Reklam

CHP İzmir'den Menderes mesaisi: Yücel'den 'sandık' mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi Menderes'te saha ziyaretlerinde bulundu.

CHP İzmir'den Menderes mesaisi: Yücel'den 'sandık' mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi Menderes'te saha ziyaretlerinde bulundu.

CHP İzmir'den Menderes mesaisi: Yücel'den 'sandık' mesajı
03 Haziran 2022 - 17:54

 Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler'in de eşlik ettiği saha çalışmasıyla ilgili konuşan Yücel, "Üzülerek ifade ediyorum ki, Menderes’te gördüğümüz tablo da diğer ilçelerimizde gördüğümüz tabloyla aynıydı. Halkın bu kadar sıkıntıda ve çaresiz bırakıldığı bir ortamda iktidar mensuplarının böylesine vurdumduymaz ve umursamaz olması da, halkın ve ülkenin gerçeklerinden ne kadar koptuklarını ve kendilerinin de iktidarlarının sona ereceğini bilmelerindendir. Kendileri de bunu biliyor ama görmezden geliyorlar. Kabullendiklerindeyse artık çok geç olacak. Çünkü o zaman sandığın dibinde olacaklar" dedi. Saha mesaisinin ardından İl Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını Menderes’te gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlık ettiği toplantı öncesinde Yücel ve il yöneticileri ilçede ziyaretler gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu toplantılarını farklı ilçelerde yapmalarının önemine değinen CHP İzmir İl Başkanı Yücel “İzmir’in 30 ilçesi de bizim için ayrı ayrı değerli ilçeler. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmek, sorunlarını dinlemek ve duyurmak için bu ziyaretleri çok önemsiyoruz” dedi.

Yücel, sözlerini şöyle sürürdü:

"BU VURDUMDUYMAZLIK İKTİDARLARININ SONA ERECEĞİNİ BİLMELERİNDENDİR"

"CHP İzmir İl Yönetimi olarak farklı ilçelerimizde yönetim kurulumuzu toplamaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Ödemiş’te yaptığımız yönetim kurulu toplantısı sonrasında bu haftaki toplantımızı da Menderes ilçemizde yaptık. Yönetim kurulu toplantıları öncesinde ilçe halkıyla ve esnaflarımızla bir araya geldiğimiz ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde CHP Menderes ilçe başkanımız Ahmet İşler ve Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar da bizlere eşlik etti. Üzülerek ifade ediyorum ki, Menderes’te gördüğümüz tablo da diğer ilçelerimizde gördüğümüz tabloyla aynıydı. Esnafın çoğu gün boyunca dükkanlarına sadece birkaç kişinin geldiğini, insanların fiyatları duyunca en temel ihtiyaçları bile almaktan vazgeçtiğini söylüyor. Zaten ağır bir pandemi sürecinde yalnız bırakılan esnafımız, AKP iktidarının ülkeyi soktuğu ekonomik buhran yüzünden iyice sıkıntıda ve dertli. Televizyonlarda millete, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara ağıza alınmayacak hakaret edenlerin, esnafın ve memleketin sorunlarıyla ilgili sağır ve dilsizi oynadığını gören esnafımız bu iktidara ders vereceği seçim gününü beklediğini ifade ediyor. Halkın bu kadar sıkıntıda ve çaresiz bırakıldığı bir ortamda iktidar mensuplarının böylesine vurdumduymaz ve umursamaz olması da, halkın ve ülkenin gerçeklerinden ne kadar koptuklarını ve kendilerinin de iktidarlarının sona ereceğini bilmelerindendir.

CHP İzmir olarak biz tüm ilçelerimizde tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya, onları dinlemeye, dertlerine yerel yönetimlerimiz kanalıyla çözüm üretmeye devam edeceğiz. Bu ülkede bu millette sahipsiz değil.  AKP’nin yaptığı gibi milletimize sırtımızı dönmedik, dönmeyeceğiz."

"DİBE VURDUKLARINI SANDIĞIN DİBİNİ GÖRÜNCE ANLAYACAKLAR"

Türkiye’nin ve vatandaşın en önemli gündeminin yoksulluk, her gün gelen fahiş zamlar ve işsizlik olduğunu ifade eden Yücel, iktidarı bu konulardan hiç söz etmemekle eleştirerek “Biz her gün farklı bir ilçemizde kadınlarımız, gençlerimiz, çiftçimiz esnafımız ve iş insanlarımızla görüşüyor, dertlerini dinliyoruz. Konuştuğumuz hiç kimse hayatından memnun değil. Bundan önce hep AKP’ye oy vermiş olan vatandaşlarımız bile bu iktidardan çoktan vazgeçmiş. Onlar da kandırıldıklarını, unutulduklarını ve bu iktidarın vaktini çoktan doldurduğunu düşünüyorlar. Memlekette 20 yıldır iktidarda olup da, kötü giden her şeyin sorumluluğunu muhalefete, dış güçlere atarak yeniden iktidara geleceklerini sanmalarını, vatandaşlarımız hayretle karşılıyor. Son zamanlarda, AKP’lilerin İzmir’de de çok sık yapmaya çalıştıkları gibi, bu derin kriz ve yoksulluk konuşulmasın diye, CHP’li belediyelere sistemli bir saldırı var. Bu ülkede yaşanan tüm sorunların en büyük sebebi, AKP iktidarının basiretsiz ve liyakatsiz yöneticilerinin uyguladığı politikalar ve 'Saray'ın “her şeyi ben bilirim” inadıdır. Ekonomide, dış politikada, tarımda, eğitimde ülkenin dibe vurmasını sağlayan bu anlayış, “CHP’li belediyeler üzerinden bir algı yaratır mıyım, bir kez daha vatandaşı kandırır mıyım” ümidiyle, düştüğü bataklıkta çırpındıkça, daha da dibe batıyor. Kendileri de bunu biliyor ama görmezden geliyorlar. Kabullendiklerindeyse artık çok geç olacak. Çünkü o zaman sandığın dibinde olacaklar” dedi.    

BİR SONRAKİ DURAK TORBALI

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Menderes ilçesinde yürüttüğü çalışmada, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinden oluşan 10 ayrı grup, ilçede 42 mahalle ve köyde vatandaşlarla buluştu. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın bir sonraki ilçe ziyareti Torbalı’ya yapılacak.