Reklam

Büyükşehir'de rotasyon tamam: Kimler geldi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in merakla beklenen Büyükşehir'deki kadro rotasyonu gerçekleşti. Soyer'in atamalarıyla Büyükşehir'in şirketlerindeki yeni genel müdür ve yönetim kurulu başkanları belli oldu.

Büyükşehir'de rotasyon tamam: Kimler geldi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in merakla beklenen Büyükşehir'deki kadro rotasyonu gerçekleşti. Soyer'in atamalarıyla Büyükşehir'in şirketlerindeki yeni genel müdür ve yönetim kurulu başkanları belli oldu.

Büyükşehir'de rotasyon tamam: Kimler geldi?
18 Haziran 2019 - 11:33

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından hizmetlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan yeni görev dağılımı çerçevesinde belediye şirketlerinin yönetimlerinde de değişikliğe gidildi.
SOYER'E İKİ GÖREV DAHA
Başkan Soyer atama kararı sonrası Büyükşehir Şirketleri'nin yeni yönetim kadrosunda kendisine de yer verdi. Soyer İZFAŞ'ın ve İZBETON'un Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

İZFAŞ'A YENİ GENEL MÜDÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beklendiği gibi Belediyenin, fuarcılık şirketi İZFAŞ’a Genel Müdür olarak SODEM’de uzun yıllar birlikte çalıştığı Avukat Canan Karaosmanoğlu’nu getirdi. Kendisi de İZFAŞ’ın Yönetimk Kurulu Başkanı olan Soyer, Karaosmanoğlu’nun nikahını da kıymıştı.

ERDAL İZGİ SÜRPRİZİ
Başkan Soyer, merhum başkan Ahmet Piriştina’ya en yakın isimlerden Konak Belediye eski Başkanı Erdal İzgi'ye de sürpriz bir şekilde yönetim kadrosunda yer verdi. Erdal İzgi, İZBELCOM A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Öte tandan Başkan Kocaoğlu 15 yıllık dönemi boyunca deneyimli siyasetçi İzgi'ye aktif bir görev vermemişti.
İZULAŞ'A ERHAN BEY VE ŞEKERCİOĞLU
İzmir ulaşımının en önemli unsurlardın İZULAŞ A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Erhan Bey oldu. Buğra Gökçe'nin Genel Sekreter olması sonrası emekli olacağı ya da şehir değiştireceği konuşulan deneyimli bürokrat Erhan Bey'i Tunç Soyer'in bizzat ikna ettiği söyleniyor. İZULAŞ'ın yeni Genel Müdürü Arda Şekercioğlu da 2011 yılından beri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
KOCAOĞLU'YLA KAVGA ETTİ GÖREVİNDE KALDI
METRO A.Ş.'nin Genel Müdürü Sönmez Alev görevinde kaldı. Aziz Kocaoğlu ile arası kötü olduğu bilinen ve Metro'daki sendika görüşmelerindeki yoğun tartışma sonra 31 Mart seçimlerine kadar izne çıkan, emekli olacak söylentileri dolaşan Sönmez Alev'in de Soyer'le
görüşmesi sonrası kalmaya ikna olduğu öğrenildi.

İKİ İYİ PARTİLİ
Başkan Soyer, İZBELCOM'a İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel'i atarken, yine İYİ Parti'den 27. Dönem Adana Milletvekili Adayı Nihal Ağca'yı da ÜNİBEL A.Ş.'nin Genel Müdürü olarak atadı.

CHP ADAYI İZDENİZ'E
24 Haziran 2018 seçimlerinde İzmir 1. Bölge 8. Sıra adayı olan ve CHP'nin iki bölgedede 7'şer vekil çıkarması sebebiyle milletvekili seçilemeyen Turgay Bozoğlu İZDENİZ A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Balyoz mağduru Emekli Deniz Kurmay Albay Utku Arslan Genel Müdür olarak görevine devam edecek.

AKYARLI'YA SÜRPRİZ GÖREV
2009 yerel seçimlerinde 1. Sıra Kontenjan Adayı olarak Konak Belediye Meclisi’ne giren Akyarlı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eski Başkanvekili olarak görev yaptı. Akyarlı, İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirildi. İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü ise CHP Tire aday adayı Burak Alp Ersen oldu.

GRAND PLAZA IŞIKLAR'A EMANET
CHP Balçova İlçe eski başkanlarından, önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Işıklar, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı olarak girdiği yarışı ikinci bitirmiş ve koltuğu kaybetmişti. Işıklar, Grand Plaza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum