Reklam

CHP’den Aliağa’da çarpıcı iddia: Köylülerin malları belediye borçlarına karşılık satılıyor!

CHP İzmir İl örgütü 30 ilçede gerçekleştireceği saha çalışmalarının ikinci adımını bugün Aliağa’da attı.

CHP’den Aliağa’da çarpıcı iddia: Köylülerin malları belediye borçlarına karşılık satılıyor!

CHP İzmir İl örgütü 30 ilçede gerçekleştireceği saha çalışmalarının ikinci adımını bugün Aliağa’da attı.

CHP’den Aliağa’da çarpıcı iddia: Köylülerin malları belediye borçlarına karşılık satılıyor!
12 Ağustos 2021 - 11:07

CHP İzmir İl örgütü 30 ilçede gerçekleştireceği saha çalışmalarının ikinci adımını bugün Aliağa’da attı. Ziyaretin ardından ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenlenirken açıklamayı yapan CHP İzmir 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir Aliağa Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Akdemir, Aliağa’da köylülerin mallarının belediyenin borçlarına karşılık satıldığını ifade etti ve köy kahvesinin bile ipotek edildiğini söyledi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan ‘tam kapanma’ sürecinin sona ermesiyle birlikte ara verilen saha çalışmalarına yeniden start veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü, milletvekilleriyle 30 ilçede yapacağı ziyaretlere devam ediyor.

CHP’nin oy oranlarının düşük olduğu ilçelere ağırlık verilen ilçe ziyaretlerinin ilki geçtiğimiz hafta Bergama’da yapılarken ikinci adımı bugün Aliağa’da atıldı.

CHP örgütü Aliağa ziyareti sonrasında İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Kani Beko, CHP İzmir 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, İl Başkan Yardımcıları Özcan Durmaz ve Saniye Bora Fıçı, ve Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan katıldı.

Örgüt adına açıklamayı yapan Akdemir, eleştirilerinin hedefine iktidarı koyarken Aliağa Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı bir iddiayı da gündeme getirdi.

Vekillerle birlikte 13 köyü ziyaret ettiklerini aktaran Akdemir açıklamasında şunları söyledi;
“AKP hükümetine uyarılarımıza, tüm karşı çıkmalarımıza rağmen çıkarmış olduğu bütünşehir yasasından önce belde olan Helvacı ve Şakran’ı ziyaret ettik.

Tarım ve hayvancılık ile uğraşan köylüler ithal girdi maliyetleri sebebiyle ezilirken işçi sınıfı da uzun süre çalışarak elde ettiği üç kuruşun alım gücünün düşmesi sebebiyle geçinemez hale geldiğini gördük. İstikrarsız ekonomi politikaları aynı şekilde sanayiciye de yansımış ve kısa süre içinde çift haneli rakamlara ulaşması kuvvetle muhtemel Dolat/TL paritesi bozkır yangını gibi ülkeyi kasıp kavurmuştur. Bugün Aliağa-Uzunhisar’da bir matematik öğretmeni bir de iktisat mezunu iki gencin hayvancılık yaparak kıt kanaat geçindiklerini ve mesleklerini icra edecek fırsatları bulamadıklarını gördük.

Aliağa’nın son derece geliştiği sanayinin yanı sıra hayvancılığı da hala önemli bir nüfusun geçimini sağladığını düşünürsek Aliağa’nın merkez mahallelerine yapılan beton yatırımlarının bir anlamı olmadığını düşünüyoruz.

BELEDİYE KAPANMADA SAHADA VARLIK GÖSTERMEDİ
Tıpkı Türkiye’nin diğer kentlerinde olduğu gibi halkın tek gündeminin geçim sıkıntısı olduğu Aliağa’da göze çarpmaktadır. Halkımız sosyal anlamda gelişmeyi, bir kenara bırakmış, karnını doyurmaya bir diğer değişle hayatta kalmaya çalışmaktadır. Kent gündemini olumsuz konularla meşgul eden Cumhur İttifakı’nın Aliağa Belediyesi’nin başındaki zatın koronavirüs salgınındaki kapanmada sınıfta kaldığını, bugün Aliağalı vatandaşlarımızdan dinledik. Belediyenin kapanma döneminde sahada hiçbir varlık gösteremediğini bunun karşılığında halkın büyük oranda İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarından memnun olduğunu gördük. Özellikle İZSU’nun köylerdeki aksamalara anında müdahale ettiğini bizzat köy muhtarlarından dinledik.

BELEDİYEYE İLİŞKİN ÇARPICI İDDİA
Son yaşanan yangınlarda görüldüğü gibi ülkeyi yönetemeyen Cumhur İttifakı’nın belediyesi olan Aliağa Belediyesi, hizmet üretmek yerine Bozköy Mahallesi’nde köy mallarını satarak borç denklemini düzeltmeye çalışmakta bir yandan da 2020 yılında 1,5 milyon Çankırı Ülkü Ocakları esi başkanına verdikleri ilaçlama ihalesini 2021 yılında yine aynı şirkete yaklaşık 4,5 milyon TL’ye ihale etmiştir. Böylece Aliağa Belediyesi, AKP tarafından ülke genelinde uyguladığı israf ve talan politikalarının Aliağa şube müdürlüğü olarak çalıştırdığını göstermiştir. 2019’da tamamlanan ve 16,4 milyon TL’ye mal olan gençlik merkezi için tadilat ihalesine çıkıldı. Son iki yılın 1,5 yılının pandemi ile geçmesi sebebiyle birçok merkez kapalı tutulmuştur. Depremden de etkilenmediğine göre iki yıl önce yapılan binada yapılmak istenen tadilat işi birilerini zengin etmek için mi yapılıyor?

KÖY KAHVESİ BELEDİYE BORÇLARINA KARŞILIK İPOTEK EDİLDİ
Bugün Sabunlu köyü ziyaretinde önemli bir detay öğrendik. Aliağa Belediyesi borçlara karşılık köy mallarını ipotek etmektedir. Örnek vermek gerekirse zamanında muhtarlığa bağışlanan ve bütünşehir yasası ile belediyeye devredilen Sabunlu Köyü kahvesi belediye borçları karşılığı ipotek edilmiştir.

Saltanat yönetiminin Aliağa temsilcisi… Halka hizmet amacıyla seçilmiş bir kamu görevlisi olduğunu unutmuş, Aliağa Belediyesi ve iştiraklarını yüklü miktarda borçlandırmaya çalışmaktadır. Belediye ve iştiraklarının 90 milyon TL borçlandırılmak istenmesi CHP’li meclis grubu tarafından yargı yolu ile iptal ettirmiş ve Aliağa’nın geleceği yönünden önemli bir sorun kaldırılmıştır. Geçtiğimiz hafta Bergamalıların feryatlarına şahit olduğumuz gibi bu hafta Aliağalıların yakarışlarını dinledik. Yaşadığımız ekonomik bunalım sanayicimizin belini bükmekte bu durumda işçi sınıfımıza doğrudan etki etmektedir. Üretim yerine ithalat dayalı AKP modeli ekonomik sistem artık çökmüştür. Bu çöküş ile ülkeye akın akın gelen mülteciler yerli iş gücü yerine çok ucuza hızla yer almaktadır.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YİNELENDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde halktan sağlam tokat yiyen Mehmet Özhaseki, Türkiye ekonomisini sığınmacıların ayakta tuttuğunu cüretlice savunmuştur. Sığınmacıların ilk arayışları iş bulmadır ki özellikle Aliağa gibi sanayi kentlerinde sorunlar oluşmuştur. Bunun en somut örneklerinden biri de Aliağa’da yapılması planlanan Türk ve mülteci çocuklarının birlikte okuması için sağlanan AB fonlarıdır. CHP olarak geçici sığınmacıların insani tüm taleplerini katılıyor ancak Ortadoğu coğrafyasına barış getirdikten sonra onları evlerine, vatanlarına uğurlamayı daha doğru buluyoruz. Bunun için önce diplomasi ile başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’nun tüm ülkelerine büyükelçiliklerimizi yeniden açacağız. Diyaloglarımızı geliştirerek en geç iki yıl içerisinde geçici sığınmacı olan tüm misafirlerimizi evlerine uğurlayacağız. Son günlerde Suriyeli ve Afganlar üzerinden gelişen provokatif söylemlere dikkat etmeli ve halkımız bu konuda kulaklarını kapatmalıdırlar. Genel başkanımıza gelecek herhangi bir teşebbüse karşı bizzat en önde olacağımızı buradan tüm Türkiye’ye ve Aliağalılara beyan ederiz. Ülke ekonomisini ayakta tutanların geçici sığınmacılar olduğunu söyleme cüretinde bulunanlara söylüyorum: Bir yandan yaradılanı severiz yaradandan ötürü diyeceksiniz. Diğer yandan yaradılanı ucuz iş gücü olarak kullanılmasına göz yumacaksınız sonra da buna din kardeşliği diyeceksiniz. Bunun adı düpedüz köle ticaretidir, emek sömürüsüdür ve insanlık suçudur.

Erdoğan’ın bilim dışı faiz dayatması, 128 milyar doların buharlaştırılması, talan ve israf politikası, lüks yaşam ve şatafat düşkünlüğü ve uluslararası yitirilen devlet itibarımızın sonucu olarak halkımız için çileye dönüşmüş ekonomik buhran Aliağalı hemşerilerimiz için tüm hayatına sirayet etmiştir. CHP kadroları olarak vatandaşın erken seçim çığlığını duyuyoruz”


YORUMLAR

  • 0 Yorum