Reklam

CHP'de sandığa yoğun ilgi! Karşıyaka’da kuyruklar oluştu...

CHP kongre sürecinde tartışmaların en çok yaşandığı ilçelerden Karşıyaka’da mahalle delegesi seçimlerine ilgi yoğun oldu. Buca ve Karabağlar gibi metropol ilçelerde de sandığa ilginin yoğun olması bekleniyor.

CHP'de sandığa yoğun ilgi! Karşıyaka’da kuyruklar oluştu...

CHP kongre sürecinde tartışmaların en çok yaşandığı ilçelerden Karşıyaka’da mahalle delegesi seçimlerine ilgi yoğun oldu. Buca ve Karabağlar gibi metropol ilçelerde de sandığa ilginin yoğun olması bekleniyor.

CHP'de sandığa yoğun ilgi! Karşıyaka’da kuyruklar oluştu...
09 Kasım 2019 - 12:06

CHP İzmir’de kongreler öncesi tarafların ilk netleştiği ilçe Karşıyaka’da seçimler Alaybey Mahallesi’nde başladı. Sandığa ilginin yoğun olduğu mahallede iki liste yarışıyor. CHP İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın desteklediği Beyaz liste ile yine İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner'in birinci sırada aday olduğu Mavi listenin yarışına hakim olan Alaybeh Mahallesi’nde seçim gergin başladı. Sedredil Çoşkuner’in sandıkların başında durmak istemesi ile kısa bir gerginliğin yaşandığı, araya giren parti yöneticilerinin müdahaleleriyle ortalığın yatıştığı öğrenildi.
CHP’li üyelerin yoğun katılım gösterdiği mahalle delege seçimlerinde Alaybey Mahallesi'nde kurulan sandığın önünde kuyruklar oluşurken, görüntüler yerel seçimi aratmadı.

ALABAY: KAYBEDEN YOKTUR
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka siyasetinin önemli isimlerinden Adnan Alabay, Alaybey Mahallesi’nde seçimin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek “Mahalle delegelerimizi seçiyoruz. Şu an bayram havasında bir seçim süreci gerçekleşiyor. Barış içerisinde, kavgasız, gürültüsüz inşallah en güzel seçimi gerçekleştireceğiz. Türkiye’ye örnek olan, partinin üyeleriyiz, seçimler de birer bayrak yarışıdır bunu da bitirip Türkiye’de iktidar olmak için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Şuan Alaybey’de 2 liste yarışıyor ama 5 listede yarışsa bizimdir. Kaybeden yoktur, hep bizimdir hep bizim” diye konuştu.

YILDIRIM: BU BİR YENİLEŞME SÜRECİDİR
Egepostası’na konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Alaybey ve Tersane Mahalleleri ile başlayan 9 mahallede seçim olduğunu belirterek, “Karşıyaka’mız her zaman demokrasinin beşiği olmuştur, şeffaf bir süreci hep beraber yönetiyoruz. İl, ilçe yöneticilerimiz ve sandık görevlilerimiz burada Karşıyaka’ya yakışan bir demokrasi şöleni olacaktır. Şunu unutmamak lazım tüm renkler bize ait; kırmızısı, beyazı, yeşili, mavisi. Burada kazanan ya da kaybeden hiçbir zaman olmaz kazanan her zaman CHP olur. Bu bir yenileşme sürecidir, 2 yılda bir gerçekleşen bunu böyle görmek lazım” dedi.
SANDIĞA MESAFE KAVGASI!
Tuna Mahallesi’nde yaşanan gerginlik iddialarını yanıtlayan CHP’li Yıldırım, “Gerginlik yaşanmadı bir yanlış anlama oldu, gözlemciyle ilgili. Ben gittim ve arkadaşlarla konuştum. Her iki listeden birer kişi sandığın başında değil, sandığı görebilecek bir şekilde duracaklar. Şuan seçim başladı ve herhangi bir sorun yok. Sadece gözlemcilerin sandığın başında oturup oturmayacağı ile ilgili bir görüş ayrılığı yaşanmış hepsi bu” dedi
YAMANLAR VE SANCAKLI’DA SEÇİM ERTELENDİ
10 üyesi bulunan Yamanlar ve 4 üyesi bulunan Sancaklı mahallelerinde ise seçim saatinin değiştiğini ve değişikliğin sebebini açıklayan Yıldırım, “Sabah orada seçimi 08.00 ile 8.30 arasında koymuştuk, üye sayısı az diye. Fakat daha sonra çok erken olduğuna karar verdik ve herkesin rahat rahat oy kullanabilmesi adına saati ileriye çektik. Çok erken olduğuna karar verdik ve saati 10.00 ile 11.00 ve 11.00 ile 12.00 olarak değiştirdik ve seçimi ileri bir tarihe aldık. Biz katılımı artırabilmek için seçimi erteledik.”
Öte yandan iki köyde seçimlerin ertelenme nedeninin il yönetiminin görevlendirdiği iki mahalleye de bakmakla yükümlü partilinin uzaklık nedeniyle seçim bölgesine gitmek istememesi yüzünden olduğu iddia edildi.