Reklam

CHP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: 'Aynı gemideyiz' mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan’ı ziyaret etti.

CHP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: 'Aynı gemideyiz' mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan’ı ziyaret etti.

CHP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: 'Aynı gemideyiz' mesajı
11 Temmuz 2019 - 15:05

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan’ı ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı teşekkürler sunulurken, Başkan Yücel, diğer siyasi partileri de ziyaret edeceğini açıkladı. Başkan Yücel “Bu ziyaretlerin temel amacı İzmir’e nasıl daha iyi hizmet edebiliriz bunun cevabını bulmak” ifadelerini kullanırken, Başkan Hazırbulan, “Hepimiz aynı gemideyiz, kutuplaşma siyaseti tabanda karşılık bulmadı” diye konuştu.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Millet İttifakı’nın ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı ziyaretinin ardından bugün Saadet Partisi’ne konuk oldu. Başkan Yücel ve beraberindeki heyet Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Hazırbulan, Yücel’i kapıda karşıladı.

“İZMİR’E EŞİT HİZMET EDECEK”

Zirvede açılışı gerçekleştiren Başkan Hazırbulan, “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Biz Tunç Bey'i de ziyaret ettik. Gördüğümüz kadarıyla herkese eşit hizmet edecek bir belediye başkanı seçildi. Sizlerin de desteğiyle güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Aynı şekilde İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu kazandı. Umut ediyoruz ki İstanbul’da da güzel hizmetler yapılır” dedi.

“İZMİR’E NASIL DAHA İYİ HİZMET EDERİZ BUNUN PEŞİNDEYİZ”

Başkan Hazırbulan’ın ardından konuşan Başkan Yücel, "Zorlu bir süreç atlaattık. Hem milletimiz hem partiler yorulmuş durumda. 31 Mart yerel seçimleri ülkemizin demokratikleşmesi adına umut verici bir tablo oluşturdu. Biz İzmir’de bundan sonraki süreçte tüm siyasi partilerle daha fazla görüşererek onların katkıları, görüşlerini, önerilerini alıp, İzmir’in daha iyi hizmet alması için birlikte bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. AK Parti’yi daha önce ziyaret edecektik ancak İstanbul seçimi araya girdi, o yüzden ancak bu tarihte yapabildik. Sizlere de iade-i ziyarete gelmek istedik. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin memleketimize hayırlı olmasını istiyoruz inşallah Türkiye insana yönelik hizmet anlayışlıyla daha iyi yerlere gelecektir diye düşünüyoruz. Yerel seçimlerden sonra siyasi partilere ziyaretler gerçeleştirerek İzmir için ne yapabiliriz, İzmir’in nasıl daha iyi hizmet almasını sağlarız bunun için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu görevler millete ve devlete hizmet için yapılan görevler. Bizim temsil ettiğimiz taban düşünceler farklı olaiblir ancak bu görevler önce kente ve millete hizmet için yaplan görevler. Biz farklı düşünceler içinde olsak bile hizmet anlayışı içinde bu birlikteliği sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

“HALK SANDIĞA GİTMEKTEN YORULDU“

Başkan Yücel, kutuplaştırıcı siyaset dilinin Türkiye’ye faydası olmadığını savunurken, “Uzun süredir ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaset dilinin bir faydası ve katkısı olmadığını herkes görüyor. Özellikle partili Cumhurbaşkanı’nın anayasaya göre tarafsız olması gerekiyor ancak şu an böyle değil. Uygulanan bu sistemin Türkiye’ye bir faydası olmadığını iktidar partisi de görüyor. Halk sandığa gitmekten yoruldu ancak ilerleyen süreçte bir sistem değişikliği gündeme gelir mi, belki bir referandum bir erken seçim gündeme gelebilir bilemeyiz. Ama bizim buradaki düşüncemiz genel siyasetten hariç İzmir’e ve halkımıza hizmet etmek. CHP bugün yerelde iktidar. Yarın başka bir parti iktidar olabilir. Önemli olan halkımızın bize verdiği muhalefet yahut iktidar bu görevi yerine getirmek. Ben bunu İzmir’de başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“KUTUPLAŞMA SİYASETİ TABANDA KARŞILIK BULMADI”

Kutuplaşma siyasetinin tabanda karşılık bulmadığını vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Hazırbulan da, “Seçim döneminde bir kutuplaşma yapılmak istendi ancak milletimiz buna izin ermedi. Sadece 31 Mart seçimlerinde Urfa’da sıkıntı yaşandı onun haricinde kutuplaşma ve sıkıntı yaşanmadı. Gerginlik siyasetiyle bir yere varmak mükün değil. Tüm partilerin bilmesi gereken şey biz aynı gemideyiz. Fikirlerimiz ve düşüncelerimiz farklı olabilir ancak aynı gemideyiz. Bu gemide bir hasar olduğu zaman hepimiz sıkıntı yaşarız. Bu gemi nasıl daha iyi yürür nasıl daha iyi yerlere gelir birlikte düşünmemiz gerek. Erken seçim yok deniyor ancak erken bir seçim olabilir. İktidar ortakları biri var diyor birisi yok diyor belki bir anda seçim olabilir bilmiyoruz. Seçim yok diye düşünelim. Hükümetin üzerinde büyük sorumluluklar var. Ekonomiye bakmamız gerek. İnşallah mevcut hükümet ekonomiye odaklanır. Liyakat esaslı bir ekonomi oluşturmaları gerek, akraba ekonomisi değil. İzmir'in tarımda önemli olan, adı bilinen bir şehir olması gerekiyor. Yanlış tarım politikalarıyla yanlış noktadayız. Sınav sistemi eğitim sistemi de aynı. Her sene yeni bir sistem geliyor, çocuklar da şaşırdı. En önemlisi dış politikada, rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi dik durmak gerekir, diklenmemek gerekir. Biz seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın yanında dururuz ama dik duran, düzgün bir dış politka olursa. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Milletin menfaatine olan her noktada birlikte olmaya hazırız” dedi.

YARIN MHP'Yİ ZİYARET EDECEK

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetimi, yarın saat 11.00'de MHP İzmir Başkanlığı'nı ziyaret edecek, önümüzdeki günlerde de HDP'ye konuk olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum