalı’nın tehdit edilmesi ve işyerlerinin kurşunlanması olayını da içeren iddianame tamamlandı. Savcı Osman Tufan Kayıran tarafından hazırlanan iddianamede suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’ın attığı mesajlara yer verildi. Kurtuluş’un Urla’daki adamları vasıtasıyla bu işi yaptırdığı belirtilirken 2 milyon dolar para istemesi de kayıtlara geçti.

‘Burak Oğuz’a referans oldunuz’ dedi: 2 milyon dolar istedi!
05 Haziran 2020 - 15:11

Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş’un başını çektiği yapılanmanın faaliyetlerine yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcı Osman Tufan Kayıran’ın mahkemeye sunduğu iddianamede ayrıntılara yer verildi. Bir dönem Urla Belediyesi’nde çalışan ve Sedat Peker’in gönderdiği tespih ile gündeme gelen Gökhan P’nin yönlendirdiği ekibin kurşunlama ve keşif çalışmaları yaptığı belirtildi.
Serkan Kurtuluş’tan aldığı talimatla hareket eden Faruk P. İbrahimY. Gökhan P. ve Yahya Y. Baratalı ailesinin arabasını ve işyerini kurşunladı.

Kullandığı aracın Babası Bülent Baratalı adına kayıtlı olduğunu anlatan Av. Yiğit Baratalı şunları anlattı:
“Babam Urla İlçesinin önde gelenlerindendir. 4 dönem Urla Belediye Başkanlığı 2 dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapmıştır. Eşim ev hanımıdır. Aile olarak sade bir hayatımız vardır, işten evime evden de işime giderim, gece hayatım yoktur. Husumetli olduğum herhangi biri de yoktur.
Evimde otururken 'Gürcistan numarası olduğunu görünce oradan arayarak para isteyen şahıslardır' diyerek telefonumu açmadım, ancak arayan numara ısrarla aramaya devam etti, hatta 2. Ve 3. aramalar normal hattan yapılınca ben beni arayan numaranın kim olduğunu merak ettim ve WhatsApp proğramı üzerinden beni arayan şahsı aradığımda, telefonu erkek bir şahıs açtı “Yiğit BARATALI ile mi görüşüyorum” diye bana sorunca "ben de evet buyurun" dediğimde “Ben Serkan KURTULUŞ, beni tanıyor musun?” diye sordu bende kendisine "hayır sizi tanımıyorum" deyince “Google'a ismimi yaz beş dakika sonra seni tekrar arayacağım” deyince ben şahsa "aramama gerek yok, size nasıl yardımcı olabilirim" deyince “Urla Belediye Başkanı FETÖ’den tutuklandı, sizin de bu şahısla ticaretiniz var, bana 2 Milyon Dolar borcunuz var, bu parayı bana ne zaman verirsiniz?” dedi.
Ben şaşkınlık içerisinde yanlış bildiğini Urla Belediye Başkanı ile bir ticaretimizin olmadığını hatta hiç kimse ile bir ticaretimiz yok dedim, şahıs tekrar bana “bana paramı ne zamana vereceksiniz” diye ısrarla sorunca, bizim kimseye borcumuz yok, birinden alacaklı isen git ondan al muhatabın biz değiliz dedim, Serkan “bu iş ciddi, sen bu işin ciddiyetini çok iyi anlamadın, bu uğurda çok insan öldü, ölmeye de devam ediyor, ben beş tane cinayetten burada firarım, Ahmet Kurtuluş’u da bilirsin sen zaten benim kim olduğumu da anladın” dedi. Ben “istihbaratın yanlış, sen iyice araştırırsan bizimle bir alakan olmadığın anlayacaksın” dediğimde, Serkan “ben senin ananı, babanı, ağabeyini, kardeşini hepinizin nerede oturduğunu ne iş yaptığınızı öğrendim, oturun konuşun bana paramı ne zamana vereceğinize karar verin. Ben seni yarın yine aynı saatte arayacağım” dedi ve telefonu kapattı.
Bu şahıs ile o gün toplam 7-8 dk kadar konuştum. Serkan isimli şahıs ile konuşmamızı esnasında yanımda eşim yoktu, eşim o sırada dışarıda bulunuyordu, ben kızım ile evde bulunuyordum ancak kızım konuşmalarıma şahitlik edemez, Serkan isimli şahıs aramızda geçen konuşmayı ailemden kimseye aktarmadım.
Daha sonra yine aramalar geldi. Ben de açmayınca gönderilen mesajda, “ 5 dk sonra tekrardan arayacağım. Telefonu açmazsan önce sana uyarı hamlesi yapacağım. Ardından ya seni ya babanı yada kardeşini öldürteceğim, FETÖ’cüsünüz. Bütün herkes bilecek tiwitlerde evli kadınlarla olan ilişkilerini de belgeli bir şekilde paylaşacağım. FETÖ’cü olduğun için sana kan kusturacam. Bütün Türkiye ailenin FETÖ’cü olduğunu ayrıca başka FETÖ’cülere CHP için referans olduğunuzu belgeli şekilde bütün Türkiye bilecek” şeklinde mesaj geldiğini gördüm
Yine gelen bir mesajda, “Sen ve ailen başınıza gelecekleri izleyin. Bu saatten sonra…” yazıyordu. Serkan isimli şahıs bir daha benimle iletişime geçmedi. Telefonumda bulunan mesajların ve konuşma zamanını gösteren ekran alıntılarını rızam ile siz görevlilere teslim ediyorum.
Bir gün aracımı park ederek ikametime girdim, beni takip eden veya ikametim etrafında şahıs ya da şahıslar var mı dikkat etmedim, ikametime girdikten sonra rutin şekilde davrandım, yukarıda da dediğim gibi Serkan isimli şahıs benimle son mesajdan sonra iletişime geçmedi. Saat:01.30 sıralarında yattım ve uyudum. Bir müddet sonra 2-3 el silah sesine uyandım, silah sesinden sonra evimin önünden bir aracın yavaş bir şekilde hareket ettiğini duydum, uyandığımda eşimde uyandığını fark ettim. Eşim "silah sesi çok yakından geldi" diye sorunca, eşim tedirgin olmasın diye ‘çevrede gezen domuzlara sıkıyorlardır yatalım uyuyalım’ dedim, yataktan kalktım, camın önüne gittim perdeyi açıp dışarı baktığımda kimsenin olmadığın gördüm, yatağıma dönerken telefonumdan saatime baktığımda saat tam 02.37’yi gösteriyordu. Polis İhbar hattını aramak aklıma gelmedi, yatağa yatıp tekrar uyudum. Sabah yani 28.01.2020 günü saat:08.30 sıralarında uyandım hazırlanarak saat:09.20 sıralarında ikametimden çıktım, aracımın yola bakan tarafın yani sağ yanına baktığımda 3 adet adet kurşun deliğine benzer delik olduğunu görünce ilk olarak babamı daha sonra da Çeşme Altı Polis Merkezi Amirliğini arayarak durumu bildirdim.
Serkan Kurtuluş olarak kendini bana tanıtan, beni ve ailemi ölümle tehdit eden, haksız yere benden 2 Milyon dolar isteyen şahsın bu olayı azmettirmesi ile aracıma ateşli silah ile ateş edildiğini ve bu olayın bana ve aileme gözdağı verilmek için yapıldığını düşünüyorum. Benim ve ailemin FETÖ terör örgütü ile bir bağımız yoktur. Kaldı ki tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a babam Bülent Baratalı referans olmadığını biliyorum. Bu şahıs ile hiçbir ticari ilişkimizde söz konusu değildir. Benim evli kadınlar ile ilişkimin olması da mümkün olmayan bir şeydir. Bu şahıs sosyal medyayı kullanarak geniş kitlelere ulaşarak beni ve ailemi karalamaktadır”

Öte yandan Yiğit Baratalı’nın Babası Bülent Baratalı ve annesi de kendilerini tehdit eden kişilerden şikayetçi oldu.
Baratalı ailesine yakın koruma tahsis edilirken ailesinin bulunduğu konut ve işyerlerinde de koruma tedbiri uygulanması kararı alındı.