Reklam

CHP'de sandığın kaybedenler kulübü: Hangi önemli isimler delege olamadı?

CHP’de delege seçimi maratonu tamamlanırken, mahallelerde yarışıp sandıkta kaybeden ve delege seçilemeyen önemli isimler vardı.

CHP'de sandığın kaybedenler kulübü: Hangi önemli isimler delege olamadı?

CHP’de delege seçimi maratonu tamamlanırken, mahallelerde yarışıp sandıkta kaybeden ve delege seçilemeyen önemli isimler vardı.

CHP'de sandığın kaybedenler kulübü: Hangi önemli isimler delege olamadı?
02 Aralık 2019 - 16:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 4 haftalık maraton sona erdi ve delege seçimleri tamamlandı.
İzmir’de listelerde yer alıp kaybeden belediye başkanı olmadı.
Bazı ilçelerde eski belediye başkanları sandıktan çıkamadı.
İşte ilçelerde sandıkta yarışan ve delege çıkmayı başaramayan o isimler;
HABERLERİ YOKTU, KAYBETTİLER!
Beydağ Belediye Eski Başkanı Vasfi Şentürk ve Bergama Belediye Eski Başkanı Mehmet Gönenç’in yer aldıkları listeler mahallelerinde kaybetti. Her iki isminde listeye yazıldıklarından haberleri olmadığı öğrenildi.
Bayındır’da Belediye Eski Başkanı Ufuk Sesli mahallesinde yer aldığı listeyle kaybetti ve delege olamadı. İlçe eski başkanlarından Ali Fuat Özbuldan ile Tamer Yanık da mahallelerinde kaybetti ve delege seçilemedi.
İL SEKRETERİ KAYBETTİ
Buca’da İl Sekreteri Hacer Taş mahallesinde delege seçilemedi. Öte yandan il yöneticileri Harun Düşenkalkan ve Ulaş Gül de mahallesinde kaybedenler arasında yer aldı.Yerel seçim sürecinde Buca Belediye Başkan Adaylığı PM’den geçmeyen Aydoğan Hepdemirgil ve adaylığı son gün değişen Suat Nezir de mahallesinde kaybetti. İlçe siyasetinin önemli aktörlerinden Lokman Fazla ve Mehmet Süne de kaybedip delege seçilemedi.

KAYBEDEN TEK BAŞKAN
30 ilçede doğal delege olan ilçe başkanlarından listede yer alıp da kaybeden tek isim Bornova İlçe Başkanı Asım Güven oldu. İlçede İl Gençlik kolu Eski Başkanı Sinan Sarıküse de sandıkta yarışıp delege olamayan bir başka isimdi. Rıfat Nalbantoğlu cephesinde Bornova için ismi ilçe başkanlığı için geçen Büyükşehir eski bürokratlarından, eski ilçe yöneticisi Selma Nalbantoğlu da delege seçilemedi. Yıllarca Aziz Kocaoğlu ile siyaset yapan ilçe eski başkanı Enver Dündar da mahallesinde kaybetti, delege seçilemedi.
İL GENÇLİK KOLU BAŞKANI SANDIKTAN ÇIKAMADI
Karşıyaka’da listelerde yer alıp kaybedenler arasında İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan, Büyükşehir Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun eşi eski meclis üyesi Müyesser Özuslu, meclis üyeleri Mehmet Gemici ve Ahmet Diker gibi isimler vardı.
Gaziemir’de eski Meclis Üyesi, eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Bal-Göç İzmir Genel Başkanı Abdürrahim Nursoy ile Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz mahallelerinde kaybedip delege seçilemedi.
BAYRAKLI’DA TEKOĞLU DELEGE SEÇİLEMEDİ
Bayraklı Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yeşim Tekoğlu, il eski yöneticisi Metin Güler, ilçe eski başkan adayı Yusuf Metin, eski meclis üyeleri Ali Alan, Necati Yıldız ve MHP’den CHP’ye geçen meclis üyesi Mehmet Toptaş gibi isimler sandıkta kaybedip delege seçilemeyenler arasında yer aldı.
Tire’de Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olan Ayten Gülsever, Eski ilçe başkanı Mustafa Güngör, Eski meclis üyesi, potansiyel ilçe başkan adayı Gürol Soyuer, eski ilçe başkanı ve potansiyel ilçe başkan adayı Hidayet Tekin mahallelerinde kaybetti delege seçilemedi.
ÇİĞLİ’DE MUHALEFET KAYBETTİ
Sandıkta beyaz listenin ağırlığının hissedildiği Çiğli’de muhalefet cephesinde yer alan eski belediye başkanı Metin Solak, eski ilçe başkanı Behçet Köymen İl eski yöneticileri Ali Karabay, Niyazi Arslan, eski meclis üyeleri Süleyman Karadağ, Yüksel Arduç, Semra Aksu ve eski belediye başkan aday adayı Aziz Buğa delege seçilemedi.
Balçova’da İl Eski Başkan Yardımcısı Nurcan Adıgüzel, eski meclis üyesi Muharrem Dayanç, Muharrem İnce’ye yakınlığı ile bilinen Suat İstanbul, yerel seçimlerde Balçova Belediye Başkan Aday Adayı olan Şenol Aslanoğlu gibi isimler sandıkta kaybetti, delege seçilemedi.
KONAK’TA 2 ESKİ BAŞKAN VE ESKİ VEKİL KAYBETTİ
Konak'ın eski belediye başkanlarından Sema Pekdaş ve Muzaffer Tunçağ ile İzmir Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam mahalleleri Çankaya’da seçim kaybetti ve delege seçilemedi. Susam’ın haberi olmadan listeye yazıldığı öğrenildi. Konak’ta muhalefet cephesinde yer alan ve ismi ilçe başkan adaylığı için geçen eski meclis üyesi Murat Erginci de mahallesinde kaybetti.
Narlıdere’de meclis üyesi Erman Uzun, Metin Şahin, Mehmet Alparlsan ve Fikriye Arslan seçimlerde kaybetti ve delege seçilemedi.İlçe Eski Başkanı Cafer Esen de delege seçilemeyen bir başka isim oldu.
ALİAĞA'DA SÜRPRİZ SONUÇLAR
İlçe Eski Başkanı Özcan Durmaz ve Özlem Şan Oğuzhan mahallesinde delege seçilemedi. Eski meclis üyesi Erol Güngör ile eski Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu da kaybederek delege seçilemedi.
Torbalı’da ilçe siyasetinin önemli isimlerinden, yerel seçimlerde adı Başkan adaylığı için MYK’dan çıksa da sonra geri çekilen Övünç Demir mahallesinde yer aldığı listeyle kaybetti ve delege seçilemedi.
Kaynak: Gerçek İzmir