Reklam

CHP İzmir Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya karşı tek yürek oldu

CHP İzmir İl Örgütü tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırı Konak Meydanı’ında protesto edildi.

CHP İzmir Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya karşı tek yürek oldu

CHP İzmir İl Örgütü tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırı Konak Meydanı’ında protesto edildi.

CHP İzmir Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya karşı tek yürek oldu
22 Nisan 2019 - 13:34

CHP İzmir İl Örgütü tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırı Konak Meydanı’ında protesto edildi. Öğlen Saat 12’de tüm Türkiye’de yapılan ortak eyleme halkın katılımı yoğun oldu. Konak’ta yapılan basın açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekilleri, sendika temsilcileri ve İlçe Belediye Başkanları da katıldı.

"AYNI EMPERYALİST DÜZENE HİZMET EDİYORLAR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Konak Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye yaptığı konuşmada saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu ifade ederek: “Bunun azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen paçavralarda kimler CHP’yi hedef göstermişse, bir takım operasyon kanallarında genel başkanımıza kimler idam tehditlerinde bulunduysa, kimler CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması yönünde talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün iki eserimden biri dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa sorumlular onlardır. Zehirli dilin sahipleri dün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir. Askerimize kurşun sıkarak ülkeyi bölme gayretinde olan hainlerle attıkları manşetlerde bölmeye çalışan edepsizler aynı emperyalist düzene hizmet ediyorlar” dedi.

"DERHAL İSTİFA ETMELİLER"

Yaptığı konuşmada CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı eleştirerek: “Bu olayın failleri bellidir. Güvenlik zafiyetine yol açanlar hakkında derhal gerekenler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf ettiği sözler dikkate alınarak derhal istifa etmeliler, o koltukları boşaltmalıdırlar. Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz var; genel başkanımızı linç etmek isteyen, o evi yakın diyen hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Savunma Bakanının kurduğu bu cümle nasıl bir cümledir? Sevgili İzmirliler bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj, kimlerin değirmenine su taşıdığı bellidir” dedi.

"BİR GİDER BİN GELİRİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce de PKK tarafından hedef alındığını belirterek: “Genel başkanımıza daha önce Artvin’de bir saldırı yapıldı. Biz bedel ödedik. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Bilmedikleri bir şey var. Biz tohumuz, bir gider bin geliriz. Biz o bedeli ödemeye hazırız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum