Reklam

CHP İzmir'den Tabip Odası'na destek ziyareti! Yücel'den Cumhurbaşkanı'na tepki!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve İzmir Milletvekilleri Tabip Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Yücel ve Tabip Odası Başkanı Çamlı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaka artışına ilişkin, ‘Halkımız kurallara uymadı, şimdi işi sıkmak zorundayız’ açıklamasını değerlendirdi.

CHP İzmir'den Tabip Odası'na destek ziyareti! Yücel'den Cumhurbaşkanı'na tepki!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve İzmir Milletvekilleri Tabip Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Yücel ve Tabip Odası Başkanı Çamlı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaka artışına ilişkin, ‘Halkımız kurallara uymadı, şimdi işi sıkmak zorundayız’ açıklamasını değerlendirdi.

CHP İzmir'den Tabip Odası'na destek ziyareti! Yücel'den Cumhurbaşkanı'na tepki!
22 Eylül 2020 - 08:58

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef gösteren açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli’nin hamlesinin ardından TTB’ye birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden destek açıklamaları gelmişti.
Aynı zamanda TTB, pandemiye ve sürecin başından bu yana salgının en ön cephesinde virüsle savaşan sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ‘Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz’ başlığı altında bir kampanya düzenlemişti.

Gelişmelerin ardından TTB’ye bağlı İzmir Tabip Odası’na CHP’den de destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Sevda Erden Kılıç, Atilla Sertel, Özcan Purçu İzmir Tabip Odası’na destek ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette CHP İzmir Heyeti’nin yanı sıra İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
CHP İl Başkanı Yücel ve Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI GİDEREK TÜKENİYOR',

Ziyaret için CHP Heyeti’ne teşekkür eden Tabip Odası Başkanı Çamlı, “Geçtiğimiz hafta İzmir Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği pandemiye dikkat çekmek ve kamuoyu yaratmak adına bir kampanya düzenledi. Özellikle sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde geldiği nokta gerçekten sıkıntılı bir durum. Giderek tükeniyorlar. Bu süreçte tabip odasının etkinliklerine birçok STK ve CHP’nin de destek olması, desteklerini bizzat gelerek odamızda sunmaları ve bu dayanışmaları göstermeleri bizleri çok memnun etti. Hekimlerimize sahip çıkılması hekimlerimizin çalışmalarına sahip çıkılması hakikaten bu dönemde en çok arzu ettiğimiz şeylerden biri. Kendilerine bu destekleri sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

YÜCEL’DEN ‘GÖZDAĞI’ ÇIKIŞI

TTB’ye karşı yapılan açıklamaları ‘gözdağı’ olarak niteleyen CHP İl Başkanı Yücel, “Hem ülkemizi hem dünyayı ağır bir şekilde etkileyen covid-19 pandemisinde toplum sağlığı için insanları yaşatmak için fedakarca çalışan bir meslekten ve meslek kuruluşundan bahsediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda hekimlerin tüm bu zor koşullarda çalışmalarına rağmen kendilerinin ve yakınlarının canlarını riske ederek çalışmalarına rağmen tabipler birliğine bir saldırı, bir hedef gösterme diyebileceğimiz birtakım açıklamalar yapıldığını üzüntüyle izledik. Yapılan; meslek odalarının, meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin etkisizleştirilmeye çalışılması, tamamen iktidarın güdümünde olmaları ve onların duymak istediklerini söylemeleri için bir gözdağıydı. Daha önce barolara karşı yapıldı, şimdi sırada tabipler odası var, yarın bir gün başka meslek kuruluşları olabilir. Bizim, bu ülkede hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi savunan hangi siyasi partiden, hangi siyasi anlayıştan olursa olsun hekimlerimizin ve tabipler birliğinin yanında olmamız ve bu yaklaşıma karşı bir tavır sergilememiz gerekiyor. İzmir Milletvekillerimiz ile birlikte değerli hocamız ve yönetim kurulunu ziyaret ettik, görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca bu onurlu görev ve özverilerinden dolayı kendilerine teşekkür ettik. Hekimlerimize, tabip odasına, tabipler birliğine yapılacak her türlü saldırının, müdahalenin, dizayn etme çabasının CHP olarak sonuna kadar karşısında olacağımızı açıkça ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

CHP’li Yücel ve Dr. Çamlı açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlardaki vaka artışlarına ilişkin, ‘Halkımız kurallara uymadı. Şimdi işi sıkmak zorundayız’ açıklamasını değerlendirdi.

'ACİZLİKTİR'

CHP İl Başkanı Yücel, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına yönelik, “Bu açıklama tamamen sorumluluktan kaçma, sorumluluğu üzerinden atma çabasıdır. Başka hiçbir şey değildir. Salgın başladığından bu yana iktidarın istikrarlı bir şekilde süreci yönetemediğini görüyoruz. Maske dağıtamamaktan tutun da alınan tedbirler, karantina uygulamaları gibi hemen hemen her konuda iktidarın bir yönetememezlik durumu söz konusu. Dolayısıyla burada sorumluluğu halka yüklemek en basit tabiriyle acizliktir” dedi.

'ACABA YETERİNCE TEDBİR ALINDI MI?'

Dr. Çamlı ise Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına ilişkin, “Salgındaki bütün sorumluluğu vatandaşa yüklemek doğru bir yaklaşım değil. Sonuçta bu pandemiyi yöneten bir irade var ve bunun aldığı birtakım tedbirler var. Maske ve fiziksel mesafeye yeterince uyulmadı ondan vaka artışı var demek doğru bir yaklaşım olmaz. Acaba yeterince tedbir alındı mı? Özellikle 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde tüm tedbirlerin bütün ülkede aynı anda kademesiz bir şekilde kaldırılmasının bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Burada bilimsel verilerden çok ekonomik kaygıların göz önüne alındığını ve o tarihten itibaren giderek artan bir vaka sayısı olduğunu görüyoruz. Şu anda 1 Haziran’daki durumun çok ötesindeyiz. Yüzde 100’e varan vaka artışları var. Bunu sadece maske ve fiziksel mesafeye uymamakla açıklamak yeterli değil. Tabi ki maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uymak önemli ama bir pandemiyle mücadelede pandeminin yalnızca bunlarla yok edileceğini düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.