Reklam

CHP’li Altıparmak'tan Soyer'i hedef alan AK Parti'ye jet yanıt: ‘Çaresiz zihniyeti hesap vermeye davet ediyoruz!'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i hedef alan AKP Dikili İlçe Başkanı Şekerci’ye CHP’den yanıt gecikmedi. CHP Dikili İlçe Başkanı Altıparmak yaptığı açıklamada Başkan Soyer döneminde Dikili’ye yapılan hizmetleri sıralayarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ilçemize yapmış olduğu bunca hizmete teşekkür etmeniz gerekir iken iftira siyasetini kendinize rehber edinmenizi derin üzüntü ile izliyoruz" dedi.

CHP’li Altıparmak'tan Soyer'i hedef alan AK Parti'ye jet yanıt: ‘Çaresiz zihniyeti hesap vermeye davet ediyoruz!'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i hedef alan AKP Dikili İlçe Başkanı Şekerci’ye CHP’den yanıt gecikmedi. CHP Dikili İlçe Başkanı Altıparmak yaptığı açıklamada Başkan Soyer döneminde Dikili’ye yapılan hizmetleri sıralayarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ilçemize yapmış olduğu bunca hizmete teşekkür etmeniz gerekir iken iftira siyasetini kendinize rehber edinmenizi derin üzüntü ile izliyoruz" dedi.

CHP’li Altıparmak'tan Soyer'i hedef alan AK Parti'ye jet yanıt: ‘Çaresiz zihniyeti hesap vermeye davet ediyoruz!'
25 Şubat 2021 - 17:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, AKP Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’e yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geçtiğimiz günlerde Dikili’de muhtarlarla bir araya geldiği toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeksizin Başkan Soyer’e “PKK’nın iş garantörü” ifadelerini kullanan AKP Dikili İlçe Başkanı Şekerci, “Dikili’den habersiz adam sokak aralarından dere gibi akan içme suyu patlakları ve heba olan yüzbinlerce ton suyu nasıl görmüyorsun? Sen aklınca tarım dersi verirken ve israftan bahsederken reenjeksiyonsuz ve yıllarca aynı hoyratlıkta kullanılan milyonlarca ton suyun heba edildiğini biliyor musun? Bilmezsiniz tabii. Çünķü sizde tıpkı genel başkanınız gibi kim önünüze bir kağıt koysa onu okuyorsunuz” sözlerine yer vermişti.
AKP’li Şekerci’nin açıklamalarına CHP’den jet yanıt geldi. CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak yaptığı yazılı açıklamada; İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer döneminde Dikili’ye yapılan hizmetleri sıraladı. AKP’nin iftira siyaseti yaptığını belirten Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer hakkındaki eleştirilere de sert çıktı. Altıparmak, emekçileri terör örgütü ile ilişkilendirmenin çaresizlik olduğunu da belirtti.



‘CEHALET VE TERBİYE SINIRLARININ ALTINDA’

AKP İlçe Başkanı Şekerci’nin açıklamalarının cehalet ve terbiye sınırlarının altında kaldığını belirten CHP Dikili İlçe Başkanı Altıparmak, “31 Mart yerel seçimlerine ‘Aşkla İzmir, Aşkla Dikili’ şiarıyla çıkmış olduğumuz bu kutsal yolda, adaylarımıza ve partimize yöneltilecek engellemelerin ve haksız eleştirilerin farkında ve bilincindeydik. Bugüne kadar türlü türlü asılsız iftira ve karalama siyasetlerine asla prim, taviz ve cevap vermedik. Ancak gelinen süreçte hazımsızlık siyasetinin çaresizlik, cehalet ve terbiye sınırlarının altında kaldığını üzülerek görüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de seviyemizden ve terbiyemizden asla taviz vermeyeceğiz. Ancak gelinen süreçte ilimiz İzmir’e ve ilçemiz Dikili’ye hizmette sınır tanımayan, yatırımları ile halkımızın gönlünde taht kuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer’i ve emekçilerimizi de içine alan çirkin ithamlara da sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YATIRIMLARINI SIRALADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde Dikili’ye yapılan hizmetleri tek tek sıralayan CHP’li Altıparmak, “Asılsız iftiralar ve iddialara cevaben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer döneminde; Dikili merkezinde eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısı 54 km’si iletim hattı, toplamda 168 km uzunluğunda içme suyu şebekesi 65 milyon 453 bin liralık yatırım ile yenilenmiştir. Artık binlerce ton su heba olmayacaktır. Büyükşehir Belediyemiz kayıp kaçağı elektrik aboneliği gibi katlama yaparak tolere etmemektedir. Tam tersine zararına tüketiciye ulaştırmaktadır. Ancak siz elektrik faturalarında kayıp kaçak bedelleri hakkında ne yapıyorsunuz önce bunu açıklayınız? Yıllarca yerel idaresi AKP yönetiminde olan Çandarlı beldemizin içme suyu arıtma tesisi 4.000m3/gün kapasiteyle devreye alınacak olup 15 milyon 600 bin lira yatırım yapılmaktadır. Buna ilaveten Çandarlı Göletinin yapım maliyeti 30 yıl boyunca her yıl güncel su fiyatı çarpılarak DSİ Genel Müdürlüğü’ne ödenecektir. Çandarlı mahallemiz için 19lt/sn kapasiteli 2 adet, dikili ilçe merkezi için 15lt/sn kapasiteli bir adet su kuyusu açılmış ve hizmete alınmıştır. Şu an için İZSU genel müdürlüğünün ilçemize yapmış olduğu toplam yatırım 82 milyon Türk Lirası’dır.2014 yılında il özel idaresi tarafından DSİ’ye devredilen ve 4 yıl boyunca çivi dahi çakamadığınız Yahşibey Köyü Sulama Göleti 2018 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olup, 15 milyon liralık yatırım ile ülkemizde yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği ilk sulama göleti projelerinden birisidir. Bu proje sayesinde 65 bin m2 damlama sulama ağı ile 420 çiftçimiz 2022 yılında sulama imkanına kavuşacaktır. İlçemiz genelinde 75 bin ton sıcak asfalt, 327 m2 sathi kaplama, 277 bin m2 kilit parke taşı yapılmıştır. Pandemi döneminde siz maske dağıtımını beceremezken İzmir Büyükşehir Belediyemiz 3.500 adet gıda kolisi, 20.000 adet maske, 1750 adet iftar yemeği, 1000 adet hijyen paketi, 4500 kg sokak hayvanlarımız için mama, binlerce Türk bayrağı ve nutuk dağıtımı gerçekleştirmiştir? Bilmiyor olabilirsiniz ancak araştırmak zorundasınız. İzmir Valiliğine ait Ilıca bölgesinde bulunan termal kuyularda şu an reenjeksiyonsuz bir şekilde dereye salıverilme konusunda iktidar partisinin ilçe başkanı olarak ne yapıyorsunuz?” açıklamalarında bulundu.

‘HOROZ DÖVÜŞÜNE ÇEVİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

AKP’nin iftira siyaseti yaptığını ifade eden CHP’li Altıparmak şöyle konuştu: “Siyaset hizmet yarışıdır. Arsası Dikili Belediyesince geçtiğimiz dönem tahsis edilen hastane inşaatını ne zaman bitireceksiniz? Hizmet klavye başında değil sahada gerçekleştirdikleriniz ile olur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ilçemize yapmış olduğu bunca hizmete teşekkür etmeniz gerekir iken iftira siyasetini kendinize rehber edinmenizi derin üzüntü ile izliyoruz. Emekçi kardeşlerimizin alın teri ve emeklerini eli kanlı terör örgütü ile ilişkilendirmek, bunu siyasete alet etmek ise tek kelime çaresizliktir. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emekçilerimize saldırmaya cüret eden çaresiz zihniyetin, Oslo’da, Habur’da kucaklaştıklarının, 7 sene Gara’da rehin alınan aziz şehitlerimizi nasıl katlettiğinin hesabını vermeye davet ediyoruz. Arap şeyhleri için milli yas ilan edenlerin şehitlerimiz için nasıl sessiz kaldığını, İstanbul seçimlerini kazanmak uğruna devlet televizyonuna terörist başının kardeşini çıkaranları, terörist kavramının içeriğinin ne olduğunu bilmediği için sürekli kandırılanların kim olduğunu ise en iyi halkımız bilmektedir. Kaynamayan tencerenin hesabını vermekten kaçarak, söyleyecek sözü olmayanların, polemikler üzerinden, siyaseti horoz dövüşüne çevirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Siyasetin hizmet üreterek emekçinin emeğinin yanında durarak, aşkla ve sevgiyle nasıl yapıldığını sizlere öğreteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgütü olarak, siyasette sevgi ve barışın dilinin hakim olması için dün olduğu gibi bugünde büyük çaba ve uğraşımız kararlılıkla devam edecektir.”